Jeg har lest ferdig første del av boka.

Jeg fascineres av Jussi og hans evne til å se tingene i naturen rundt seg. Han lukter og hrer langt mer enn folk flest, biter seg fast i fargenyanser, former og dufter og ser sammenhenger som ingen andre legger merke til. Men det kan bli for mye for Jussi, i sær når det stilles krav til ham i form av tempo Det er nok derfor alt går så forferdelig galt på slutten av det 1.

Da søsknene fremdeles var småbarn, var Jussi den ledende i flokken, den som tok vare på de andre. Men etter hvert som tiden gikk, passerte søstrene ham i kløkt og visdom, og nåer rollene snudd helt på hodet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg er egentlig ferdig med boka nå, men ventet litt med å kommentere for ikke å bli for ivrig :)

Jeg ble også fascinert av Jussi. Det var nok ikke lett å være annerledes på den tiden handlingen i boken skjer. Barna fikk ikke være barn, de måtte stille opp, og det ble stilt krav til deltakelse i arbeidslivet, og som du skriver tempo og effektivitet, ingen hensyn til personlighet, sensitivitet, annerledeshet - man skulle være til nytte, samtidig var der enkeltpersoner som forsto, han som passet på at Jussi ble satt til noe han kunne få til. Det var fint.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Eirin EftevandNadira SunsetStinkerbellFrode Øglænd  MalminTone SundlandKirsten LundEmil ChristiansenTone SandvikCathrine BoreKarin  JensenReidun SvensliLars MæhlumSolveigKarin BergPiippokattaPerSpelemannTore OlsenIngunn SCathrine ØTine SundalHarald KVannflaskeHanne Kvernmo RyeHilde Merete GjessingNinaFindusLailaHildalpakkaDolly DuckRufsetufsaGrete AastorpHildeGunn DuaasAlexander John Lucas Sletsjøe OlafsenKorianderHeleneKristine LouiseArne SjønnesenLars Johann Milje