Det har lenge vært stille i denne diskusjonsgruppa rundt boka «Elskede Sputnik». Vitsen med en lesesirkel er vel nettopp diskusjoner, og denne boka burde ligge vel til rette for meningsbrytninger.

For min del er det flere ting jeg gjerne vil høre andres reaksjoner på. Først og fremst Mius opplevelse natten oppe i pariserhjulet. Er dette hun ser bare en drøm hun har? (For like lite som et menneske plutselig kan gå helt «opp i røyk» (Sumire), kan et annet menneske være to steder på samme tid (Miu)). Er det bare en drøm, virker det rart med de sterke, uutslettelige reaksjonene hun får.

Også scenen på supermarkedets vaktrom får meg til å stusse. Jeg kan ikke riktig se sammenhengen mellom samtalene som utspiller seg her og bokas innhold for øvrig. Dette er et av de få handlingselementene i boka og det har fått relativt stor plass. Naturligvis gir forholdet mellom læreren og gutten et utfyllende bilde av bokas forteller, og er også opphavet til bruddet mellom ham og kjæresten. Men alt i alt virker scenen her (for meg) litt malplassert ut fra innholdet ellers i boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Ja, det har vært litt stille. Det er beklagelig. Hva meg selv angår så har ikke tiden strukket til pga jobb og sykdom i hjemmet i tillegg til jobbreise. Jeg ser at du har vært ivrig etter å få avklart en del spørsmål som har dukket opp underveis. Som alltid opplever vi en blanding av realisme og magisk virkelighet i Murakami sine fortellinger. Du er kanskje ikke så vant med det?
Tror det er en nødvendighet å godta det magiske når man leser Murakami hvor det drømmeaktige og ulike dimensjoner (verdener) alltid inngår, og brønner selvsagt :)
En sjanger som gjelder for flere av mine yndlingsforfattere (Gabriel Garcia Marques, Carlos Ruiz Zafón i tillegg til Murakami). I dag har jeg jobbet fra morgen til kveld, så jeg har ikke overskudd til å si så mye mere annet enn at jeg håper at du vil få klarhet i din undring.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg kom så langt at eg henta boka fram- men, dessverre fekk eg store helseproblem, dermed ligg boka uopna. No trur eg at eg berre legg den tilbake sjølv om Murakami er ein av mine favorittforfattarar…..
Håper eg kan bli med på neste felleslesing :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå blir det litt feil å gi en stjerne til denne teksten - men den betyr: God bedring :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

SolveigBeate KristinEirin EftevandNadira SunsetStinkerbellFrode Øglænd  MalminTone SundlandKirsten LundEmil ChristiansenTone SandvikCathrine BoreKarin  JensenReidun SvensliLars MæhlumKarin BergPiippokattaPerSpelemannTore OlsenIngunn SCathrine ØTine SundalHarald KVannflaskeHanne Kvernmo RyeHilde Merete GjessingNinaFindusLailaHildalpakkaDolly DuckRufsetufsaGrete AastorpHildeGunn DuaasAlexander John Lucas Sletsjøe OlafsenKorianderHeleneKristine LouiseArne Sjønnesen