En sein helgetråd har blitt og høst har også blitt kjølig og fortere mørkt. Jeg har fått lese ferdig i aften Marina av Carlos Ruiz Zafon som jeg synes var nokså god, ganske høstlig stemming og det mange vil kalle for litt skummel historie med en spenningsnerve. Likte den nokså ikke likte godt som Vindens skygge, men det er vanskelig å toppe favorittbøker. Vet ikke hva neste blir, har en haug av bøker som jeg må se nærmere på. Har fortsatt 100 sider igjen av Markens Grøde, men klarer ikke helt å lese den ferdig.

Hva leser du denne helgen?

Ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Har brukt et par uker på å lese trilogien(?) som Jørn Lier Horst og Thomas Enger har skrevet om etterforsker Alexander Blix og journalist Emma Ramm. Krim naturligvis, og jeg liker måten disse to forvalter språket på. Historiene er gode blant annet fordi en hele veien får et lite innblikk i hvordan politiet arbeider i det virkelige liv. Bøkene heter Nullpunkt, Røykteppe og Slagside. Kanskje kommer det en oppfølger?

Uka som kommer blir det ikke lesing! Lørdag om 6 dager gifter eldste jenta mi seg, så det blir heller reinskriving av bryllupstalen :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Kjekt med godt språk og litt sakprosa. Spennende med bryllup , masse lykke til med bryllup og håper det blir en veldig god og uforglemmelig dag. Håper du får en god søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå ble jeg akkurat ferdig med "1000 års gleder og sorger" av Ai Weiwei, og den er god, delvis fantastisk , men ikke hele tiden. Anbefaler den uansett uten forbehold. Så blir det bok mye krim fremover, men ikke bare det. Leseplanen min følger nemlig bibliotekets lånetid, og mange av bøkene jeg har nærmer seg utløpstiden. Ah, jeg har snart kommet i mål med bok seks av Bernard Minier, og de bøkene har generelt for mange ord og forklaringer, og er generelt omstendelige. Denne er blant de beste, men nå er jeg temmelig lei av kriminalførstebetjent Servaz. Ai Weiwei er av en annen sort, han dveler ikke for lenge ved detaljene. God lesehelg, her er været bra og jeg får komme meg ut.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Gøy med anbefaling , det er det som er kjekt med helgetråden finner mange gode tips her. Håper du får en god søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Åh, nei! Nå begynte det å regne... og jeg som hadde tenkt å gå ut døra! Da skriver jeg heller om min lesesyssel. Jeg var på bibben i går og lånte to bøker, en spontan som kun er på 94 sider som sto og lokket meg, det er Elia Barceló :» Gullsmedens hemmelighet» en kjærlighetshistorie litt utenom det vanlige... den andre er Andrei Makine: «Det franske testamente» Forfatteren er eksil-russer bosatt i Frankrike, denne starter jeg på i kveld og gleder meg til denne.
Været har pinadø ikke bedret seg, så da får jeg lese litt i steden!
God helg til alle bokormer.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Kjedelig med regn når man har tenkt seg ut. 94 sider er veldig overkommelig. Håper du koser deg med bok og lesning :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå har Misteltenen, andre bind i Anne-Marie Vedsø Olesens serie Vølvens vej, kommet, og jeg kastet meg over den da den ble utgitt 31.08. Ble ferdig med første bind – Snehild – forrige helg. Som jeg skrev i lesehelgtråden forrige fredag, var den spennende og velskrevet, inspirert av norrøn mytologi og med handlingen lagt til Danmark i jernalderen. Den ble i kulturprogrammet Troldspejlet på DR omtalt som «En nordisk Game of Thrones».

Ellers fortsetter jeg med noen av bøkene fra forrige helg, nemlig Babysitter, den nye romanen til Joyce Carol Oates, Panenka av Ronan Hession og nattbordsboka Vinter i Havana av Leonardo Padura – kubansk krim og den første i forfatterens Havana-kvartett.

Ønsker alle en riktig god helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Spennede det du skriver om, håper du har en god søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akkurat nå, denne lørdags morgenen, har jeg, fordi avisen var forsinket, begynt på Løpe ulv av Kerstin Ekman, - og derved fikk jeg rett og slett en så stor leseopplevelse som jeg sjelden har fått, med noen naturbeskrivelser som kryper inn under huden på meg! Jeg har jo lest de fleste av Ekmans bøker og vært veldig begeistret for dem, men denne overgår foreløpig de fleste, - og damen er født i 1933, fantastisk!
Men ellers, egentlig, leser jeg krim for tiden, og er i Cormoran Strikes verden i Hvit død av Robert Galbraith, - bra nok, men i en helt annen klasse. Nå tror jeg nok at jeg vil veksle litt mellom disse to fremover, - Løpe ulv er så god at jeg er nødt til å nyte den i små drag!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Den skal jeg gjerne lese i oktober måned, tror jeg. Men får se. Så kjekt at du liker den. Kjekt med litt krim også, håper du har en fin søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne søndags morgenen har jeg fortsatt å lese Løpe ulv. Den rommer fremdeles fantastiske naturskildringer, men har utvidet perspektivet ved å skildre hvordan hovedpersonen er på vei inn i alderdommen. For en som er eldre enn ham, er det mye å kjenne seg igjen i, - som i dette sitatet om hvor sterke minnene blir: "Erindringen er ingen jaktdagbok, tenkte jeg. Den rommer mye mer. Men hva kom det av at den åpnet seg? Etter så mange tiår. Et helt liv."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har Løpa varg på Kindlen, og gleder meg stort til å lese den så snart jeg blir ferdig med en annen bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtKirsten LundHarald KRune U. FurbergLilleviIngunn SBjørn SturødCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAne