Mange her har gjerne ferie, noen reiser kanskje både innenlands eller utenlands?Her blir neppe lang ferie eller noe og kanskje bare en liten tur innenlands.

Jeg hører på lydbok Rutland av Jonas Lie siden han er en av de fire store og jeg har aldri lest noe av han. Jeg synes så langt det er stort person galleri og mye skildringer og litt rar måte å gi kallenavn til noen av karakterene. Det brukes blant jomfru 1 og jomfru 2 og det synes jeg er litt sært. Gjerne dette var vanlig før og skildre slik i litteratur, bare aldri hatt det før. Ellers leser jeg på papiret Familien Winther av Katrine Wessel Aas som er grei og lett sommerunderholdning slik som Riley bøker og lettleste feelgood bøker typisk i sjanger.

Har du lest noe Jonas Lie og hatt slik opplevelse som meg med rare utrykk/kallenavn?

Hva leser du?

Håper du har en fin helg :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Jeg leser samme boka som sist helg/uke: Hendelser ved vann, av Kerstin Ekman. Jeg leste denne da den kom ut, så dette er en gjenlesning. Jeg vet ikke helt om det er stemningen, språket eller skrivemåten - eller kanskje alle: Boka framstår som dyster og nedtonet. Men den har en form for driv, og jeg leser videre.

Håper alle har hatt en fin julihelg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Interresant det du skriver. Håper du hadde en fin helg og har en god uke :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jonas Lie har jeg ikke lest det jeg kan huske har nok litt sperre på ham etter skoledagene!
Jeg leser Iréne Nemirovsky: "Jomfruene og andre fortellinger" etter tipset om henne jeg fikk forrige helg. Det er noveller, og det gir mersmak for mer lesing av henne. Bestilte " David Golder" av henne på bibben men da den kom i hus var boka på fransk! Kan litt fransk men dette ble alt for komplisert!!! :)
God søndag fra meg...<3

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Så kjekt med tips. Håper du har en god søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei! Her er det lite tid til lesing no om dagen- mykje familie på besøk, og då vert dei i fokus! Kjekt å få sjå folk igjen som har vore unna lenge pga Corona….
Men - har fått i gåve ma eit par bøker om Olive Kitterdge - og ser no at bøkene har vore filmatiserte. Skal prøve å skaffe meg filmen om det er råd…Det vesle eg har lese til no likar eg godt.

Eg har fleire bøker av Jonas Lie i bokhylla, men det er lenge sidan eg har lese noko av han.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg mener jeg hørt at det var en mini-serie på HBO om jeg ikke tar feil? Men spennende å lese bok og så /se film eller tvserier.

Håper du har en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser De uadskillelige, av Simone de Beauvoir, og nyter hver eneste setning. Hun er utrolig god på dialoger. God helg til alle bokelskere.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Wow, dette hørtes jo snadder ut i bok form. Håper du har en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest Jonas Lie, men det er så lenge siden at det er umulig å huske sikkert, men kan "Familien på Gilje" være noe han har skrevet? Så, denne uka ble jeg ferdig med "Lang lysende elv" av Liz Moore. God bok! Så startet jeg på "Jenter uten navn" som viser seg å være svensk, selv om forfatteren Mikaela Bley høres ut som om hun kommer annetstedsfra. Vel, jeg skal nok lese den ferdig, selv om jeg har en selvpålagt pause fra skandinavisk krim. Biblioteket hadde gibortbøker, så da ble det to av Andrew Taylor, men de får vente til stabelen med lånebøker krymper. Jeg må nok lage lister over det som frister å lese. Det går ikke så fort med fagbøkene, men er heller ikke så ambisiøs om hvor mye jeg skal lese, det er bedre å finne det som er bra og lese det veldig nøye, helst notere og være systematisk. Vi får se hvordan det går. Disse dagene med lediggang går fort unna. God helg til alle lesere!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Ja han har skrevet familien på Gilje, men den har jeg ikke lest. Likte du den? Flott med system og ha en plan foran seg med bøker. Ser ut som du har en plan. Håper du har en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke så mye ferie her heller, gitt. Jonas Lie har jeg ikke lest siden skoledagene …

Denne helgen regner jeg med å lese ferdig Jeg grunnla De forente stater av Hilde Susan Jægtnes. Hun var et helt nytt forfatternavn for meg, da jeg leste Marta Norheims anmeldelse av romanen på NRK. Og jeg må bare si meg enig: For ein roman! Hvis den holder helt ut, blir det en sterk femmer.

Neste bok ut blir antagelig Familien Moskat av Isaac Bashevis Singer, som jeg fikk tips om her inne. Eller kanskje Rødt støv av Jian Ma, som jeg kjøpte som e-bok for flere år siden, men helt hadde glemt.

Som lydbok har jeg akkurat startet på den fantastiske Ducks, Newburyport av Lucy Ellmann. Leste den da den kom i 2019 og skrev litt om den her på Bokelskere.. Den var på kortlisten til Booker-prisen det året, og vant senere den britiske litteraturprisen Goldsmiths Prize. Den fikk en sekser på terningen og plass i favoritthylla. En roman full av funny facts og ikke fullt så funny facts og en eventyrlig lek med ord ved bruk av bevissthetsstrømteknikk.

Ønsker dere en god lese- og sommerhelg!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Kjekt når en får god anbefalinger og anmeldelse faktisk stemmer overrens med en din/sin egen mening. Familien Moskat av Issac Bashevis Singer har jeg faktisk lest, likte den middels på skala vil jeg si, men håper du koser deg med den.

Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leste tidligere i uka ut boka Bakom Synger Døden av Karin Fossum. Har ingen problemer med å gi henne en sterk 6`er for den prestasjonen :-) Har fire andre bøker jeg skal bruke ferien på, bl.a den siste til Jon Kalman Stefansson, Dag O Hessen sine framtidsvyer og, antagelig, Per Schreiner og hans Jegere og Sankere. Hva med et haikudikt skrevet i fjor?

Bekken som klukker
Vi to
klukker sammen

Må nok jobbe ei uke til før ferien trenger seg ubarmhjertig på, ha-ha-ha! Men da blir det tre uker i Norge. Kommer til å reise etter værmeldinga! Kos dere hvor dere enn er og hva dere enn gjør.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Kjekt med en terningkast seks bok. Jeg har vel ikke gitt en eneste bok i år terningkast seks faktisk, savner å finne denne type bok. Likevel blir man kresen desto mer en leser og da blir det mye kvalitet og mye i mellom. Jeg har en del jeg har gitt terningkast fem, det var en som nesten fikk sekser, men det nådde ikke helt opp det var noen som manglet, men nesten der, det var en gentlemen i Moskva av Amor Towels som anbefales på det sterkeste.

Herlig med ferie, ønsker deg en god helg og god ferie når den tiden kommer :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Trude JensenAnniken RøilAud- HelenTor-Arne JensenElisabeth SveeVioleta JakobsenlesefolenJan Arne NygaardTralteHeidi HoltanMari BaardsethTove Obrestad WøienSigrid Blytt TøsdalLailaAnitaINA TORNESJohn LarsenCaroline Ekornes JohannessenBerit B LieHege LMorten BolstadAkima MontgomeryLinnPrunellaVigdis VoldRandiASissel ElisabethDemeterRonnyInger-LiseFrode TangenAnneWangHeidi LTone Maria JonassensvarteperAnneLars MæhlumHilde H HelsethGrete AmundsenHarald Andersen