Gjerne noe allerede hadde helg i dag, og nødt fridagen i går. Nå har jeg denne uken startet å lese Rachel er tilbake av Marian Keyes som jeg har lest Rachel er på ferie, som jeg synes er den beste Marian Keyes bok som jeg har lest og det har blitt noen. Denne her er oppfølger etter 20 år senere, men usikker på hvor godt jeg liker oppfølger så langt.
Hva leser dere denne helgen?
Ønsker alle en god helg :)
Viser 12 svar.
Denne uken har jeg lest ut Elskede sputnik, av Haruki Murakami. Det var en nydelig fortelling, i en (for han) forholdsvis kort bok. Nå prøver jeg meg på å lese ferdig Jente kvinne annet, av Bernardine Evaristo. Jeg vet ikke helt hvorfor den har blitt liggende halvlest, for det er en virkelig bra bok! Det er mye å ta inn underveis, og den er utrolig bra skrevet synes jeg. Utviklingen for kvinner og fargede over tid er en viktig påminnelse til oss alle.
Jeg nyter en sløv lørdag i heimen etter en aktiv uke, og ønsker alle en god helg :)
Spennende. Ja korte bøker kan også være fint. Han skriver vel veldig store bøker ellers ja.Flott med en god bok, håper du har hatt en god helg så langt og får en god søndag :)
Tidlig lørdags morgen og jeg koser meg med helgetråden og kaffe med et pledd over beina, det er kjølig!!!
Jeg leste ut en bok i går kveld som ble en favoritt for meg. «Annie John» av Jamaica Kincaid. Det er en oppvekstroman fra Antigua, faktisk en av de bedre jeg har lest. Så henne må jeg lese flere av, heldigvis er hele 7 av hennes bøker oversatt til svensk!
I dag skal jeg begynne på «Flauberts papegøye» av Julian Barnes. Ble oppmerksom på denne etter at jeg leste en novelle av Flaubert i «Karavane» hvor det forekommer en papegøye!
Ønsker alle en fin helg.
Ja kjølig er det ute kan du si. Kjekt med nye favoritter. Håper du får en god lesehelg :)
I dag var jeg innom biblioteket i Tysvær og fikk med meg 3 bøker á kr 15.
Portrett av en gammel hage
Ingrid Bjerkås : motstandskvinnen som ble vår første kvinnelige prest
Kunsten å elske ballett
3 bøker til 15 kroner, er jo en ordentlig røver kjøp eller pris. Så kjekt håper du får kost deg med bøkene, og god helg :)
I et Hardanger med alle årstider hele tida i disse dager, har jeg funnet tid til å fortsette lesingen. I privatbilen har jeg reiselektyre, det er Skatten I Sierra Madre av Bruno Traven. Boka er fra 1973. Boka fant jeg i fjor sommer i en bokhandel i Kviteseid. Historien er lagt til grenselandet mellom USA og Mexico i 1920-åra, og er ei røverhistorie - med basis i virkeligheten. Det er jo i dette karrige geografiske landskapet en forfatter som Cormac McCarthy har lagt flere av bøkene sine, jevnfør Grensetrilogien.
Innomhus har jeg starta på Ulvesommer av Hans Rosenfeldt. Her befinner vi oss i nordsvensk landskap, og kanskje på finsk side også. Hvem vet...
I Odda denne helga er det to større konserter. Fredag kveld står evigunge CC Cowboys på scenen, lørdag kveld er Admiral P underholderen. Fra midt på dagen lørdag er det lokale musikere og sangere som skal underholde oss. Flere av dem er drivende gode amatører. Musikkmiljøet er meget godt her inne :-) Som kanskje noen husker, vant Tuva Lutro Norske Talenter for noen år siden - oddajente som har prioritert skole for tida, men har planer og folk med seg for framtida. Andrè Søfteland kommer også herfra :-)
For ikke å snakke om forfatterne våre, en "skokk skriveføre vesener". Temaet for årets litteraturfestival i oktober er kort og konsist A4. Kos dere med hva dere enn holder på med.
Herlig med alle årstider på en gang. Spennende med reiselektyre å greier. Spennende med konsert. Håper du får en god helg og god lesning :)
Denne helgen fortsetter jeg med Grundläggande genetik – en roman om blåögdhet och halva sanningar av Mikael Fant, som jeg begynte på forrige helg.
På øret er jeg godt i gang med Bitter Orange Tree av den omanske forfatteren Jokha Alharthi. Synes dessverre ikke den er like god som den romanen jeg leste av henne for ganske nøyaktig tre år siden, Celestial bodies, men den fikk hun da også den internasjonale Bookerprisen 2019 for. Skrev litt om den her på Bokelskere.
Fortsetter italienskoppfriskningsprosjektet med romanen I divoratori / The Devourers av en for meg hittil ukjent forfatter, nemlig Annie Vivanti. Litt artig at hun skrev The Devourers på engelsk og fikk utgitt den i 1910, og deretter skrev den om på italiensk som I divoratori, som kom i 1911.
Ønsker alle en fin helg!
Ser ut som veldig internasjonalt og globalt spredt litteratur, håper du får god lesning og god helg :)
Denne uken har "oppgjør" vært temaet hos meg. Startet med to bøker av Amalie Skram: Professor Hieronimus og St. Jørgen, (siste er en direkte fortsettelse av den første). Fortellingen handler om Else som protesterer mot kvinnens plass i samfunnet, og det umenneskelige systemet som er psykiatrien før 1900-tallet. Det er ingen trivelig fortelling, men interessant og gode beskrivelser. Bøkene er gode eksempler på hvorfor Skram blir sett på som den største naturalistiske forfatteren i norsk litteratur. (Og at det er latterlig at hun ikke blir sett på som en av de fire store, sannsynligvis også fordi hun var kvinne).
Samtidig holder jeg på med en utenlandsk bok om en kvinne som har et oppgjør med hennes strenge muslimske familie. Der forteller hun om sin opplevelse av å lengte etter det som er forbudt, og hvordan hun alltid har blitt tvunget til å følge reglene fordi hun ellers kom til å bli kastet ut av hjemmet. Det er en ganske kontroversiell bok (forfatteren, Lale Gül, skal visst ha fått drapstrusler i ettertid), den vekker likevel interesse og gir et synspunkt jeg selv aldri har hatt.
Ha en god helg alle!
Spennende tema du tar for deg med Skram. Hørtes ut som veldig god litteratur. Håper du får en god helg :)