Litt usikker på om overskriften er treffende, men uansett: For ikke så lenge siden leste jeg "Tusen Strålende soler" og elsket den. Nå holder jeg blant annet på med "Noen kjenner mitt navn" og liker også den veldig godt. Jeg kjenner at jeg i det hele tatt er i veldig humør for å lese de langstrakte fortellinger for tiden, det vil fortellinger som gjerne spenner over flere tiår og generasjoner, gjerne fra fremmede kulturer og som er gripende og gode.

Jeg har "Huset ved Moskeen" på vent, da jeg opplever den som en slik bok ut fra det som står på omslaget. Og "Morgen i Jenin" står på ønskelisten. Har dere andre tips til bøker jeg kan lese?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 30 svar.

[ Slettet av bruker ]

Tahir Shahs In Arabian Nights er flott - anbefales herved.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

tusen takk igjen for mange fine tips til alle som har lagt inn :) her var det mye interessant!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

James Michener; Hawaii!!, "På spor etter lykken"; husker ikke forfatteren her, men er en hendelsesfull kjærlighetesroman over tid, fra erobringen av "Vesten " i USA.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan Bøkene om Arn falle inn under denne kategorien? Ei historie om tro og kjærlighet som foregår jo over eit par generasjoner, dessuten er de jo litt historiske, elller ivertfall satt inn i ein historisk troverdig setting.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du lest noe av Amy Tan? Hvis ikke vil jeg anbefale Ville Svaner, tre generasjoner kvinner i et Kina i endring.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker også Amy Tan - ikke lest alle, men debuten The Joy Luck Club er av de beste jeg har lest av henne, i tillegg til hennes ikke-skjønnlitterære bok om å skrive: The Opposite of Fate - Memories of a Writing Life. Av de Amy Tan-bøkene jeg har oversikt over, tror jeg imidlertid ingen kan "subsumeres" under den kategorien bøker bokelskerinnen har etterlyst i denne tråden.

Men Ville svaner er av Jung Chang, ikke sant? Og den skulle passe i forhold til det bokelskerinnen er på jakt etter her! Dermed fikk vi i grunnen to anbefalinger i ett fra Linn - snedig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med Hundre Hemmelige Sanser (av samme forfatter -Amy Tan)? Tror denne boka passer godt til hva Bokelskerinnen etterspør

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har så rett så rett, gikk litt for fort i svingene ; )

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det gjør det ofte for meg også - så neste gang er det nok meg som byr på "two for the price of one"...

:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du prøvd Karl-Johan Vallgren? Den Vidunderlige Kjærlighetens Historie er "episk", og samtidig eventyrlig. Kunzelmann og Kunzellmann er en stor bok over et par generasjoner - med dybdekunnskap innenfor kunstforfalskning. Nokså original, synes jeg.

Sjekk også Et landskap av umulige lengsler - Anuradha Roy - slektssaga fra India, som ga meg noe ut over de andre slike sagaene jeg har lest.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mitt tips: (som jeg akkurat har anbefalt i en annen tråd også, derfor lå den langt fremme bak pannebrasken): De som ser etter tegn av Britt Karin Larsen. Dette er første bok i en trilogi om norske tatere - fantastiske bøker som følger en slekt i flere generasjoner. Der får du en fortelling fra en fremmed kultur i Norge - og den er både gripende og god. Ikke til å legge fra seg før du er ferdig!

(De to neste i trilogien heter De usynliges by og Sangen om løpende hester. Liker du De som ser etter tegn - og hvordan kan du unngå dét? - så trenger du de to neste titlene også!)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg vil anbefale "Yacobian-bygningen" av Alaa Al Aswany. Handlingen er lagt til Kairo, og hovedpersonene har alle en tilknytning til denne bygningen. Det er et fargerikt persongalleri, og en god forteller!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skjønner hva du mener, men det heter ikke episke bøker. Da ville du spurt om episke verker, som f.eks. Odysseen, Aeneiden eller Don Quijote. Epikk er en av de tre store sjangrene, sammen med lyrikk og drama. Romanen er en slags videreføring av det episke formatet. Tidligere i tråden har noen kalt det fortellende tekst.

Disse bøkene oppfyller absolutt det du kaller "episk". Allikevel tror jeg du er mer på utkikk etter bøker som nevnte Hundre Års Ensomhet og Kaptein Corellis Mandolin. Ellers kunne du prøve deg på Papillon av Henri Charrière.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, som jeg skrev følte jeg heller ikke at begrepet var dekkende. kaptein Corellis Mandolin er veldig innenfor det du søker. Jeg har lest både den og Papillon, hundre års ensomhet har jeg derimot ikke lest. Takk for tipset :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gotcha! Hundre Års Ensomhet er mer enn bare et tips, den er hva du spør om. Den er svaret.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det stemmer!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste The Unicorn Road av Martin Davies for noen måneder siden, og boka kan nok beskrives som episk. Den har handling fra 1200 tallet og handler om en fars søken etter sin sønn. Nydelig musikalsk språk i boka, og interessante bi historier om kinas tapte kvinnespråk og om catharene i Sør-Frankrike. Boka handler om alt en episk historie skal handle om familie, kjærlighet, krig, foræderi, makt og religion.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kom på ei anna god bok med litt "episke" trekk. "En by som Alice" av Neville Shute.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med Buddenbrooks eller Hundre Års Ensomhet? Eller Forsythe-sagaen? Buddenbrooks har jeg ihvertfall lest, og den kan virkelig anbefales. ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Kjærlighetens mørke side" synest jeg var kjempebra, det er en slektskrøniker på over 900 sider fra Syria av Rafik Schami. Han skriver om dramatiske hendelser som spenner seg over et år-hundre med syrisk historie, politikk og religion. Om blodfeider mellom klaner og hvilke konsekvenser det får for de som ikke følger og bøyer seg for klanens lover. Lidenskap og forbudt kjærlighet mellom mennesker i stridene klaner går som en "rød tråd" i boka.

Forfatteren klarte på en mesterlig måte å få meg som leser til å forstå kampen og forsakelsene og om å ta de vanskelige valg så derfor anbefaler jeg denne boka med fortellende (episk) tekst.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Fugler uten vinger" av Louis de Bernières. Evt. "Kaptein Corellis mandolin" hvis du vil varme opp med noe litt lettere av samme forfatter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Åndenes hus" av Isabel Allende, synes eg er ei fantastisk bok med eit litt "episk" preg over seg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et veldig godt tips :) Jeg har lest den og likte den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmm det var den einaste episke skjønnlitterære boka eg kunne komme på i farten. Med mindre du også er på utkikk etter episk fantasy, der kan eg nemne fleire ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvilke da, noen norske?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Norsk fantasy er eg ikkje så veldig godt kjent med, men eg har lese den første boka i "Horngudens tale" av Andreas Bull-Hansen, og Amasone trilogien til Ingar Knudsen. Den sistnemnte synes eg var ganske bra. Eg har også lese "Phenomena" serien til Ruben Eliassen, men den rettar seg vel mest mot barn. Ja, også har eg byrja såvidt på "Song for Eirabu" av Kristine Tofte.

Dersom du er interessert i "utenlandsk" episk fantasy seriar, kan eg nemne "Song of Ice and Fire" av George R.R. Martin, "Malazan Book of the Fallen" av Steven Erikson og "Wheel of Time" av Robert Jordan, som er dei fantasy seriane som eg sjølv setter høgast.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Les du "Wheel of time" kan du jo prøve "mistborn" triologien skrevet av Brandon Sanderson, forfatteren som har tatt over etter Robert Jordan og skriv avsluttinga på Wheel of Time serien. Har ikkje lest Wheel of Time så vet ikkje om det er noe som helds likhet i skrive stil...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tipset, eg var svært godt nøgd med den siste Wheel of time boka som Sanderson fullførte for Jordan, så Mistborn står absolutt på leselista mi =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for kjempemange fine tips. Her var det mange bøker som fristet :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Morten BolstadMarianne MTheaJan-Olav SelforsHeidi BBKikkan HaugenRune U. FurbergSynnøve H HoelMaud Jeanette Nygren WollGeir SundetReidun SvensliHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardHilde H HelsethGroVibekeLisbeth Kingsrud KvistenConnieHarald AndersenMarit HøvdeSverre HoemAnette SKirsten LundLene AndresenEgil StangelandNinaLailaAlice NordliGodeminePrunellaWenchePirelliingar hToveIngeborgAud- HelenBjørn BakkenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudRandiATine Sundal