Denne uken har bestått i å lese en bok på tysk som er en serie. Denne serien har tror jeg så langt to bøker og handler om Hamburg i 1886 den heter Elbeuchten av Miriam Georg. Ellers fikk jeg en bok i posten i går av en som jeg ofte ser Youtube videoene til, nemlig Jack Edwards. Jeg kan anbefale kanalen hans varmt, det handler om bøker. Hans bok heter The Uni-verse. Den handler om universitet søknad i England og hele studentliv og tips. Jeg synes det er morsom lesning selv om den tiden for min del egentlig er forbi.

Jeg har bare et spørsmål til dere leser, har dere hatt en bok dere har gitt terningkast seks til i år? Jeg har dessverre ikke det så langt, jeg har vært nære på, men så var små detaljer som gjorde at det ikke endte opp på terningkast seks. Har dere en bok dere kan anbefale meg som dere i år har gitt terningkast seks til og hvorfor dere gitt den terningkast seks? Har dere en absolutt favoritt bok dere kan anbefale meg?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Kommer til å gi 6 til Evaristo? Jente, kvinne annet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg kaster meg på, selv om helgen er slutt. Jeg ble nemlig inspirert til å sjekke hvor mange seksere jeg hadde gitt i løpet av året, og da oppdaget jeg at jeg nok er ganske slepphendt! Jeg har faktisk bare brukt de tre beste tallene i år, - jeg vet jeg har gitt lavere et par ganger før, men da nærmer jeg meg grensen for at jeg ikke gidder eller orker å lese ut boken. En firer er et tegn på at boken er så bra at jeg har villet bruke min dyrebare tid på den. Jeg har gitt åtte seksere, syv femmere og tre firere, - i tillegg har jeg gjenlest tre elskede ungpikebøker som jeg imidlertid har vanskelig for å plassere inn i en terningkastverden.

Sekserne er, kronologisk ordnet:
- Lars Mytting: Hekneveven
- Lars Saabye Christensen: Min kinesiske farmor
- Roy Jacobsen: Bare en mor
- Torborg Nedreaas: Musikk fra en blå brønn
- Anne Karin Elstad: Innhaugfolket
- Jørn Lier Horst: Det innerste rommet
- Bergsveinn Birgisson: Mannen fra middelalderen
- Herman Bang: Ved Vejen

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Spennede det du skriver om terninger. Tusen takk for anbefalingene og bare kjekt at du hiver deg på tråden uansett. Ha en god rest uke :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

I år har jeg gitt terningkast seks til bare ei bok, Yt etter evne, få etter behov av Olaug Nilssen. Det betyr ikke at det har vært et dårlig leseår, for jeg har uvanlig mange bøker som jeg har gitt terningkast fem, og det er jo ikke dårlig det heller.

Denne helga har jeg lest ferdig Zeshan Shakars Gul bok. Synes ikke den var like god som Tante Ulrikkes vei, men de partiene hvor han beskriver livet i departementet synes jeg fungerte bra. Ellers har jeg såvidt begynt på Røverhistorier, fantastiske og forferdelige fortellinger fra innsida. Den handler om "RøverRadion" hvor innsatte i norske fengsler siden 2014 har laget ukentlige radioprogram. Så langt virker den lovende.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har gitt ganske mange selv også terningkast fem og det har ingenting med dårlig bok å gjøre nei. Det er kanskje små ting som gjør for meg at det ikke blir terningkast seks. Spennede. Ønsker deg en fin uke :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg har gitt flere 6’ere i år. Synes det er vanskelig å gi terningkast, så svært mange bøker har jeg ikke gitt noen ting til sjøl om de er gode.
Jeg har gitt 6 til feks «Isak» av Bjørn Andreas Bull-Hansen. Det er den absolutt sterkeste 6’eren i år. Boka satt i, i flere dager. Klarte ikke å sette den tilbake i hylla før etter mange dager, måtte ha den framme og se på/ta på den. Ellers ga jeg samme forfatter 6 for «Jomsviking». Maren Uthaug fikk for «Ein lykkeleg slutt». Og jeg kan nevne den siste som fikk nå nylig; Jan Kjærstad sin «En tid for å leve».

I hælja leser jeg videre i Bram Stoker’s «Dracula». Den har jeg lest i lenge nå, innimellom mange andre bøker. Ikke mest fordi den er på engelsk, men fordi det er knøttliten skrift!
Jeg leser også «Shuggie Bain» av Douglas Stuart. Liker den veldig godt foreløpig, ca halvveis inn.

God lesehælj til dere alle!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja skjønner hva du mener angående terningkast. Så gøy at du har flere, takker for tips. Håper du har en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hællæ på en lørdags morgen!
Jeg er så imponert over deg som leser bøker på tysk! Jeg prøver å lese noe på engelsk og fant raskt ut at mitt språkstadie holder til barnebøker...nå leser jeg Anne of Green Gables.
Av bøker som jeg fikk et spesielt forhold til i år var en bok av japaneren Yasumi Kawabata:"Kyoto eller de elskende i den gamle keiserby". Den fant jeg i telefonkiosk-bokbua i Gamlebyen her i Fredrikstad. Ellers var det noen forfattere som ble favoritter slik som Elena Ferrante som jeg ble så overrasket over at jeg hadde stor glede av. En annen ble Irène Némirovsky og nå holder jeg på med "Sjelenes herre" av henne...den bare styrker min fasinasjon av hennes forfatterskap.
God helg til alle lesehester.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tusen takk for det. Spennende det du skriver. Telefonkiosk er flott :D. Håper du får en god helg og takk for tipsene :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har gjenlest et par klassikere fra oppveksten som har fått terningkast 6 av meg: Ole Brumm og Den hemmelige hagen. Tre drivende gode krimbøker har også fått terningkast 6. Det samme har klassikeren Om mus og menn, og Kristin Flood sin gjendiktning av Dantes Inferno (som kom ut i år). Hvis du ikke har lest Den hemmelige hagen, vil jeg absolutt anbefale den. Den er bare helt nydelig. Det samme med Om mus og menn. Vel verdt å lese.

Denne uka leser jeg Olga Tokarczuk sin bok Før plogen din over de dødes knokler. Er ca 1/3 inn, og så langt er det veldig fornøyelig lesing.

Ønsker alle en riktig god helg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Koselig, Ole Brumm hørte jeg i ny og ne som barn og ung voksen også så den har jeg i godt minne, jeg tror ikke det var hele Ole Brumm i et historie, men små historie om jeg husker rett. Den hemmelige hagen har jeg vel bare sett film av, kanskje blitt lest for litt usikker. Olga Torkarczuk Før plogen din over de dødes knokler har jeg lest og jeg likte den ganske godt. Morsom, kritisk og rett og slett god underholdning. Håper resten av boken faller i smak.

Ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så langt i år har jeg gitt fire bøker en 6er. Fire ganske ulike bøker som hver og en satte spor i meg. Et spørsmål om skyld av Ane Hem, fra bl.a rettssalen. Heroin chic & Kinderwhore av Maria Kjos Fonn. En skarp og bitende stemme til å være så ung - er venn med henne på FB og prata flere ganger med henne under Litteratursymposiet i Odda. Svartstilla av Susanne Skogstad, ei bok som har en litt dvelende sti, og bør leses saktel. Der måtte jeg likevel bla meg bakover flere ganger fordi det var så utrolig fint skrevet. Anbefaler samtlige!

Har kun lest ett kapittel denne uka i boka om terrorismens historie. Denne helga er det politisk samling på Voss, som igjen betyr at jeg kan lese til og fra på bussen. Ha ei strålende helg, og uka som kommer :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Så gøy med 4 6er ikke verst :). Tusen takk for anbefalinger. Ønsker deg også en god helg og en god uke :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

NinaKaren RamsvikDaffy EnglundVersionMarianneHanne MidtsundHarald AndersenVannflaskeChristofer GabrielsenCecilie69Ellen E. MartolIreneleserGeir SundetReadninggirl20Tine SundalTanteMamieHanneMarianne  SkageAnniken RøilBertyLars MæhlumEvawannabeMonica CarlsenHallgrim BarlaupTor Arne DahlMartine GulbrandsenJohn LarsenJenny Dahl BakkenSverre HoemGunillaMangosaft45RufsetufsafilosofieRonnyIngunn STurid KjendlieLailaTone SundlandAnniken LLillevi