Javel. Og?

Blir nesten nysgjerrig på om du har lest mer "kiosklitteratur" enn akkurat denne boka. Hvis du har det skjønner jeg ikke hvorfor, siden du tydeligvis synes det er dårlig litteratur. Og hvis du ikke har det drar du hele kiosksjangeren under en kam basert på en bok du har lest.

Nå leser ikke jeg ikke kiosklitteratur selv (det nærmeste jeg har vært er vel Señor Peregrino, og nei, jeg likte den ikke...), men jeg synes likevel det er ganske vittig at så mange gidder å bry seg med en sjanger de ikke liker. Folk leser disse bøkene, altså blir de skrevet og solgt. Tilbud og etterspørsel. Hva er så rart med det? Hva er problemet? Jeg tror ikke folk slutter å lese disse bøkene selv om "alle" synes det er dårlig litteratur. I så fall synes jeg det er synd. Minner om barneskolen, egentlig. "Kiosklitteratur er teit, ædabæda."

Kan ikke alle bare være venner? :p

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Det som gjerne gjør folk frustrerte er til dømes slike scenarioer som at noen påstår at Twilight eller Eragon er bedre bøker enn Ringenes Herre... Jeg blir nok mer oppgitt enn min doktor ville ha anbefalt, men helsen kan ofres for rettferdigheten - ja, det må da kunne sies at det er en bred avgrunn som skiller Tolkien fra Paolini, at det finnes noe vi kan kalle litterær kvalitet. Det mener i det minste jeg.

Nåvel, man bør selvsagt være venner, men det finnes òg mange gode unnskyldninger til å bli litt arg fra tid til annen. Folk får lese det de vil, for all del! og i mitt tilfelle velger jeg Hamsun fremfor Ingulstad.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, jeg ville sikkert også blitt irritert hvis noen påsto at Twilight er bedre enn Ringenes herre (Eragon har jeg ikke lest), men det er jo en konkret diskusjon. Jeg reagerte bare på at TS (og flere andre i andre diskusjoner) langer ut mot en hel sjanger basert på nesten ingenting, bare fordi det er sosialt akseptert blant bokfolk å si at kiosklitteratur er dritt, heia Dostojevski. Folk kan lese så mye "flink litteratur" de bare vil, men de får ikke respekt fra meg i alle fall hvis de samtidig snakker nedsettende om de som tillater seg å lese kiosklitteratur også. Det synes jeg er arrogant og unødvendig, og skaper bare dårlig stemning. La folk lese det de vil, og hvis noen er "frekke nok" til å undervurdere Tolkien etterpå så får man ta den diskusjonen der og da.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Litt på sida, men Dostojevskij starta sin literærere karriere som føljetong i aviser. Han skrev de første bøkene sine med tidsfristen hengende over ham - måtte rekke å få ferdig kapittel etter kapittel - det bør i grunnen kunne klassifiseres osm kiosk-litteratur;-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det gjelder forøvrig for Charles Dickens, også..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så enig, så enig!

Jeg leser en del kiosklitteratur (eller serielitteratur som jeg foretrekker å kalle det i stedet), og jøye meg så mye leseglede de bøkene har gitt meg opp igjennom årene. Selv om det ikke er "fint" nok for andre. Og jeg leser fortsatt gjerne seriebøker den dag i dag, ved siden av Hamsun, Flaubert, Undset, Dostojevskij, Vesaas, Homer og annen flott og "godkjent" litteratur, og har glede av dem alle på forskjellige vis. Noen ganger føler hodet mitt for litt lettere og spennende litteratur som man kan slappe av med, andre ganger fortrekker jeg noe dypere og mer intrikat. Hver til sin tid.

Er ikke hovedpoenget at man skal finne og få oppleve lesegleden i rikt monn, uansett hva det er man leser? Og jeg synes forresten det er litt merkelig (og kanskje bittelitt arrogant) om TS dømmer en hel sjanger ut i fra kun én enkelt bok...?

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Enig:) Å bedømme en hel sjanger etter kun en bok er jo litt drøyt. Det er som å si at hvis man har lest en dårlig krimbok så er hele krimsjangeren bedriten?

For meg spiller det ingen rolle hva folk leser bare at de leser noe, hva som helst og som gir dem glede. Det gjør meg glad:) Det verste jeg hører er når folk sier at de hater å lese bøker og innrømmer like etterpå at de ikke har lest en eneste bok i hele sitt liv. Det er fryktelig provoserende med tanke på om at hvis de hadde gitt noen bøker en sjanse og kommet over den rette boka så kanskje de ville ha fått ekte leseglede de også.

Så jeg er enig med at det er feil å dømme en hel sjanger pga en bok som ikke falt i smak:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågsvarteperHarald KNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LKirsten LundEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtTanteMamieVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica Carlsen