Hei. Ikke lett å velge "bare" 5 stk, og det er heller ikke sikkert de nødevendigvis kommer i riktig rekkefølge, men her er iallefall noen av mine favoritter (jeg har klippet og limt litt på bokomtalene, for jeg er ikke så flink til å huske dem i ettertid...):
1: Kuren av Mo Hayder Uhyggelig og uforglemmelig Fra forfatteren av Tokyo og Fuglemannen. I en rolig gate i Brixton sør i London blir et ektepar funnet fastlenket, mishandlet og sterkt dehydrert i sitt eget hjem. Det som imidlertid bekymrer førstebetjent Jack Caffery og teamet hans mest, er at den niårige sønnen deres er forsvunnet.
Det viser seg at gjerningsmannen har overvåket ofrene før ugjerningene, og etter hvert blir det klart at det bare er et tidsspørsmål før en ny familie vil bli utsatt for grufulle handlinger. Leteaksjonen og jakten på overgriperen blir en uhyggelig påminnelse om Jacks egen brors forsvinning for mange år siden. Men det er først når Jack avdekker flere groteske spor knyttet til broren, at marerittet virkelig begynner …
Hypnotisøren av Lars Kepler Med kort tids mellomrom blir en far, hans kone og datter funnet brutalt myrdet på to ulike åsteder. Sønnen er så vidt i live. Noen har åpenbart ønsket å utslette hele familien. Da politimannen Jonna Linna innser at det finnes enda et gjenlevende familiemedlem, en søster, forstår han viktigheten av å finne henne før morderen gjør det. For å kunne avhøre sønnen tar Joona Linna kontakt med legen Erik Maria Bark. Han overtales til å hypnotisere gutten. Dermed bryter Bark et gammelt løfte om aldri mer å praktisere hypnose, og en skremmende kjede av hendelser settes i gang.
Snømannen av Jo Nesbø Omtalt av trådstarter.
I den skogen av Harlan Coben Paul Copeland mister sin søster da fire ungdommer forsvinner fra sommerleir. To av dem blir funnet døde i skogen, men søsteren blir aldri funnet. Tjue år senere blir han dypt skaket da et lik blir funnet, og det viser seg å være den tredje av ungdommene. Håpet om å finne søsteren i live våkner, men han skal gjøre flere grusomme oppdagelser før han gjennomskuer hemmelighetene som alltid har omgitt ham
Isprinsessen av Camilla Läckberg Alexandra Wijkner blir funnet med oppkuttede pulsårer i badekaret i barndomshjemmet i Fjällbacka. På kanten av karet ligger et barberblad. Liket blir funnet av en eldre fisker, som skal passe huset når hun er borte. Han styrter ut og kaster seg over den første han møter. Det er forfatteren Erica Falck, som er i Fjällbacka for å gjøre opp boet etter sine avdøde foreldre. En gang var hun Alexandras beste venninne, men de mistet kontakten i tolvårsalderen, like før Alexandra flyttet fra Fjällbacka uten å si adjø, og Erica har aldri skjønt hvorfor. Politiet oppdager snart at det ikke dreier seg om selvmord, og det lille samfunnet rystes av enda et mystisk dødsfall. Etterforskningen ledes av politimannen Patrik Hedström ved Tanumshede politistasjon, med Erica som en viktig kilde. De to må tilbake til fortiden for å avdekke de dystre hemmelighetene som skjuler seg under overflaten.
De fins flere gode bøker av de samme forfatterne, men siden det var lov med kun en av hver må lista se sånn ut. Ser forresten ut til at lista ikke vil nummerere seg slik jeg vil, men men.
Viser 6 svar.
Se der ja, hjalp meg på første svar dette :) Isprinsessen har jeg aldri hørt om, så denne legges til "ønsker meg" listen min Takker.
Mye god krim å velge mellom, her er 5 tittler fra meg i tilfeldig rekkefølge:
"Dinosaurens fjær" av Gazan, Sissel-Jo "Panserhjerte" av Nesbø, Jo "Før stormen" av Krefeld, Michael Katz "Noen vet" av Teige, Trude "Dragen" av Kristensen, Tom
Mine fem er:
Jeg velger å nytte sjansen til å slå et slag for noen klassikere på området:
Inneholder, i tillegg til en ualminnelig godt anrettet historie, et foredrag holdt av hovedpersonen; Dr Gideon Fell, der han gjennomgår diverse oppsett for lukkede rom mysterier.
Den store, klassiske, hardkokte detektivromanen. Uhyre velskrevet og full av underfundige måter å si ting på ("Jeg følte meg like velkommen som en kakkerlakk i en porsjon babygrøt").
Dessverre kjenner nesten alle plottet, så det er vanskelig å bli overrasket. Godt håndverk fra mesteren
Turells navneløse journalisthelt er alt for lite kjent. Velskrevet og med mange skarpe observasjoner ("På det neste setet satt to eldre kvinner, begge så ut til å være pensjonerte bibliotekarer som het Bodil").
En norsk klassiker til slutt. Utgitt i 1943 "står som en påle" fremdeles.
Dickson Carr har eg berre lese ei bok av og det er "Sort Messe" ("the Burning Court"). Eg høyrte den faktisk først som høyrespel av radioteateret, og det var ei dramatisering som verkeleg fekk det til å gå kalt ned over skuldrene. Etter dette måtte eg naturligvis prøve meg på boka også, men eg trur eg må ha lese den første norske oversettinga for språket var svært tungt, så eg har ikkje lese noko meir av han, men du kan anbefale Dickson Carr, ja?
Absolutt. Prøv deg på "Den hule Mannen" eller "Ni Gale Svar", de er blandt mine absolutte favoritter.