Hun fikk Nobels litteraturpris i 2015. Nå står hun i fare for å bli arrestert av Lukasjenkos politi, på grunn av bøkene sine og medlemskapet i PEN. Mange av kollegaene hennes er allerede tatt, og hun er praktisk talt fanga i leiligheten sin. Jeg føler bare avmakt, enda jeg vet at både nasjoner og organisasjoner prøver å legge press på Hviterussland. Hvordan kan vi motarbeide forsøkene på å kneble en av Europas viktigste stemmer?

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Det er merkelige tider vi lever i, hvor vi ikke klarer å samle oss mot dette og andre overgrep.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Utrolig å lese dette. Veldig synd det skal være sånn at forfattere og kunstnere skal tie for å selve beholde makten sin. Jeg skal sjekke hennes romaner ut, det er spennende å oppdage nye forfattere også i blant. Vanskelig å motarbeide det vil jeg tro, men håpet at ting skal bli bedre er alltid der.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Heidi HoltanLailaBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimIngunn SBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteSynnøve H HoelDemeterTor Arne DahlJulie StensethÅsmund ÅdnøyLinda NyrudTrude JensenTanteMamieDaffy EnglundEllen E. MartolRoger MartinsenTine SundalToveInger-LisePerSpelemann