Helgen har startet med strålende sol som vår, fortsatt ganske kaldt ute i skyggen, men fint i sola. Jeg har denne uken begynt på boka Frosker av Mo Yan, har lest en bok av han tidligere som er ganske mye tykkere enn denne sammenlignet. Vet ikke helt hva jeg skal si om boka så langt har vel ikke langt meg et fullstendig bilde enda, men synes så langt det er mye typisk for Kina eller det jeg forbinder med Kina.

Hva leser dere helgen?

Ha en god helg :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Jeg holder på med Skyggedanseren av Sara Omar. Jeg startet så vidt forrige helg, men oppdaget at jeg ville friske opp hukommelsen, og måtte lese Dødevaskeren om igjen før jeg fortsatte.

Veldig bra, men rystende lesning. Ondskapen og overgrepene vil liksom ingen ende ta - og alt i den gode Allah's navn... Jeg håper virkelig ikke alle muslimske samfunn er sånn som dette, selv om jeg frykter at det er mere sannhet i dette enn jeg ønsker å tro..

Innimellom all elendigheten begynner jeg å glede meg til vår og sommer, og drømmer meg bort i disse to: 121 fantastiske opplevelser i Norge og Norges beste helgeturer.
Masse fine bilder, og mange gode turtips. Kan fort bli en tur eller tre når bare vinteren slipper taket i landet vårt :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Uff ja det kan jeg dessverre forestille meg. Godt å drømme seg bort.

Håper du hadde en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen har jeg lest ferdig Lars Myttings Hekneveven. Jeg likte Søsterklokkene veldig godt, men fikk ikke helt den samme driven over denne. Mytting skriver godt, men jeg lot meg ikke rive med av historien han spinner med litt for mye mytologiske og overnaturlige drivere enn etter min smak. Jeg synes historien blir for lettvint med med de magiske trådene som trekker karakterene sammen. Resten av helgen har jeg lest to små bøker med den samme realistiske rammen knyttet til Hiltlers overtakelse av Østerrike: Eric Vuillard Dagsordenen og Stefan Zweig Sjakknovelle. To veldig forskjellige bøker, men likevel med samme historiske hendelser som viktig bakteppe. Den første er relativ ny og er en litterær historiefortelling om hva som skjedde bak kulissene i dagene før Tysklands «invitasjon» til å overta Østerrike. I Sjakknovelle er disse hendelsene bakgrunnshistorien til en av sjakkspillerenes trening i sjakk. Det var litt tilfeldig at det ble disse kortverkene etter hverandre, men det ble veldig fint. Det er i begge bøkene ulike syn og livsanskuelser som står mot hverandre, og det er uten tvil psykologisk spill i de begge.

Egentlig skulle jeg ha lest ferdig Beate Grimsrud sin siste bok, men med flere dødsfall i bekjentskapskrets i det siste, kjente jeg at jeg trenger pause fra sykdom.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Interresant det du skriver, har selv lest søsterklokkene og ble ikke så med revet selv.Spennende med det om Østerrike.

Håper du hadde en fin helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I Trøndelag er det absolutt lesevær, med snø horisontalt og regn i neste øyeblikk. Jeg leser, eller lytter til den nye boka til Kazio Ishiguro "Klara and the Sun". Det blir nok en pause i det, siden telefonen min nekter å våkne opp. Jeg er blant dem som liker Ishiguro, veldig godt, og både Klara og "Gå ikke fra meg" er etter min mening stor litteratur, også fordi de setter problemer under debatt, og ser det fra den minst mektige partens perspektiv. Så da fortsetter jeg heller med "Hviskingens bok" av Varujan Vosganian, som virker veldig lovende, med en særegen stemme og en sterk historie. "De andres land" av Leïla Slimani var en fin start, håper jeg, på mer familie- og politisk historie fra Marokko. Mo Yan har jeg også lest en bok av, men som du sier, det er tykke bøker, og lite tid. Faktisk et luksusproblem, så mange gode bøker som finnes ute i verden. Ønsker alle som leser en fin helg med god tid til å lese.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Spennende prosjekter du har på gang med en del bøker. Det er som du sier et luksusproblem heldigvis har man ofte man bøker til gode på skal leselisten

Ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akkurat nå leser jeg Jane Austen, Mansfield Park. Jeg bestemte meg for å lese alle bøkene hennes i fjor, og dette blir bok nr. 3. Etter hver bok så ser jeg filmen/tv-serien som hører til :) Prosjektet er delvis inspirert av å lese bøker fra "1001 bøker du må lese før du dør"-lista, og filmen The Jane Austen book club (som jeg liker veldig godt). Senere i år står boka Emma for tur.

I tillegg leser jeg en bok som heter Casa Lauro - et møte med Italia, av Cesilie Tanderø. Jeg er Italiafrelst, og i disse dager så savner jeg virkelig å kunne dra dit! Denne boka er en fortelling om et møte med Italia gjennom et år. Det er basert på en samling artikler som ble skrevet for diverse aviser mens forfatteren var i Italia.

God helg :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Veldig kult da det ekstra hyggelig å lese bøkene først så fim eller tvserien som hører til. Ja det skjønner jeg, Italia er vakkert sted.

Håper du har en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I kveld har jeg lyttet et par timer på «Månesøsteren» av Riley. Ellers leser jeg «Gå aldri fra meg» av Ishiguro; en bok med høye terningkast og positive anmeldelser, men som jeg syns er dønn kjedelig. Kanskje de siste 90 sidene (av 300) vil gjøre at jeg endrer mening? Tviler. Leser også «Pesten» av Camus. Godt skrevet og virkelig treffende og gjenkjennbart til den pandemien vi nå lever i. Regner med å begynne på en bok til ila hælja. Tenker litt på den tredje boka i serien om Jomsviking av Bull-Hansen. Likte de to første svært godt! Vi får se hvor langt jeg kommer. God hælj!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Godt med lydbok. Jeg likte veldig godt gå aldri fra meg, men det tok litt tid å komme inni den til spenningen tok litt mer av.

Spennende.

Ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei :-) Lenge siden forrige innlegg. Ikke fordi jeg ikke leser, for jeg er halvveis i både Heroin Chic av Maria Kjos Fonn og Du Finner Meg I Fjellene av Forrest Carter. I tillegg til mye å gjøre med jobb og politikk, har jeg fått meg ny kjæreste :-)

Ønsker alle ei strålende helg, med eller uten bok!

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Gøy med en del forskjellig å lese, og hyggelig med ny kjæreste :)

Ha en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Eirin EftevandKirsten LundEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikteRufsetufsaIngeborg GNinaStig TVannflaskeTonjeIvar SandTheaLiv-Torill AustgulenAlice NordliTonesen81EvagretemorHelge-Mikal HartvedtDemeterKarin BergRisRosOgKlagingJan-Olav SelforsHeidi LChristinasiljehusmorToveEllen E. MartolTone HTor-Arne JensenVegard BorgenTine VictoriaEster SMorten GranheimFindus