For noen står gjerne hverdagen tilbake etter ferie eller kanskje noen har begynt ferie å heller ventet til fellesferien er over?

Jeg har som sagt kun to dager fri i neste uke, ellers skal jeg stort sett jobbe. Jeg leser igjen Englenes spill av Carlos Ruiz Zafron som jeg eier i min samling og leste for mange år siden dette er oppfølgeren til vindens skygge, men samtidig forløper for historien til Vindens skygge. Han skriver utrolig godt og unikt.

Hva leser dere denne helgen?Igjen leser dere bøker i hyllen deres?

Håper alle får en god helg :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 17 svar.

I likhet med flere, tok jeg også vaksine nr 2 denne uken, og har vekslet mellom sofaen og sengen i to dager. Men, jeg fikk lest ferdig Oryx og Crake at Margaret Atwood. Jeg likte ikke denne så godt, den engasjerte meg ikke like mye som A Handmaid's Tale. Så da gikk jeg rett over til å fortsette på New York triologien av Paul Auster som har ligget i jobbsekken. I tillegg fikk jeg kjøpt fem bøker på Røde Kors butikken (en jeg hadde lest før, kom jeg på).

Jeg synes det er spennende å kunne lese bøker omigjen, spesielt hvis det er en god stund siden jeg leste dem sist. Da oppdager man gjerne noe nytt- nye detaljer, referanser eller ser historien på en annen måte. Noen bøker er jo også ment å leses flere ganger, Kristin Lavransdatter,og Trolldomsfjellet, feks. Dog, det er sjeldent jeg leser bøker jeg ikke har likt flere ganger, men det er kanskje noe man burde gjøre- i tilfellet man liker dem bedre andre gangen. Men, så mye tid tror jeg ikke at jeg har :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Åja, var noe spessielt du ikke likte med boka?Jeg har selv lest hele den trilogien av Atwood og likte to første bøkene kjempe godt. Det er jo mye om klimakrise og dystopiske tanker og mye mørkt i selve boka, men hun har mange gode poeng i hele trilogien synes jeg.

Kjekt med en annen trilogi også. Ja enig i det du skriver omigjen lesning.

Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har tenkt litt på det, og jeg er egentlig ikke helt sikker på nøyaktig hva det var. Kanskje historien rett og slett ikke fenget meg på samme måte. Jeg klarte ikke å leve meg inn i verdenen på samme måte som Handmaid. Men konseptet er jo i og for seg ganske interessant. Eller at personene ikke kom under huden på meg. Antagelig en kombinasjon av alt. Atwood har noen interessante syn på verden vi lever i.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tok 2. vaksinen i går og er jammen meg frossen og nesa er varm og som vi sier her slækk...hva er vel bedre da en bøker! Har begynt på Allis sønn" av Magnhild Haalke...det er augustutfordringen på biblioteket: Trøndelag.
Og så koser jeg meg umåtelig med "Knakketiknakk" som jo nevnt forrige helg: Japanske noveller i utvalg. Litt strikking blir det nok innimellom og radiolytting...
Ha en fin helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja, er ikke Knakketiknakk fin?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, veldig fin. Dette er en bok jeg må kjøpe meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja noen blir delvis sykere med dose to. Jeg har selv tatt en dose og fikk ganske vondt i arm og delvis også noe med halsen.

Men greit med bøker når ikke er på toppen av livet og god bedring til deg :)

Ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for det Readningirl20!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leste ut Natten. Søvnen. Døden. Stjernene av Joyce Carol Oates i går. Du kan glede deg til den :-) Synes den nesten er like god som Fordi det er bittert, og fordi det er mitt hjerte, og jeg trillet en sekser for denne.

Som sist helg blir det nok en novelle i Girl With Curious Hair av David Foster Wallac.

Og så har jeg så smått begynt på Regnhegren
av den tasmanske forfatteren Robbie Arnott. Det er månedens bok i den dystoptiske lesesirkelen, og jeg har store forventninger til den.

På øret blir det en ny bok fra langlisten til Booker-prisen 2021, nemblig Nathan Harris debutroman The Sweetness of Water, om tiden like etter avskaffelsen av slaveriet i USA.

God helg, alle!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Natten. Søvnen. Døden. Stjernene." er ført opp på ønskelisten! Oates er en forfatter jeg faktisk ikke oppdaget før i sommer. Har lest en novelle, "Fordi det er bittert, og fordi det er mitt hjerte" og er nå i gang med "Karthago". Dette er en forfatter jeg svært gjerne leser mer av, så tusen takk for anbefalingen, Monica.

God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bare hyggelig, Lillevi.
Du skriver at du har lest en novelle, "Fordi det er bittert, og fordi det er mitt hjerte". Mener du en novelle og "Fordi det er bittert, og fordi det er mitt hjerte" ? For sistnevtne er jo en roman - den beste jeg har lest av Oates så langt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har flere av Bokklubbens novellesamlinger fra flere land, som jeg leser i fra tid til annen. I Amerika forteller fant jeg Oates «Hvor skal du hen? Hvor har du vært?». Disse knapt tyve sidene ga meg gysninger og overbeviste meg om at dette er en forfatter etter mitt hjerte.

Ser at jeg uttrykte meg litt uklart, men svaret er ja - jeg leste denne novellen først og så romanen «Fordi det er bittert og fordi det er mitt hjerte». En soleklar 6-er fra meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fin serie, jeg har også noen av dem, men ikke Amerika forteller.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da gleder jeg meg ekstra til Natten. Søvnen. Døden. Stjernene. Novelle er fin avveksling fra romaner synes jeg og gir en god variasjon. Kjekt med lesesirkel bøker, en må på en måte lese helt andre bøker som en kanskje ikke ville vært noe man ville plukket opp ellers, det er min erfaring med lesesirkel.

Håper du har en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Selv i en travel første uke fikk jeg lest en del! Skrev her i forrige uke at jeg skulle lese Naiv Super av Erlend Loe, og den leste jeg faktisk ferdig samme dag som jeg skrev det.. Den var helt grei, overraskende lettlest.
Likevel vil jeg ikke helt gi slipp på Hamsun sine verk, og leser jeg nå Sult. Den er meget bra, jeg liker hans skrivemåte godt.

Det er meldt styrtregn her imorgen så da er det ingenting bedre enn å sitte foran vinduet med en kopp te og en god bok :)

God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Fint med lettlest bøker også i blant. Godt å få lest. Synes du Hamsun er god forfatter? Jeg har kun for mange år siden lest Viktoria av Hamsun.

Ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja jeg hadde hørt så mye om Hamsun sine bøker at jeg måtte sjekke ut om de var så gode som alle sa.. Og med trygghet kan jeg si at i alle fall Mysterier og Sult er veldig gode bøker. Tenker å lese litt mer av han for å bli helt sikker på at han er en god forfatter :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita Ness