Lar det seg gjøre å lage en funksjon som gjør det mulig for medlemmer å danne GRUPPER for å lese/studere spesielle bøker/litteraturer og/eller bestemte forfattere/forfatterskap?

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 11 svar.

[ Slettet av bruker ]

Skulle gjerne vore med i ei slik litteraturgruppe!....Dersom nokon kunne få det til å fungere..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en flott idé, og sannsynligvis nyttig for flere.

Å opprette slike grupper er sannsynligvis et stykke unna, men jeg er interessert i å høre fra flere hva en gruppe skal innebære om vi skal lage slike.

  • Hva skal skje når man oppretter en gruppe?
  • Hva skal skje når man klikker seg inn på en gruppe?
  • Hva kan man se/gjøre inne på en gruppes side?
  • Hva skal man ikke kunne gjøre/se på en gruppes side?
  • Hva skal det innebære å opprette en gruppe?
  • Hva skal det innebære å "melde seg inn" i en gruppe?
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker gruppe-systemet på Goodreads.com - der man kan sette en eller flere bøker som månedens lesning, og opprette en eller flere designerte diskusjonstråder i den anledning (en med og en uten spoilers, for eksempel, eller tråder som drøfter forskjellige aspekter av handling og karakter).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det som slo meg var at det kunne vore nyttig, i første omgang, å lage grupper som rettar seg mot ulike bokgenrer. Då kan ein knytte bøker som høyrer til same genrer (eller som har same emneord) opp til gruppa slik at innlegg som blir posta av bøker i desse genrene vert tilgjengleg for alle som er med i den bestemte gruppa.

Sjølv likar eg til dømes å diskure fantastisk litteratur. Å lage ei hovedgruppe som rettar seg mot denne genren kan då vere det første steget. Vidare kan ein dele hovedgruppa inn i ulike undergrupper, som f.eks: anbefalingar, diskusjonar om karakterar i bøkene, ulike forskyggingar og observasjonar ein har oppdaga, som kan vise til hendingar i seinare bøker, osv...

Nokre forslag:

Kva skjer når ein opprettar gruppa?: Ein skriver ei skildring av kva ein ønsker å oppnå med denne gruppa. T.d. Lese klassikere ilag, som ei lesegruppe, diskutere etterkvart som ein les. Eg synes ikkje at grupper skal ha "leiarar", men at dei skal vere opne for alle. Det kan vel heller vere ein utkastings mulighet på linje med varslinga av upassande innlegg, som vernar mot usaklege innlegg, og spam av eigne dikt.

Kva skal skje når ein klikker seg inn på ei gruppe?: Same som "startsida til bokselskere", ein får sjå dei siste diskusjonane/kommentarane. Kanskje ei medlemsliste.

Kva kan ein sjå/gjere inne på gruppa si side? Kanskje muligheten til å ha litt meir intime diskusjonar som berre medlem av gruppa kan lese og kommentere. Elles vert det vel som nemnt tidligare å diskutere meir målretta om emner, bøker, genrer som ein er opptatt av.

Kva skal ein ikkje kunne gjere på gruppa si side: Einaste som slår meg er at det bør vere forbud mot å poste eigenproduserte, flåsete dikt, med dårlig rim og innhald.

Kva skal det innebære å opprette ei gruppe? ...

Kva skal det innebære å melde seg inn i gruppa. Innsyn i dei siste diskusjonane/kommentarane. Mulighet til å kommentere sjølv (kanskje).

I bunn og grunn synes eg ideen med grupper, er god, men ikkje noko eg eigentleg saknar, eg synes bokelskere er eit fantastisk tiltak slik som det er. Eg veit ikkje om forslaga mine bugner ut i noko som kan gjennomførast, men eg ser for meg at gruppene kanskje kan lage litt betre oversikt, og gjere at folk lettare kan finne diskusjonar og bokelskere med same sinn.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Enig i det meste.
Medlemmer av Bokelskere bør kunne lage grupper med beskrivende titler (og i tillegg fortelle litt om formålet med gruppa) og prøve å få andre med, f.eks. egne grupper for forfattere (nasjonalitet, hele forfatterskap, etc.), bøker (sjanger, klassikere, språk, etc), leseutfordringer og andre temaer som har med bøker og lesing å gjøre. I gunnen er det vel bare fantasien som begrenser hva en slik funksjon kan brukes til.
Og det bør kanskje være den som starter gruppa som har en slags styring og som kan stenge/legge ned gruppa dersom den blir misbrukt eller ikke har noen interesse for andre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En strålende idé!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

God idé, men hvis det skjer håper jeg det blir åpne grupper som alle som vil kan melde seg inn i, og ikke noen ekskluderende greier som bare gjør det utrivelig...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, gruppene bør være åpne, og folk kan delta i diskusjoner/lesing så mye de ønsker. Hensikten er å finne medlemmer med "samme" litteratursmak, og evt. få hjelp til å tolke/forstå det de leser dersom det synes vanskelig. Og en bok kan sikkert forstås på nesten like mange måter som det er lesere (??).
Men så er jo spørsmålet om en slik funksjon kan lages her på bokelskere. Håper det lar seg gjøre .....

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Å-ja! Det hadde vært skikkelig kjekt! God idè!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Morten BolstadNikkaChristofferKirsten LundKjell F TislevollMonica CarlsenAnniken RøilPiippokattaHarald KHilde H Helsethandreas h. o.Ellen E. MartolHelen SkogBertyBerit RJarmo LarsenTuridmajaTheaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTanteMamieHenrik  Holtvedt AndersenLisbeth Marie UvaagTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrld