Noen sin ferie er kanskje i gang eller avsluttet nå? Hvordan har ferien vært/eller gleder du deg til ferien din?

Jeg skal ha to dager fri ellers jobber jeg stort sett i sommer. Jeg leser nå den tredje bok i serien av Katrine Wessel- Aas Rosenhagens hemmligheter og skal prøve å lese videre også i tysk boka Zeiten des aufbruchs av Carmen Korn. Jeg gleder meg til å komme videre i disse bøkene. Har helt glemt ut Jonas Lie Rutland sin lyd bok, får se om jeg kommer tilbake til den i løpet av helgen.

Hva leser dere denne helgen?

Håper alle får en god helg/med bøker eller uten :)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Fredager er en dårlig lesedag, da er jeg ofte midt i mellom bøker :) Tidligere denne uka leste jeg Fluenes herre, av Willam Golding i en jafs. Spennende og viktig bok. Neste uke skal jeg på fjellet, så jeg har plukket fram noen bøker å ta med dit. Før det, så er det familiefeiring og pakking til tur som står på programmet. Ønsker alle en fin helg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja ofte er flere bøker på en gang og da kan bli vanskelig.Håper du har en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På en del campingplasser er tilgangen til nettet ganske dårlig. Derfor skriver jeg dette for andre gang :-) Leste boka Minnesota og Støvet av Kjartan Hjulstad på to dager. Fint å sitte ute og lese om kvelden - om da ikke en hissig sverm med knott ødelegger moroa...

Et haiku-dikt inspirert av lyset på Stadtlandet og havet der ute:

hav møter himmel
møter hav
men hvor?

Fortsatt god ferie alle som sysler med det, eller jobber sommeren gjennom :-)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Kos med camping :). Flott dikt. God ferie og ha en god søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Prøver å balansere mellom langvarig lesetørke og resultatet av den - å drukne i uleste bøker. Leser Lois Lowrys Gathering Blue og Frode Granhus' siste krimroman Forsvinningen samtidig som jeg har begynt på første bok av det enorme fantasyverket Wheel of Time. Jeg leste New Spring (en prequel) tidligere i år, så jeg klarer ikke å la være. Forsvinningen er bibliotekets bok, så det blir den først. Blir merkelig irritert på gammeldagse ordvalg som fx "forstod", som etter min mening ikke hører hjemme i bokmål anno 2017 (riksmål hadde vært en annen sak, sånt påvirker fortellerstemmen), så jeg har egentlig mest lyst til å lese engelsk akkurat nå...

Har fortsatt igjen endel utearbeid, men maling i regnvær nytter ikke og vinterveden er foreløpig ikke levert, så det blir vel å rulle seg i hop på sofaen, pus og jeg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kjedelig å ha lesetørke. Håper du får lesegleden tilbake og har en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har hatt 10 dager med mine 2 søstre, en som bor i Sverige, 10 måneder siden sist og den yngste kunne endelig komme fra USA, da hadde jeg ikke sett henne på 2 år annet enn på FaceTime...ikke helt det samme som fysisk kontakt. Lesing har vært minimalt...fullførte Bjørn Hatterud: Mjøsa rundt med mor.
Nå skal jeg begynne med Anton Tsjekhov: "Dama med hunden." Det er noveller. Og Don Delillo:"Stillheten" har aldri lest noe av ham, denne er hans siste utgitte og bare 130 sider ca. En apokalypse har jeg lest meg til.
God helg, siste i Juli!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Så koselig å være på besøk og være sammen med familien. :) Håper du får en god helg og hørtes godt ut med noveller :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tror dette blir en veldig bra lesehelg.

Langlisten til Booker-prisen 2021 ble offentliggjort tirsdag denne uka, og jeg plukker hver år ut noen av dem. Denne helgen er jeg ferdig med én og har begynt på to til:

I går kveld leste jeg ut den strålende romanen A Town Called Solace av en for meg hittil ukjent kanadisk forfatter, Mary Lawson. Terningkast 6. Henne skal jeg lese mer av.

Den neste booke-rnominerete på kindlen er Great Circle av Maggie Shipstead (USA).

På øret har jeg kommet litt ut i A Passage North av den tamilske forfatteren Anuk Arudpragasam. Det er hans andre roman, og også den virker såpass lovende at jeg alt har satt debutromanen hans, The Story of a Brief Marriage på ønskelista.

I tillegg har jeg funnet fram pocketbokutgaven av novellesamlingen Girl With Curious Hair av David Foster Wallace . Han er en av mine absolutt yndlingsforfattere, som dessverre tok sitt eget liv i 2008, 46 år gammel. Har spart denne i flere år, men nå er det på tide. Etterpå er det bare en essaysamling av ham jeg ikke har lest, men han er en forfatter jeg gjerne leser om igjen – både romanene, novellene og essaysamlingene.

Riktig god helg!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Spennede dette du skriver. Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist helg var en fest når vi snakker om lesing, men nå er det litt mer labert. Jeg har begynt på debutboka "Samlede verker" av Lydia Sandgren, og den har foreløpig ikke grepet tak i denne leseren. Jeg ser at hun blir koplet mot Klas Østergren og Donna Tartt, men nå om dagen kommer det ofte store og glitrende ord om nye forfattere, og ofte ser jeg ikke det fantastiske. Men bare den som leser får finne svaret, så jeg fortsetter. Det står fortsatt, som vanlig om sommeren, en haug med lånebøker på hylla her, og jeg har noen timer igjen med James Lee Burke på svensk på øret også. Så da er det bare å ønske alle som leser, en riktig god kesehelg.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Strålende med lesefest. Nei av og til er vanskelig å kjenne seg igjen i kritikker eller lovpriset bøker, jeg har opplevd det samme som du beskriver her.

Håper du har en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

kntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette Augustin