Fellesferier er i gang for veldig mange i hvert fall. Har du ferie for øyeblikket? I sommer skal jeg ikke ha ferie, bare jobbe gjennom, men det er uansett greit.

Jeg hører lydbøkene Sense And sensibillty av Jane Austen og skal høre resten av My dark Vanessa av Kate Elisabeth Ruselll.

Hva leser dere denne helga?

Håper alle får en god helg :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Leser for tiden en flott roman av en debutant " Pariseren" av Isabella Hammad. Den kom på norsk nå i vår. Handler om Midhat, en palestinsk ung mann fra Nablus som blir sent på kostskole i Konstatinopel og senere til Montpellier for å utdanne seg som lege, han flytter seg til Paris og senere hjem til Nablus. Handlingen foregår rundt 1900+++ Veldig spennende/interessant om Palestinerne og kampen for selvstendighet, konflikter mellom folkegrupper og engelskmenn/ franskmenn...et turbulent område allerede den gang.
Anbefaler den!
Denne leser jeg på ebib og kan ikke lese ute pga skjermen, så i sola leser jeg Karin Brunk Holmqvist. " kaffe og musikk" fant den i trillebåren med bøker som gis bort utenfor biblioteket. En helt annen type stil, lettvekter men sjarmerende!
God søndag i regnvær( her...) til leseentusiaster.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Utrolig spennende det du skriver her. En bok jeg gjerne skal sette på skal leselisten :). Håper du har en fin søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er det fri i sommer :)
Akkurat nå leser jeg Dracula, av Bram Stoker. Den er lettlest og på sitt vis fengende, men allikevel så sliter jeg med å få lest den. Nå har jeg bestemt meg for å lese den ferdig uten pause, så da leser jeg litt hver dag. Jeg har en følelse av at jeg må ha lest den før.
Jeg har såvidt startet med å lese i boka Historien om fru Berg, av Ingvild H. Risøi. Det er en novellesamling jeg fikk anbefalt av Hilde her inne. Så langt, så bra.
Ønsker alle en fin helg, og håper dere koser dere med sommeren så langt!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Dracula er god bok synes jeg. Gøy med novellesamling.

Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ikke ferie enda, skal jobbe ei uke til. Men SÅ - blir det :-)

Ei venninne kom med Dukken av Yrsa Sigurdardottir. Denne var bra, sa hun. Jeg ser boka har fått blandede kritikker, men Yrsa er en av mine favorittforfattere, så jeg må bare lese denne også. Har kommet ca til side 150, og jeg synes nå foreløpig det er bra. Underholdende, avslappende krim :-)

I tillegg leser jeg småsnutter i Aasmund O Vinjes Ferdaminni. Den er veldig gammeldags. Og ganske tungt språk, så lesingen går sakte. Ikke en bok jeg sluker, akkurat. Men litt morsomt likevel, å lese om den tida der som er skrevet i samtiden, og ikke av en historiker.

Nå blir det først av alt en liten fjelltur - skal klatre opp på en liten lokal topp sammen med ei venninne. Så skal sola komme i ettermiddag, og da blir det bok og vin :-)

God helg alle :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Spennende med favorittforfattere, ja noen får i blant noe blanda kritikkerer. Håper du får en fin tur og god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ferien er ikke påstarta enda herover, må jobbe i dag lørdag samt neste uke. Hva lesing angår, har lest ferdig den boka jeg har skrytt voldsomt av de to siste gangene, Et Spørsmål Om Skyld av Ane Hem. Den seila rett inn på favorittlista! Har nå begynt på Arten Som Forandret Alt av d`herrer Andersen og Stenøien. Dette er historien om menneskets erobring av naturen, for å bruke forfatternes egne ord. Så langt i boka har de skrevet om menneskene opphav, om enn ikke så detaljert som boka Homo Sapiens gjør. Poenget med boka er at alle andre dyr på kloden tilpasser seg naturen, oss menneskedyr prøver derimot hele tida å få naturen til å tilpasse seg oss. Det kan vanskelig gå bra, er mitt synspunkt på det siste.

Oj, hva er det jeg ser...? Trur dere forsynemegvel ikke at sola skinner utafor vinduet igjen :-) Ausann, bare 7 grader. Blir for kaldt å sette seg ut en time og lese da :-( Men god helg og uke, kjære litteraturforskere ;-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Da blir ferie på deg etter hvert heldigvis :). Ja det hørtes svært kaldt ut egentlig, håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hadde litt ferie i juni, så jeg skal også jobbe og synes det er helt greit :-)
Holder på med flere bøker, men denne helgen skal jeg først og fremst kose meg med siste bind i trilogien om Vernon Subutex av Virginie Despentes, som endelig har kommet i engelsk Kindle-utgave.

På øret har jeg The Panopticon av skotske Jenni Fagan. Likte The Sunlight Pilgrims utrolig godt, og denne virker også lovende. Hun har bare skrevet disse to romanene, men det kommer visstnok en ny til neste år.

Og så har jeg tenkt å prøve meg på lydboka Chiamami col tuo nome av André Aciman, men italiensken er såpass rusten at jeg har tenkt lese den på engelsk parallelt :-)

Vil også gjerne få trekke fram en sterk roman jeg ramlet over helt tilfeldig og leste i slutten av juni, nemlig Kvinnene snakker av kanadieren Miriam Toews. For å sitere forfatteren, ifølge en omtale i Sunnmørsposten:

«Handmaid's Tale» er en dystopi, skrevet for mange år siden, mens min bok er en reaksjon på noe virkelig som har skjedd – i vår egen tid

Ha en fin sommerhelg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Så spennende med italiensk lydbok. Kan jeg spørre hvor du fant/kjøpte denne?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjøpte den på audible.uk, der jeg har et abonnement, og du finner den også på audible.com. Audible har for det meste engelskspråklige bøker, men langt fra bare det. Bla mange italienske bøker og bøker oversatt til italiensk. Sjekket nå for moro skyld ved å søke på italiensk under Advanced Search og velge Språk, og fikk treff på mer enn 10 000 titler :-)

Skal lese/lytte Napoli-kvartetten til Ferrante etter hvert også – sparer dem til jeg få bedre tid og mer ro på meg. Har lest de fire romanene på engelsk før og elsket dem – og kjøpte for en tid tilbake de to første som italienske lydbøker L'amica geniale og Storia del nuovo cognome. De to siste – Storia di chi fugge e di chi resta og Storia della bambina perduta
finnes også på audible :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for tipset :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjekt med trilogier, wow det er alltid kjekt å kunne fullføre. Mhm interresant med skotske forfatter. Mhm kult.

Mhm wow, ha en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliStig THarald KNerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAva