Det er litt av en liste du har fått redigert. Siden jeg slengte ut noen forfattere uten å definere beste verk, føler jeg meg kallet til å komme med innspill.

Jeg ser at jeg bare har gitt en 5 på terningen til det jeg tenker er Ngugi Wa Thuningos beste bok Hvetekorn. Det vil sannsynligvis holde hardt i dette sterke løpet, men jeg mener Likevel det er et forfatterskap som er verdt å merke seg.

Fra Pamuk tenker jeg at Snø kanskje fortjener nominasjonen. Det er så lenge siden jeg leste den, at jeg har den ikke logget her og minnet er litt vagt. Både En fremmed i mitt sinn og Kvinnen med rødt hår er sterke kandidater (som jeg kun har gitt 5 - det synes ufortjent sett retrospektivt!!!)

Selma Lagerløf var det ikke jeg som trakk frem (eller var det, det?). Uansett vil jeg nominere min favoritt, den er nok ikke det opplagte valget, men andre bind i en triologi. Charlotte Löwensköld. En fantastisk kjærlighetshistorie.

Kjærstad har jeg ikke nevnt, og ville nok ligge på min topp-ti liste.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Blant kandidatene til «beste bok» har jeg lagt til dine siste forslag. Takk for innspill til en fyldig liste av gode bøker siste 125 år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

LinnLene AndresenHeidi BBsiljehusmorIngvild SVibekeBjørn SturødBjørg Marit TinholtWenche VargasKirsten LundYvonne SandbergSigrid Blytt TøsdalTatiana WesserlingHilde H HelsethEgil StangelandKaramasov11K. H.Marit MogstadNorahKjersti SKarin  JensenTrude OmaAnne-Stine Ruud HusevågMetteAlice NordliHelge-Mikal HartvedtHarald KFinn Arthur JohansenKarin BergTor-Arne JensenToveJan Arne NygaardSilje BorvikBente L.Tine SundalTorill RevheimHeidi LCaroline Ekornes JohannessenBenediktesnurre