Dette året har jeg som i fjor sagt at jeg ska lese mer engelsk. Dermed lånte jeg meg enda en bok som heter Bridge of Clay av Markus Zusak, jeg har cirka noen hundre sider igjen og liker den så langt godt. Han har skrevet mange andre gode bøker også.

Hva leser dere denne helgen?

Ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Det eneste jeg har lest av Markus Zusak er «Boktyven». Den er en av mine yndlingsbøker! Nesten litt rart at jeg ikke har sjekka ut flere av bøkene hans..
I hælja jobber jeg 3 nattevakter, hvor 1 er unnagjort. Blir likevel tid til å lese litt hver dag. Jeg leser «Det siste toget til London», en bok som er skjønnlitterær men bygger på en sann historie om en kvinne som redda tusenvis av barn fra nazistene under ww2. Jeg fikk denne boka i gave fra sønnen min på morsdag forrige søndag. Jeg ble virkelig overraska og samtidig veldig fornøyd med at han fant noe som traff så godt. Bøker kan han ikke ha unngått å vite at jeg liker, da jeg har metervis i hyller. Men artig at han har fått med seg min interesse for ww2, både i litteratur og film/serier.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Boktyven er svært god bok, jeg gjenleste den faktisk ferdig i forrige uke. Siden det var nærmere over 10 år siden tror jeg siden hadde lest den så fikk lyst å lese den igjen. Spennende med det siste toget til London, har hørt om den , men ikke lest. Og kjekt med en god morsdag gave.

Wow å jobb helg må være tungt, håper du uansett jeg du får en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I dag skulle jeg vært i skogen for å skjære ned trær for å ha ved neste vinter. Sånn ble det ikke, for i marka var det kommet mye snø på kort tid. Nesten 80 cm ble for mye å base seg gjennom. Men da kan jeg jo fortsette å lese Anne Grete Preus sin selvbiografi Stråets Lengde, Skisse Fra Et Liv. Boka kom ut i 2020, året etter at denne supre artisten døde av alvorlig sjukdom. Boka er lettlest og i antall sider er den ingen murstein. Men likevel!

Boka Mine Venner av Monica Isakstuen traff meg hjemme. Liker måten hun skriver på, emnet her er påtvungent vennskap. Et slags oppgjørets time. Terningkast 6 fra meg.

Ha en fortsatt god helg og la neste uke bli nedbørsfri . pliiiis!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hm ja dumt når en ikke får gjort sine gjøremål. Kjekt med litt biografi. Godt du fant deg en ny favorittbok det er alltid kjekt.

Håper du får en god helg og en uke uten nedbør:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tok en tur på bibben, det var stedvis temmelig glatt, særlig ned bakken fra meg, for å hente "Frida. Min ukjente farmors krig" av Nina F. Grünfeld. Den skal jeg starte på etter jeg har avsluttet "Dyprød hibiskus" nok en flott bok som jeg leser av Chimamanda Adichie.
Samtidig fant jeg en tynn bok av Louis de Bernières: "Røde hund" En hunds biografi kan man vel kalle den. Artig med dyrehistorier!
Solen varmer og lite vind så jeg setter meg ut litt i solkroken med boka nå.
Ha en super helg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Uff glatte er noe av det verste jeg vet om. Fint med flere bøker, ser ut som du har fått med deg mye variert og kjekt. Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er imponert over hvor mye og hvor variert du leser, Readinggirl20.

Denne helgen leser jeg Jente Kvinne Annet, av Bernardine Evaristo. Jeg har så vidt begynt med den, så har ikke fått dannet meg noe inntrykk ennå. Jeg leser også diktsamlingen home body, av Rupi Kaur. Det er hennes tredje diktsamling, og jeg har lest de to første. Denne er veldig god, men the sun and her flowers er nok fortsatt min favoritt.

Riktig god helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Tusen takk og jeg synes også at du leser veldig mye spennende med det du skriver om i hverhelge tråden. Dikt er gøy å lese da, er fin variasjon i lesningen sin synes jeg.

Håper du har en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leser som vanlig flere bøker, men denne helgen kommer jeg til å prioritere La Storia / Historien av Elsa Morante. Som jeg skrev i lesehelg-tråden for et par uker siden, var det litt skummelt å lese en gammel yndlingsbok på nytt, men den er like god i dag som da jeg leste den i på norsk i 1985. Og den italienske originalutgaven er enda bedre!

Har også så vidt kommet i gang med romanen Titale frafalles av en annen italiener, Claudio Magris. Har likt de tre bøkene hans jeg har lest, så har forventninger til denne. Den handler om en rikmann i Trieste (forfatterens fødeby og der han i dag er professor ved universitetet) som samler krigsgjenstander og oppfører et krigsmuseum, men også om den vestlige kulturens historie. Spent på denne.

På øret blir det enten en novelle i CivilWarLand in Bad Decline av og med George Saunders eller et dikt i Dearly av og med Margaret Atwood.

God lesehelg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Historien er ganske god roman synes jeg, jeg leste den i 2018 da jeg var i Spania og det var nydelig vær ute og varmt, husker den veldig godt. Spennende at du leser mye middelshav litteratur, det kommer mye gode romaner og historie derfra.

Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

IreneleserVannflaskeHanne Kvernmo RyeEmil ChristiansenMads Leonard HolvikIngunn SNorahSolHeidi HoltanEivind  VaksvikKirsten LundWencheTerje MathisenBookiacLars Johann MiljeritaolineHanneVigdisPer LundWilliam BillisonBjørn SturødINA TORNESLinda NyrudSivHarald KJarmo LarsenTor Arne DahlNicolai Alexander StyveCarine OlsrødDagfinn JakobsenMarianne  SkageAlice NordliGro-Anita RoenIngeborgChristofferHilde Merete GjessingIngunnAnne-Stine Ruud HusevågIngunnJDiddi