Siste helgen i januar for dette nye året. Jeg skal denne helgen lese vider een dag bedre i morgen av Ishmael Baah , sakprosa, jeg har laget meg en selv utfordring, sterk bok. Jeg skal nemlig lese en forfatter av hvert kontinent enten på engelsk eller norsk. Siden jeg allerede har Eurasia som var av Sally Rooney Conversation with friends Europa/Irland.

Hva leser denne helgen?

Håper dere har en fin helg :)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 14 svar.

I dag har jeg lest That can be arranged: A muslim love story, av Huda Fahmy. Det er en lettlest, kort roman i tegneserieformat. Den kom opp som forslag til bok i forbindelse med Popsugar Reading Challenge for 2021. Den var interessant og annerledes, så derfor valgte jeg den.

Nå skal jeg starte på Den hemmelige hagen, av Frances Hodgson Burnett. Det er en bok jeg leste som barn/ungdom på 70-tallet, og som jeg har lyst å lese igjen. Boka regnes som en av barnelitteraturens klassikere.

Veldig fornøyd med starten på leseåret 2021. Jeg har lest 8 bøker i januar, og kan ikke huske sist jeg leste så mange bøker i løpet av en måned. Jeg har dog ingen ambisjoner om å holde det tempoet videre :)

Håper alle har hatt en fin helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt og spennende med leseutfordring da, jeg føler ofte når en utfordrer seg på lesefronten at en leser mer variert og lære å like nye ting også. Ja 8 bøker har jeg også lest den måned faktisk, det er veldig bra det.

Håper også du hadde en fin helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser ikke mye for tiden, men det jeg holder på med er bra. Trilogien "Deptford" av Robertson Davies ble jeg ferdig med denne uka, så god, godt skrevet og godt lest på Audible. Passe lang. En vinner for meg.Jeg har kommet til side 500 i Hilary Mantels "Speilet og lyset" som man kanskje kan kalle tredje bok i Cromwell-trilogien, og det er enda over 300 sider igjen, det blir tungt å lese på senga, men boka er god. Kanskje er løsningen mer lydbok, som kan kombineres med å røre på seg. Jeg bruker Audible mest, men har også Storytel, som er mest brukt av det yngste barnet, mens det eldste barnet velger bøker, som jeg også lytter til, fra Audible, dvs vinn-vinn, i tillegg til at vi kan ta pause fra Audible og fortsatt eie vår egen bokhylle der. Så lenge det varer, siden trenden er lån fremfor eiendom, men hei, det trenger ikke være dumt. Håper det blir en fin lesehelg for alle.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ikke alltid mengde som avgjør synes jeg da, kvalitet er det viktigste i lesning og så lenge en koser seg med det stoffet av bøker en har foran seg. Hørtes bra ut . Håper du har en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sitter her med hender rundt kaffekoppen og drømmer om et japansk varmebord (kotatsu) eller en Kinesisk Kang som er stor ovn med sengeplasser oppå...det er kjølig inne hos meg nå, haha.
I går tittet jeg i et lite offentlig bokskap i sentrum og der fant jeg Richard Llewellyn: "Grønn var min barndoms dal" har lest den da jeg var veldig ung så det var stor gjensynsglede! Så jeg har begynt på den. Ellers leser jeg videre i "Allesjele" av Cees Nooteboom, jeg er halveis kommet. Har registrert at det er stort mannefall av lesningen av denne boka i lesesirkelen her på bokelskere men jeg har tenkt å holde ut for alt jeg forstår er så utrolig bra, men spesielt skrevet... dessuten var jeg i Berlin akkurat på den tiden muren falt og kjenner igjen stemningen og forskjellene.
Ha en fin helg videre alle sjeler som leser helgetråden.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Kjekt med en kaffe kopp. Wow det å ha vært rundt i Berlin mens muren falt, er momenter en aldri få opplevelse sånn historisk sett og gåsehud messig, hver jeg ser filmer fra murens falls altså ekte opptak får man ordentlig tårer i øynene. Håper du har en fin helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, det var en fantastisk opplevelse. Jeg var på klassetur og vi sto ved Brandenburger tor i folkemassen der da de begynte å rive muren. Vi bodde i Øst-Berlin og måtte gjennom check point Charlie med full personssjekk for å komme inn i Vest-Berlin. Forskjellen i de to delene var enorm.
Ha en god søndag!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Litt ymse med lesing for tida. Det en leser mest av er årsmøtepapirer. Ikke for det, jeg leser - når jeg spiser middag! - ei bok som omhandler Israel 2000 år etter Jesu fødsel. Informativ med mange gode bilder. Halvtimen før jeg sovner leser jeg Maria Kjos Fonn sin Heroin Chic. De første 60 sidene er kjempebra :-)

Kun ett årsmøte igjen, så kanskje det blir tid til mer lesing? Spørsmålstegn fordi jeg tror jeg får meg ny kjæreste :-) Les så mye dere kan, godtfolk!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

KOKELIKO ÆREKRENKELSE fra kjent lokalpolitiker:

Jaså Steinar, du dropper innom og sjekker underholdningen - og bidrar litt?

Men jeg noterer meg at du, som markert offentlig politisk formidler,
vant som du er til å føre forhandlinger i forsonlighet
og skal ha lært å uttrykke deg på forståelig måte,
har valgt i offentlig forum

å markere din enighet - ved poeng - i en nedlatende og smakløs ærekrenkende,
tankeløs kommentar, som grenser til straffansvar som hatytring.

Det hjelper dårlig at bemerkningen er ironisk sukret under kamuflasje som et
temmelig gjennomsiktig 'velvillig ønske om god bedring'
idet jeg liksom skal lære meg å 'uttrykke meg' på en måte som aksepteres av
den særs vulgære fløy av gateparlamentet ( har det valgt deg til målsmann ?)

Du har valgt å stemmegi at jeg opptrer som useriøs og pretensiøs tufs.

Og jeg som trodde at du var tillitsbærende i et parti som skulle støtte at
man ikke skal plage andre, men være Grei og Snill ?

Ditt parti burde jo snarest ta opp sak om hvordan du representerer det i
offentlig polemikk - dette forum er fullt offentlig, Steinar.

Er du stolt over å ha bidratt til å hisse en gjeng ustabile mobbersker og
bøllekurs-uteksaminerte kalkulerte injurianter av et visstnok politisk viktig
kjønn, til å krige videre mot frimodige ytringer, etter Grunnloven tillatt
Enhver?

Er det din gjennomtenkte beslutning, tar jeg deg herved opp på det, til fakta-
basert debatt. Legg nå her frem detaljert i punkter, de 'groveste' av mine
påtalbare misforståelser, karakterdefekter eller ev. straffbare
overbevisninger, som du kan dokumentere at jeg er offentlig påtalbart skyldig i.
Hvilke av mine setninger er du Steinar overbevist om at 'folket' må skånes for?

Jeg har gitt en herværende person lignende utfordring før - og da ble det jo
smekk taust med det.
Men du er offisiell offentlig meningsbærer - skulle du slippe så lett fra
å stå for dine ytringer?
De noe enklere personer her som bidrar med upassende sure oppstøt, lar jeg
heller gå, slik de har valgt å være - med mindre en viss markering må til
for å begrense skade i det almene publikum.
Så kom og gi klart uttrykk for ditt gjennomtenkte syn!

Fra Rangersteinards logg:
Steinar Sæther ga en stjerne til svaret Jenny Dahl Bakken til Libraritas v ..
2 timer, 4 minutter siden.

Tenk om alt du gjorde ble registrert og vurdert - -
det ideelle samfunn? Det skal du nok klare å utrede..

Flott bidrag til nordmenns politikerforakt.
Partiet klarer nok å regne ut at det må ta avstand fra deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mye å lese hørtes det ut som. Godt med litt bilder i blant også. Håper du har en god helg :) Ja håper du får mer tid til lesning :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei og god kveld. Jeg holder på med Cilkas Reise av Heather Morris. Blir mest lesing på kveldstid her. Boken er bra og det er en sterk historie. Nå er jeg veldig glad i å lese bøker ifra 2. VK. Dette er andre boken jeg leser av Heather Morris. Så kan trygt anbefale bøkene hennes. Håper dere får en fin helg videre.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

God kveld. Spennende. Godt med sterke historie. Håper ud har en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende å utfordre seg selv en gang i blant!

Har lagt Pustens lov av Øystein Stene, månedens bok i den dystoptiske lesesirkelen, litt på vent siden vi har hele februar på å lese den. Har ikke fått lest så mye denne uken, så holder fortsatt på med Bønner for de bortførte av Jennifer Clement.

På øret skal jeg høre mer på George Saunders A Swim in a Pond in the Rain: In Which Four Russians Give a Master Class on Writing, Reading, and Life. Virkelig en fantastisk essaysamling om russiske noveller. Storkoser meg med den!

Skal også begynne på novellesamlingen Hitting a Straight Lick with a Crooked Stick: Stories from the Harlem Renaissance av Zora Neale Hurston. Hun var en amerikansk forfatter og antropolog som ble født rundt det forrige århundre og blant annet forsket på voodoo-kulten og den afroamerikanske befolkningen i USAs sørstater. Hun skrev også for teater og flere romaner.

God helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Du leser jo så masse variert, er nesten litt misunnelig på alt det du leser. Wow må jeg si. Håper du har en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Eirin EftevandKirsten LundEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikteRufsetufsaIngeborg GNinaStig TVannflaskeTonjeIvar SandTheaLiv-Torill AustgulenAlice NordliTonesen81EvagretemorHelge-Mikal HartvedtDemeterKarin BergRisRosOgKlagingJan-Olav SelforsHeidi LChristinasiljehusmorToveEllen E. MartolTone HTor-Arne JensenVegard BorgenTine VictoriaEster SMorten GranheimFindus