Jeg bare lurer på hvordan det "bestemmes" hvilke bøker som skal vises under "[brukernavn] leser og har lest" på profilene? Synes det virker ganske tilfeldig. Er det det?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Først vises de bøker man har markert som "leser", og disse er sortert etter når de ble markert som dette.

Hvis du har mindre enn 8 bøker markert som "leser", forsøker vi å finne de siste bøkene du har lest.

Da velger vi blant bøkene du har lagt til en lesedato på; og sorterer disse med ferskest lesedato først.

Hvis det ennå ikke er 8 bøker å vise fram velger vi blant bøkene som er markert som "har lest". Disse sorteres etter dato man markerte som sådan; synkende.

Dette gjør i sum at lista kan virke litt tilfeldig, mens den egentlig er helt regelbundet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men hvis man bare markerer bøkene med årstall og ikke med måned og dag, er det da tilfeldig hvilke bøker fra det nyeste året som vises, eller "husker" Bokelskere hvilke bøker som ble markert sist da? For på profilsiden min er det et par bøker som det er flere måneder siden jeg leste, selv om jeg har lest flere titalls bøker etter dem, og alle har 2010 som lesedato.

Mulig jeg er litt treig, men jeg skjønner det ikke helt... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du ikke markerer dag, blir dag regnet som den 1 dagen i måneden

Hvis du ikke markerer måned, så regnes dette som den første måneden i året.

Vi ser dermed ikke forskjell på tre bøker markert med lesedato 2010, og sekundærsorteringen er opp til databasen, som lister disse tre i semitilfeldig rekkefølge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok. :) Da skjønner jeg det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

may britt FagertveitKirsten LundEmil ChristiansenVibekeHarald KFarfalleLailaLars Johann MiljeEirin EftevandrubbelDagfinn JakobsenMette-MLene AndresenNora KjærstadTom-Erik FallamarithcRonnyRandiAKetilRisRosOgKlagingHanneGodemineAjiniakraPi_MesonTor-Arne JensenHilde H HelsethIngvild RosslundPiippokattaBeathe SolbergDolly DuckgretemorAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLisbeth Marie UvaagAnn-ElinTanteMamieLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHege