Snart i slutten av juli og her er det veldig høstaktig vær. Dermed gikk jeg litt amok og lånte med meg masse bøker på biblioteket, tenkte at det var mer enn innenfor, tiden blir uansett for øyeblikket brukt masse inne. Dermed lånte jeg meg Lanny av Max Porter, Populærmusikk fra Vittula av Mikael Niemi , forelsket i Napoli av Heddi Goodrich, pikekyss og djevelkake av Siri Østli og syng gravløse syng og Jessmyn Ward. Jeg fikk lese ferdig i kveld når du minst venter det av Tor Åge Bringsværd. Den synes jeg var veldig god, mange fine setninger som en måtte sitte og tenke over og samtidig lærerikt historisk sett. Jeg likte boka godt, gjerne den får terningkast fem av meg, men litt usikker gjerne også fire pluss.

Hva leser du denne helga?

Ønsker deg en fin helg med gode bøker :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Ferien har begynt,veldig deilig,men kaldt og surt ute,ikke det store sommerværet.Da er det godt å kunne kose seg inne med bøker,denne helgen har jeg begynt på "Dukken",av Yrsa Sigurdardòttir.Har lest flere bøker av henne,og det er uhyggelig spennende.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kjekt med ferie, håper du snart får bedre ferie vær og ha en god søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Populærmusikk fra Vittula er en av mine favorittbøker! Håper du liker den :) Siri Østli skriver morsomt, og bøkene er lettleste. Jeg har endelig blitt ferdig med Dracula, den var tyngre å lese enn jeg hadde trodd. Endte opp med terningkast 3. Jeg leser videre i novellesamlingen Historien om fru Berg, av Ingvild H. Risøi og Almenn teori om glemsel, av José Eduardo Agualusa. Jeg har også plukket fram boka Likblomsten, av Anne Mette Hancock - en ren krim. Årets debutant i 2017 i Danmark. Det ser ut til å bli en grå helg her, med en del regn, så satser på at jeg får lest litt. God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Tusen takk for det, ja det håper jeg også. Ja, noen bøker er dessverre slik. Spennende med novellesamlingen :)

Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det regner godt her hos oss også, men vi har gode temperaturer, så jeg sitter masse ute i utestuen (under tak) og leser. Og jeg har også vært på biblioteket i dag, og fått med meg litt påfyll for den kommende uken.

Men akkurat nå i helga er jeg fortsatt i Afrika, for jeg fikk for meg at jeg måtte lese noe av Andre Brink når jeg først holdt på med afrikansk litteratur. Den jeg har valgt er Philida. Har lest knappe 100 sider nå i kveld, men dette er bra altså. Fryktelig lesning egentlig, for Philida er slave på Brink-familiens vingård på 1800-tallet. Men veldig bra litteratur.

Min søster er seriemorder, som jeg leste forrige helg, må jeg bare nevne en gang til. Den leste jeg på to dager, den var kjempebra. Både alvorlig og morsom.

I uka som har gått har jeg ellers fått lest Ingen kniver på kjøkkenet i denne byen. Den hadde jeg sett fram til, men den skuffet egentlig. Burde være interessant, om Syrias politiske kollaps, og hvordan dette påvirket en alminnelig familie. Men jeg synes den var rotete og usammenhengende skrevet, og tung å lese. Vurderte faktisk å avbryte underveis..

Ønsker alle en fin sommerhelg, uansett vær. Har man ei god bok eller to innen rekkevidde blir helga god uansett :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Veldig bra med gode bøker. Ja min søster er seriemorder likte jeg selv godt . Det var synd å høre at ingen kniver på kjøkkenet i denne byen ikke falt helt i smak. Jeg likte den veldig godt selv, det var utrolige nydelige skildringer i boka synes jeg og det var generelt å lese litt mer om Syria fra en forfatter blikk. Håper boka blir bedre uansett :)

Ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det var jo det jeg så fram til, å få et innblikk i Syria fra innsiden på en måte. Og jeg er enig i at det var enkelte gode skildringer og bra passasjer. Men for meg ble det for mange sidesprang og for mye hopping i tid, og det likte jeg ikke så godt.. Bra vi er forskjellige 😊

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei det kan jeg se at det blir litt ukronologisk i mange av tilfellene i boka. Håper uansett den faller bedre i smak etter hvert :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har vært på biblioteket i dag, og lånt vidt forskjellige forfattere som Primo Levi, Camilla Grebe som har forfattet "Skyggejegeren", mye bedre enn forrige svenske krimforfatter jeg leste ti sider av før den ble forkastet, Siri Helle som skriver "Med berre nevane. Et forsvar for praktisk arbeid" og to bøker om drivhus, som er min hovedgeskjeft i ferien. Boka til Primo Levi blir nok den beste, men hvem orker Holocaust-litteratur en fredag kveld. Den vil jeg lese i neste uke. Boka heter "De druknede og de bergede", og siden jeg har smuglest, vet jeg at den blir et høydepunkt i ferien. Rachel Cusk er også bra i "Etterspill" og hun skriver så fritt og herlig uten forstillelse. Siri Helle skriver godt om mat og selvfosyning og mer i avisa Dag og Tid, så det blir nok en firnøyelse. Siden det er regn og vind her også, kan jeg lese med god samvittighet. De tre sist nevnte forfatterne er alle i stand til tenke og skrive noe særegent og modig. Det er nok det vi trenger nå. Så får jeg heller være disiplinert og følge planene i morgen. Ønsker alle bokelskere en god lesehelg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Veldig spennende bøker du har tenkt å ta for deg :). Ja etterspill er god bok synes jeg, jeg likte skildringene og skjønner ikke helt hvorfor den fikk så dårlig kritikk. Nei holocaust bøker på fredagskveld kan nok være litt heavy ja. Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å, Når du minst venter det har jeg også – gleder meg til å lese den. Bringsværd er en forfatter jeg setter umåtelig stor pris på.

Jeg leser – og lytter fortsatt til – Chiamami col tuo nome / Call me by your name av André Aciman.

På Kindlen har jeg også All We Shall Know av en annen forfatter jeg liker utrolig godt, nemlig iren Donal Ryan, og på øret skal jeg begynne på The Son of Good Fortune av Lysley Tenorio – en roman og en forfatter jeg ramlet over helt tilfeldig og egentlig ikke vet noe om, så det blir spennende :-)

Riktig god helg til alle!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ja boka er god synes jeg. Spennede med lydbok og forskjellige andre bøker. Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolHelen SkogBertyBerit RJarmo LarsenTuridmajaTheaPiippokattaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTanteMamieHarald KHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMaren