Enda en høstlig kveld egentlig selv om været denne uken kan ha minnet litt om slutten på sommeren. Bladene faller ned fra trær og luften er kjølig fortere slik som høst.

Jeg leser denne helgen Vinter av Ali Smith og hører enda lydbok Brida av Paulo Coelho.

Hva leser du denne helgen?

Håper alle får en fin helg :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Jeg har lest "Den siste overlevende er død" av Mattis Øybø, og synes den er det beste jeg har lest på lenge. Forfatteren gjør rede for det han har lest, som har betydning for historien, på den siste siden. Bare det. Figurene i boka er slik jeg liker dem, med feil og mangler, men også nysgjerrighet, pågangsmot og lojalitet. Det jeg liker best er tvisynet og viljen til å vise dobbeltheten hos helt vanlige mennesker. Nå er jeg litt vaklende i spørsmålet om hva jeg skal lese videre i helga. Antakelig blir det bok 2 i serien til C.J Sansom, som utfyller Hilary Mantel sine bøker om Henrik 8. og Cromwell der hofflivet er nokså fjernt, ihvertfall så langt, og samtidig får vi historier om dem som kom i veien for de nye reformene.

Ønsker alle en god lesehelg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Spennende det du skriver om den første bok. Håper du får det fint med bok nummer 2, likte du første boka?

Ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, etter hvert likte jeg den første boka, og det var litt fint at den utfyller Hilary Mantels trilogi, den er lettere, men C.J Sansom er historiker og dessuten jurist, så jeg vil anta at han prøver å være historisk korrekt. Litt røverroman er det, i bind to leter Shardlake etter den greske ildens hemmelighet, nei, nå har jeg visst surret i rekkefølgen. Uansett, det er en krimroman, og det er få krim- eller spenningsforfattere som skriver virkelig godt, selv om det kan være spennende og intrikat. Det er min personlige mening.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skjønner, jeg synes Hilary Mantels ene bok ulvetid tror jeg den heter om akkurat det samme er veldig bra rent historisk sett og menneskelig også. Jeg har lest den ene av Sansom, men er usikker på om dette er noe jeg vil lese videre. Jeg synes nemlig det var underholdende, men er det verd å bruke sin tid på underholdende, hvis det finnes så mange andre gode bøker enn kunne lest istedet? Går man tom for lesestoff kan heller komme tilbake til det.

Ja jeg skjønner delvis hva du mener, men jeg synes mange krimforfattere har en tendens til å være for brutale med voldelige detaljer også. Jeg synes jo det finnes noen dyktige da, men ja det er smak og behag.

Ha en god søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er jeg enig i.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå gjorde du meg nysgjerrig, Karen.
Den siste overlevende er død av Mattis Øybø er satt på ønskelista :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Håper du liker den også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Høst er innhøstingstid! Jeg har ikke mye av det akkurat men like i nærheten er et svært gråpæretre hvor det jo blir nedfall også utenfor gjerdet og jeg forsyner meg daglig med disse godbitene...
Jeg hadde fødselsdag denne uka og fra min søster kom det i posten Patrick Modiano's nyoversatte"Usynlig blekk". Jeg er stor fan av ham og har lest alle som er oversatt. Skal begynne på denne straks jeg er ferdig med "Regnhegren" av Robbie Arnott.
Ha en fin høst-helg da dere!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kjekt med godbiter skulle gjerne hatt noen selv. Koselig med bursdag, gratulerer så masse på etterskudd, håper du hadde en flott bursdag og ekstra kjekt med bok. Ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for det Readninggirl20. Ja det er koselig med bursdag selvom man jo blir ett år eldre for hver gang...:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her på Østlandet er det fremdeles varmt og sommerlig, selv om det begynner å gulnes i skogen.

Jeg hører Vigdis Hjort Er mor død. Den er veldig bra, og nok noe av det beste jeg har lest av henne. På nattbordet ligger En gentleman i Moskva av Amor Towles. Det var en pocket jeg plukket med meg uten noe kjennskap til hverken forfatter eller roman. Handlingen er fra Russland etter revolusjonen der vi følger en greve som unnslapp dødsstraff, men som har blitt satt i husarrest i et luksushotell på den røde plass. Jeg var litt redd den kunne bli melodramatisk, men den har et lett skråblikk på det russiske samfunnet og på miniatyrsamfunnet på hotellet. Lettlest, men med en språklig eleganse.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ja noen plasser er vel fortsatt summer, Indian summer kalles det vel? Ja kjekt med gode bøker. Jeg har selv i år lest En Gentleman i Moskva og synes Språkelig den var brilliant og veldig interessant hvordan forfatteren har beskrevet samfunnet i Russland som også delvis også vendte seg mot Europa. Jeg anbefaler å høre podcast med forfatteren BBC Bookclub 4.

Ha en fortreffelig helg med god litteratur :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det begynner unektelig å bli høstlig.

Nå leser jeg Not Fade Away av Jim Dodge som jeg liker utrolig godt. Aner ikke hvor jeg har verken romanen eller forfatteren fra, men bra er det – en slags road movie-roman :-)

Holder også på med Bisarre fortellinger av Olga Tokarczuk, og regner med å lese den ut i løpet helgen. Novellesamlingen holder så absolutt hva tittelen lover, og jeg synes den er veldig bra.

Lar Girl With Curious Hair av David Foster Wallace «hvile» denne helgen, for jeg har vemodig nok bare én novelle igjen ...

På lydbok har jeg kommet omtrent halvveis i The other side of the bridge av Mary Lawson. Den er også god, men ikke så god som hennes A Town Called Solace, som er på langlisten til Booker-prisen 2021. Jeg leste den i sommer og ga en sekser på terningen.

Ellers fortsetter jeg prosjektet med å friske opp italiensken, og har så vidt kommet i gang med Storia di chi fugge e di chi resta / Those Who Leave and Those Who Stay, den tredje boka i Napolikvartetten til Elena Ferrante.

God helg, alle!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Mhm spennende med litt ukjent forfatter, en road movie roman hm spennende, så nesten som the road da?

Olga synes jeg er bra forfatter, lest to bøker av henne. Hm kjekt med noe vemodig også da er bok god Lydbøker er kjekke da. Kvartetten er veldig god synes jeg, en av mine favoritter de siste årene.

Håper du får en god helg og god lesning :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, den minner ikke om The Road av Cormac McCarthy. En road movie er en filmsjanger der én eller flere, ofte rotløse, personer foretar en reise som får avgjørende betydning for deres liv :-)

Det er mulig jeg uttrykte meg litt klønete, men det er ikke Girl With Curious Hair som er vemodig, men det at jeg snart er ferdig med novellesamlingen. David Foster Wallace begikk jo selvmord i 2008, og nå er det bare to av bøkene hans jeg ikke har lest :-(

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Pia Lise SelnesHarald KRune U. FurbergAnne Lise JohannessenKirjalabyrinttiKarin  JensenTheaTone Maria JonassenMaria HusefestEivind  VaksvikConnieleser42Heidi Nicoline ErtnæsAnn ChristinRufsetufsaBeathe SolbergElin FjellheimØystein LElin SkjerengChrissieStjernekastTor Arne DahlVannflaskeTanteMamieTorill Elisabeth RevheimLeseberta_23HanneMonica CarlsenHeidi LLesevimsaKarin BergPirelliHilde H  HelsethIngunn SAnette Christin MjøsTurid KjendlieMorten JensenRolf IngemundsenNorahTone Sundland