Denne helgen skal jeg lese et Merkelig vær i Toyko av Hiromi Kaakami, jeg har noen sider igjen, fikk begynne for noen dager siden og liker den så langt ganske godt. Stemmingen i boken er rolig, langsom historien, men samtidig labær stemming eller rolig ja. Men jeg liker skildringene, karakterene og ja jeg liker å lese om Japan generelt siden handlingen spiller der. Ellers har jeg lånt meg De tibetanske ritene av Audun Myskja. Været er regnfull, så perfekt innevær til lesning.

Hva leser dere denne helgen?

Ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Jeg har lest «Merkelig vær i Tokyo» og likte den veldig godt! Glad i sånne små historier om mennesker og deres liv. Det skjer mye, sjøl om det skjer lite, på en måte. Jeg har generelt sansen for litteratur fra Japan!
I hælja leser jeg «Full spredning» av Nina Lykke. Godt språk og veldig treffende enkelte ganger.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Så kjekt, ja full spredning har jeg også lest. Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg misunner deg regnværet :), det kom riktig nok litt regn i går kveld men bare nok til å fukte asfalten...
Jeg startet på Troyat sin Amélie først i går kveld og er sugd inn i handlingen, litt gammeldags i språket ( oversettelsen?) men det glemmes fort. Koser meg!
Så har jeg fått «Karavane. Mesternoveller i utvalg av Gordon Hølmebakk» 26 noveller utvalgt i tidsperioden 1860- 1990 i hus. Vakre illustrasjoner av norske kunstnere også. Så jeg har mye å hygge meg med!
Ha en herlig helg i bøkenes verden 😃

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Var veldig fint med litt regn, i dag er litt sol igjen .Kjekt med noe lesning også. Håper du har en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da har undertegnede kobla inn "den litterære firehjulstrekken"! Boka Den Grønne Øya av Gert Nygårdshaug var umiskjennelig... Nygårdshaug. For de av dere som har lest trilogien om Mino vil også denne falle i smak. Kasta meg så på Piken På Toget av Paula Hawkins. Den går under kategorien triller - noe jeg vil protestere litt på. I mitt hode manglet denne boka en ekstra nerve som kun noen få hendelser kunne gitt. Ikke for det, boka er fantastisk skrevet - men det siste elementet mangler. Så tilbake til gamlelandet, bygde-Norge. Lars Mytting sin debut Hestekrefter er en herlig litterær tur inn i en verden av gamle biler, endringene som også skjer utenfor byene - og liten dose kjærlighet. Jeg ble så begeistra at jeg fant Svøm Med Dem Som Drukner av samme forfatter. Der er jeg nå.

Har gode muligheter til å lese for tida, både før leggetid og via bussreiser til og fra Odda på hele tre timer. Tjenestegjør i lagmannsretten i Bergen, så det er veldig fint å koble av med ei bok og lite støy rundt seg.

Håper dere får ei strålende helg og uke :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Misunner deg å lese «Svøm med dem som drukner», for første gang. En stor favoritt hos meg som jeg garantert skal lese igjen bare jeg får tid mellom alt det andre jeg leser.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ah ja trilogien som jeg aldri fortsatt på. Jeg likte veldig godt Piken på toget, men det er veldig mange år siden, så det er interresant det du skriver om boka.

Håper du har en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Merkelig vær i Tokyo likte jeg veldig godt! Jeg ble akkurat ferdig med Sherlock Holmes, og skal nå videre på Hobbiten, som jeg faktiskt ikke har lest før. God helg :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kos med Holmes og Hobbiten, en god helg til deg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser videre i Til Dancing Boy av av Sara Johnsen, som er månedens bok i den dystoptiske lesesirkelen.

Regner med å bli ferdig med Tomb of Sand av den indiske forfatteren Geetanjali Shree, i løpet av helgen, en murstein på 735 sider. Det blir nok en sekser på terningen for denne romanen, som er kortlistet til den internasjonale Bookerprisen 2022. Kjøpte den på Norli, men oppdaget at den av en eller annen mystisk grunn er registrert på Gitañjali ÔSri, så jeg la den inn her på Bokelskere med riktig forfatternavn.

Har også så vidt kommet i gang med Surtsey, den nyeste romanen til Mette Karlsvik.

På øret har jeg italiensk, L'arte della gioia / Gledens kunst av Goliarda Sapienza. Den er også en murstein med sine 700 sider, og jeg hatt den stående i bokhylla en stund, så på høy tid å få lest den.

Så får jeg se om det blir tid til en novelle i James Salters' Dusk and Other Stories , som han fikk PEN/Faulkner Award 1989 for. Har lest flere bøker av denne prisvinnende, amerikanske forfatteren, og alle har vært bra, så gleder meg til denne.

Ønsker alle en fin helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Dystopiske bøker, hm spennende. Murstein er også noe å ta seg. Mange prosjekter ser jeg. En god lesehelg til deg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er også Japan-inspirert denne helgen. Er ferdig med bok 1 og 2 av 1Q84 av Murakami, brukte bare en kort uke på å lese de (omtrent) 700 sidene. Skal denne helgen begynne på bok 3, håper den er like bra.

God helg alle!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Gøy, da er boken ekstra god. Håper du får god leseopplevelse og god helg til deg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fikk 6 bøker til under halve prisen på Bokklubben "Bestselgersalg"

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Så kjekt, halvprisen er alltid gøy. Ønsker deg en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

AgurHanne Kvernmo RyeNinaTone Maria JonassenAnne-Stine Ruud HusevågHarald KRonnyGodemineJakob SæthreHeidi BLailaingar hJohn LarsenOddvarGReidun Anette AugustinBerit B LieEllen E. MartolEgil StangelandAnne Lise JohannessenJarmo LarsenReadninggirl20Tone HTorSynnøve H HoelPilarisKjerstiritaolineMarianne  SkageSverreSilje HvalstadCarine OlsrødEirik RøkkumGroEivind  VaksvikLeseaaseJan Erik OlsenkriraMonaBLKjell PHilde H HelsethBerit R