Denne uken har jeg tatt med fri både torsdag og fredag, fordi jeg tenkte det var herlig med en lang helg. Jeg har hatt en veldig avslappende dag i går var mye rydding, vasking og andre ting som måtte gjøres. Jeg fikk i går lest ferdig Camilla Collett Amtmannens døtre, og er litt usikker hva jeg skal si om den. Jeg synes den er ikke sjokkerende for den tiden er skrevet mange av holdingene hennes var gjerne sjokkerende på 1800-tallet da den kom ut angående rettigheter for ekteskap og det å få barn i ekteskapet. Men for oss i 2022 ser vi kanskje dette som selvsagt, men i andre land er det kanskje fortsatt et problem for kvinner med familie og ekteskap?Likevel synes det var greit å lese boka.

Jeg har i går og i dag begynt på Stillesen av Donna Tartatt på tysk som er over 1000 sider liten tjukkas bok.

Har noen av dere lest Collet, har noen meninger, anbefalinger?

Hva leser dere denne helgen?

Håper alle får en god helg :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Jeg har en vag følelse av at jeg har lest Amtmannens døtre men det må ha vært i forbindelse med skole? Altså tvang...
Denne helgen er jeg iferd med å avslutte Doris Lessing »Jane Somers dagbok» del 2. Likte den første best av disse men absolutt bra den siste også.
Var som vanlig på bibben og lånte en bok av en mexicansk kvinne, Fernanda Melchor sin debutbok »I orkanens skygge», den kom på norsk i fjor og var nominert til the international Booker Prize. Begynner på den når jeg er ferdig med Lessing.
Her er det nydelig vær men skarpt i luften om man ikke finner en plass i le...
Les med glede!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tvang er aldri gøy og det minner ikke om gode minner når en må lese noe. Kjekt at du fikk lest en god bok. Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så deilig med langhelg!

Jeg hører på Jente 1983, av Linn Ullmann, og er snart ferdig med den. Det er en bok jeg anbefaler. Boka har ligget på topplisten her noen uker, og er betegnet som Biografisk litteratur. Boka er blant annet beskrevet som "..en sjangeroverskridende og besettende reise gjennom lag av minner og glemsel.." Nettopp derfor vil jeg anbefale å høre denne framfor å lese den.

Jeg er også godt og vel halvveis i Jane Austen sin bok Overtalelse. Å lese denne er et ledd i å lese alle Jane Austen sine bøker. Så langt, så bra.

Ønsker alle en fin helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja langhelg er veldig fint. Jente 1983 er ganske god bok, jeg har satt det er har vært min favoritt i år. Den har mange dype tanker om det å huske minner, og ikke minst fargene hun bruker for hvert kapittel som symbol er utrolig godt gjennomtenkt og gir mye mening i forhold til hva hun forteller i historien. Selve boken hadde også nydelige bildelige skildringer.

Jane Austen har lest to bøker før, men må si at filmene liker jeg bedre enn det skrevne så langt.

Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ble ferdig med «Enhjørningen» av Andre` Bjerke, tidligere i dag. Første bok av han jeg har lest. Positivt overraska. Han bruker mye metaforer og det er noe jeg liker!
Har startet og kommet godt i gang med «Jotnens hjemkost» av Bjørn Andreas Bull- Hansen. Det er den første boka i Tyr-trilogien hans. Etter at jeg leste «Jomsviking» av samme forfatter, ble han en favorittforfatter for meg. Dette er den femte boka av han jeg leser. God hælj!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Gøy med at du har blitt postivt overrasket da. Jeg synes også det er fint å kunne lese sammen forfatter og sjekke ut flere bøker om man likte det, da er som noe kjent en går til og kan koble mye ut siden en vant med stillen de skriver i. Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Håper du nyter langhelgen og har like nydelig vårvær som vi har her på Østlandet!

Snublet i dag over dystopien Frelseren fra Hvidovre av en av yndlingsforfatterne mine, Kaspar Colling Nielsen, som kom på dansk høsten 2021, og kastet meg selvfølgelig over den.

På italiensk har turen kommet til Le Piccole Virtu / De små dyder av Natalia Ginzburg, en samling tekster skrevet mellom 1944–1960.

Og på øret har jeg romanen The books of Jacob av Olga Tokarczuk.

Ønsker alle en fin helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Tusen takk, ja har vært på en lengre gå tur i det fine været i går var det ikke så fint på Vestlandet, men i dag er veldig flott. Likevel gått tur begge dagene , siden der herlig vår luft ute. Spennende med å ha favoritt og kunne ha ha den til gode. Også kjekt med samling og det må være fint å kunne lese original språk.

Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

IreneleserVannflaskeHanne Kvernmo RyeEmil ChristiansenMads Leonard HolvikIngunn SNorahSolHeidi HoltanEivind  VaksvikKirsten LundWencheTerje MathisenBookiacLars Johann MiljeritaolineHanneVigdisPer LundWilliam BillisonBjørn SturødINA TORNESLinda NyrudSivHarald KJarmo LarsenTor Arne DahlNicolai Alexander StyveCarine OlsrødDagfinn JakobsenMarianne  SkageAlice NordliGro-Anita RoenIngeborgChristofferHilde Merete GjessingIngunnAnne-Stine Ruud HusevågIngunnJDiddi