Jeg vikarierer, jeg, savner tråden denne helgen :-)

Som vanlig holder jeg på med flere bøker på en gang. Denne helgen har jeg ambisjoner om å lese ut novellesamlingen og debuten til en av yndlingsforfatterne mine, nemlig
Women & Other Animals av Bonnie Jo Campbell fra 1999. Har brukt lang tid på denne, og porsjonert ut novellene for å få boka til å vare lenge, men nå nærmer jeg meg slutten. Litt vemodig, for det innebærer at jeg har lest alle bøkene hennes. Håper det snart kommer en ny.

På Kindlen har jeg Eddikjenta – Anne Tylers gjenfortelling av Shakespeares Troll kan temmes, som inngår i Shakespeare-serien til forlaget Hogarth. Har ikke fått lest så veldig mye, men den virker lovende.

På øret har jeg The City of Falling Angels av John Berendt. Nå er jeg nok mer enn gjennomsnittlig opptatt av Italia, men etter min mening er dette er en utrolig fascinerende historie om Venezia og byens historie og noen av innbyggerne, som Berendt skrev mens han bodde der etter at operahuset Teatro La Fenice brant ned for annen gang i 1996. Fenice er det italienske navnet på fuglen Føniks som gjenoppsto av asken, og passer derfor dessverre veldig godt.

Hva leser dere?

God lesehelg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Når protesterer off. Helseforskere ??

Idag Søndag, kan vi sitte selv-isolerte og slippe å
fjernsimulere arbeid.. men hva prognose ser vi
for hele 'det Norske Syke-Hus' ?

fra KnuskSeriøs avd. først ; HelseIkkediktatet, Noreg:

Hvilken oppsikt ville det Ikke ha vakt om Folkets Helse-
institutt hadde kunngjort maken til sin helsestoresøster
i Dronningens Britannia UK:
Hasteoppdrag til Dyktig Datatjeneste !
vi trenger Høy kapasitet på en Database-sky
for å bokføre skadevirkninger av risikable Vaksiner såsom
Covid-19 som snart duesleppes ut! ( -- vampyrsleppes ut?)

"system to process the expected flood of COVID-19 vaccine
injuries and side effects" ..literally a ‘direct threat to
patient life’“ [ se omtale ]

Noe slikt selvstendig omsorgsansvar for 'folkehelsen' er nok
Ikke å vente fra 'FHI . NO' i kingdom of NOway - -

det måtte i så fall vært en listig uttenkt protest-form fra
tenkende fagfolk, imot den politisert-Rabide galskap.
Åja, et helseinstitutt må da kunne ta ansvar ved utbrudd av
betent bikkjegalskap i hele Administrasjonen ?

I trassnissenes Noreg har de nok holdt seg omhyggelig
uinformerte om klokere utenlandske forskeres betenkeligheter!
(Dere, Norges bunadsjel, har sjansen selv.. "den som ikke vil
avbokføres [dø] i en flokk", (A. Øverland) får prøve alene..)

men det britiske helseverk har nok nå protestert av så full hals
de ennå ikke har hatt luftveisvondt i.

Nå til avd. 'Smilende livskunst',

'EDUtainment' heter en nåtidig satsende sektor, underholdning
med litt sniklærde bivirkninger -- for you, hunny.

Det kan hende en entusiast sitter og mikser musikk-video ved et
campingbord i skyggen av galgebakken .. og blander inn litt humør.

Har du hørt denne før ? (litt uskippbar reklame først..)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har ikke blitt mye lesing siste uka, så jeg holder fortsatt på med 'Å lese Lolita i Teheran', av Azar Nafisi. Ønsker alle bokelskere en finfin helg videre :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oi, den virker såpass spennende at jeg måtte kjøpe den. Ble engelsk lydbok, denne gangen. Takk for tips!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Avslutter denne helga boka til Roy Jacobsen, Bare En Mor. Dette er som mange veit (den foreløpig) siste boka om Ingrid fra Barrøy. Samme høye kvaliteten på skriveriene denne gang også :-) Hva blir det neste verket, tru...? Vurderer flere, men blir nok Galtungs Metode For Fred.

En strålende helg i regn, vind og sludd ønskes alle :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Selv har jeg bare lest De usynlige, den første boka om Ingrid fra Barrøy. Likte den godt, og det kan hende jeg leser de andre etter hvert, men det er så mange fine bøker jeg har lyst til å lese …

Galtungs Metode For Fred lyder interessant – kanskje en bok flere burde lese?

God lesing!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så bra at du tok deg av lesehelgen :)
Jeg leser Fredrik Barth:"Vi mennesker. Fra en atropologs reiser" Veldig artig å lese om hvordan mennesker lever, forskjellige kulturer og normer. Alle synes den måten man selv lever på er mest naturlig og forståelig.
Og så tittet jeg i ønskelisten min og og sa: ta bok nr.10 og det var Junot Diaz: "Oscar Waos korte, makeløse liv." En familiesaga fra Santo Domingo og New Jersey. Så den er jeg godt i gang med.
God helg !

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Fredrik Barth er en nytt og ukjent forfatter for meg, men det høres spennende ut! Men jeg har lest om Oscar Wao av Diaz, riktignok på engelsk, og den likte jeg godt.

Fortsatt god lesing!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han er norsk antropolog og forsker i "det øverste skiktet", eller var...han døde i 2016.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldig bra med helgetråd :-) Jeg leser den hver helg, men skriver ikke alltid. Men savner den når den er borte.

Denne uka har jeg lest 1793 av Niklas Natt och Dag. Jeg likte de historiske skildringene, men synes ikke historien var så veldig bra. Triller en firer på terningen for den.

Nå i helga leser jeg Skumring over landskapet av Kazuo Ishiguro. Denne er mitt valg for november og Japan i min litterære verdensreise-utfordring. Ishiguro skriver jo veldig godt, og det er så langt ikke noe som tyder på at dette heller er en dårlig bok. Jeg har kommet ca 1/4 uti, og koser meg veldig.

God helg alle :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Med fare for å virke frekk eller kverulerende (ønsker ikke å være noen av delene), men når du velger Ishiguro som forfatter som representerer Japan, er det fordi denne romanen har handling fra Japan? Slik jeg har forstått det skriver han på engelsk og i den grad romanene kan plasseres geografisk så er det hovedsakelig i Storbritannia?

Jeg er bare litt nysgjerrig hvordan man tilskriver litteratur ulike land. Jeg gjør det selv, synes litteratur bidrar til å kunne forstå andre land og kulturer bedre. Når jeg reiser (den gang vi kunne det) er ofte skjønnlitteratur den viktigste reiselitteraturen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oppfatter deg ikke som verken frekk eller kverulerende :-) Og var i høy grad skeptisk selv også, om Ishiguro kunne fylle kriteriet som japansk forfatter, da jeg vet han har bodd størsteparten av sitt liv i Storbritannia.

Men dette er en leseutfordring i regi av mitt lokale bibliotek. Og de definerer forfatterens nasjonalitet som en forfatter som er født i landet. På deres utstilling av bøker de foreslo for Japan var alle Ishiguros bøker med, også de som ikke i det hele tatt handler om Japan.

Skumring over landskapet, har jeg funnet ut nå, er forfatterens debutroman, og handlingen er i stor grad lagt til Nagasaki. Handlingen utspiller seg 5 år etter at atombomben falt, og det er kjempeinteressant! Virkelig en bra bok!

Da jeg ikke er så begeistret for Murakami, og utvalget i japanske forfattere på mitt bibliotek ellers var litt skrint, ble jeg enig med meg selv om at Ishiguro duger :-)

Jeg er, som deg, også veldig glad i å lese skjønnlitteratur hvor handlingen utspiller seg på de stedene jeg reiser til. Både før jeg reiser, og etter at jeg har kommet hjem.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Da virker det jo som det er godt «innenfor», med både handling fra landet og forfatter med tilknytning til landet. Jeg setter opp boken på ønskelisten. Takk for tips.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etterhvert som jeg leser, blir jeg stadig fascinert over dialogen i boka. Det er mye dialog, og det forteller mye om den japanske kulturen, og hvordan folk forholder seg til hverandre. De er så utrolig høflige, bukker og unnskylder seg, og skryter av hverandre. Mens de samtidig subtilt får sagt akkurat hva de mener til hverandre, og hva de mener om saker. Morsomt :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Samme her – har ikke alltid tid til å delta, men pleier å lese helgetråden – ofte mange gode lesetips å finne :-)

Jeg likte nok 1793 bedre enn deg – ga både den og oppfølgeren 1794 en femmer. Og Ishiguro er en av yndlingsforfatterne mine.

Fortsatt god lesing!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Koselig med helgetråden. I går fikk jeg fikk fullført Elena Ferrante tanker, brev og intervjuer og jeg må si jeg likte det, synes det var svært spennende å kom bak forfatterens fasade høre hennes tanker om litteratur generelt, hennes verk, feminismen-kjønnsroller og verden i dag. Jeg begynt såvidt på MaddAdam av Atwood i går det er siste bok i trilogien, blir spennende.

Hørtes ut som du har mye i gang nok engang, veldig imponerende.

Håper du og andre som leser/svarer på helgetråden får en god helg med gode bøker :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Kos deg med MaddAddam:-) Jeg synes den var bedre enn toeren :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja synes to så langt gjerne var den svakeste i rekka, likte godt en. Tusen takk for det, god helg til deg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, veldig hyggelig. Er det Frantumaglia av Ferrante du har lest? Jeg har den på dansk – gleder meg til den. Har også lest den den dystopiske futuristiske MaddAddam-trilogien, fantastiske bøker!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja stemmer :). God helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Readninggirl30FarfalleEllen E. MartolJulie StensethBeathe SolbergMonica CarlsenRandiAHege H.Hanne Kvernmo RyesiljehusmorTheaflaTore HalsaTone SundlandConnieOda Marie HMarianne  SkageBjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KLene AndresenIngeborg GAudhildLailaChristofer GabrielsenAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandAlice NordliTine VictoriaAvaTor-Arne JensenRisRosOgKlagingJarmo LarsenFrode Øglænd  MalminGroSolEli Hagelund