Helgen før julen er nå kommet og ikke lenge igjen av dette rare året. Jeg har i går lest I et speil i en gåte av Jostein Gaarder, som jeg leser hver desember og i dag har jeg begynt på julegjester av Daisy Bell.

Hva leser dere denne helga?

Håper alle får en fin helg :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Helgen besto i en del førjulsaktiviteter, så liten tid til å lese bok. Jeg har fått lest ferdig boka jeg har holdt på med så lenge, 'Å lese Lolita i Teheran'. En bok med flere lag, og veldig bra skrevet. Nå er det 'Juleroser' som gjelder.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Koselig, håper du får en god jul :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mine lesevaner er i liten grad påvirket av helger og høytider. Men i anledning advent har jeg gått til innkjøp av to julehefter, = Oslos «Juleboka 2020 - Godt jobba - fortellinger om arbeid» og Herborg Kråkeviks «Juleroser» (etter inspirasjon fra bokelsker Randi). To svært ulike hefter både tematisk og utstyrsmessig, begge spekket med godt lesestoff og delikate hvert på sitt vis.

Julebokas gjennomgangstema er arbeid - arbeidets betydning og mening. Vi blir presentert for flere litt uvanlige yrker, som bøkker, klokkenist, rekvisitør og blyglassarbeider. Gjennom tekster av blant ande Levi Henriksen; «Hardt arbeid», Kjartan Fløgstad; «Kroppsarbeidets pris» og Even Saugstad; «Med gata som arbeidsplass», belyses arbeid fra ulike synsvinkler. «Godt jobba» lever opp til sin tittel, et kvalitetsprodukt – tekstene er interessante og godt skrevet, illustrasjonene fine og morsomme, og layouten ryddig og stilig. Anbefales!

«Juleroser» er godt omtalt allerede, koselig førjulslesing og flotte bilder.

Ellers leser jeg Regn i november av Audur Ava Olafsdottir, en rørende vakker og original roman fra sagaøya. Bare tittelen har en viss ironi i seg :-)

God jul til alle!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Gøy med ulike tradisjoner da. Interresant. God jul :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Med ved i ovnen skal kveldene fram mot jula tusle stille og rolig av gårde. Leser fortsatt Jon Kalman Stefansson sin Stjernenes Knitring. Dette var opprinnelig hans andre utgivelse på Island - som nylig kom ut i Norge. Her har han begynt på veien mot berømmelsen, for det er mye gjenkjennelig skriveteknisk og innholdsmessig med tanke på trilogien om "gutten" og de andre suksessene. Om få dager åpnes Hans Børli sine Samlede Dikt. Fast julelektyre :-)

Apropos bøker: Jeg har begynt som leksehjelp for to personer. Den ene er ei jente på 17 opprinnelig fra Eritrea og ei dame på 32 fra samme land. Gøy!

Ønsker dere alle ei riktig god jul og et mye bedre nytt år.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Spennende med forfattere som blir kjente hvordan hele reisen deres begynte og etter hvert se om bøkene utvikler seg. Leksehjelp hørtes ut som givende jobb.

Håper du har en god jul og et godt nyttår :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har fått "Greven av Monte Cristo" bind 1-2 i hus samtidig lånte jeg
Han Kang:"Vegetarianeren"for den sto der rett foran øynene mine og jeg husket at den har blitt anbefalt her inne, jeg begynner på den i kveld. Først må jeg lese ut "Ekspeditøren" av Aksel Selmer.
Jeg har pleid å feire jul hos søsteren min i Malmö men det blir det ikke til i år. Jeg er derimot invitert til min kusine på byens marker, et område utenfor Gamlebyen her i Fredrikstad. Det blir hyggelig.
God helg...kanskje med håndball-finalen Norge - Frankrike i morgen?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Spennende bøker du har på gang. Koselig med selskap, håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, nå nærmer det seg virkelig her.. Og denne helga blir det nok ikke så særlig mye tid til lesing. Huset skal vaskes og stæsjes, voksen sønn kommer hjem til jul, og vi skal i familiemiddag. En bursdag på den andre siden av familien er det også.

Når jeg leser, så leser jeg Powwow av Tommy Orange. Denne boka har jeg blitt oppmerksom på her inne, og ble nysgjerrig. Jeg har ikke kommet særlig langt, så jeg vet ikke ennå om jeg liker den.. Vi får se.

Ønsker alle en fin siste adventshelg :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hyggelig med besøk og bursdag som skal feires da. Spennende å lese en bok man ble gjort oppmerksom på her inne, det er så mange som anbefaler gode bøker her inne som en aldri ville fått med seg om det ikke var for dette flottet stedet her på nettet.

Håper du får en fin helg uansett med bok eller uten :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Eirin EftevandKirsten LundEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikteRufsetufsaIngeborg GNinaStig TVannflaskeTonjeIvar SandTheaLiv-Torill AustgulenAlice NordliTonesen81EvagretemorHelge-Mikal HartvedtDemeterKarin BergRisRosOgKlagingJan-Olav SelforsHeidi LChristinasiljehusmorToveEllen E. MartolTone HTor-Arne JensenVegard BorgenTine VictoriaEster SMorten GranheimFindus