Jeg synes at innlegget ditt er bra, men følgende påstand fikk meg til å stusse litt:

Og hvis man presser seg selv til å lese en bok man virkelig ikke liker etter å ha lest femti til hundre sider, skifter man nok ikke mening når man er ferdig.

Dette stemmer vel ikke helt? Mange bøker har gjerne en treg start, noe jeg selv har erfart, men det hender ofte at handlingen utvikler seg etter hvert, og en sitter med et helt annet inntrykk etter å ha lest hele boken enn etter å ha kommet seg gjennom femti til ett hundre sider. Et godt eksempel er Isabel Allendes «Åndenes hus», en roman som ikke falt helt i smak hos meg til å begynne med, men etter å ha lest hele historien, må jeg innrømme at jeg var begeistret.

Personlig så synes jeg at det er vanskelig å gjøre seg opp en mening om et bind på fem, seks hundre sider etter å ha lest omtrent femti sider, ettersom begynnelsen ofte ikke er representativ for boken som helhet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg er enig, Nikola. Jeg har opplevd akkurat det samme med flere bøker. Hadde jeg gitt opp etter 50-100 sider, hadde jeg gått glipp av noe stort ettersom de utviklet seg til å bli en flott historie og å underholde meg godt til tross for en treg start. Derfor gir jeg nesten aldri opp bøker, jeg liker å gi dem sjanser og lese dem ferdig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har ofte vært sånn for min del i alle fall, at hvis boka ikke fenger meg i begynnelsen så gjør den ikke det når jeg er ferdig heller. Men det var litt feil av meg å skrive det likevel siden det sikkert ikke er sånn for alle bøker. Bare lat som jeg ikke skrev den setningen. :p

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Cathrine ØHarald KTheaNinaHeidi HoltanRune U. FurbergKirsten LundRufsetufsaBritt ElinStein KippersundTorill RevheimLinnEllen E. MartolGro Anita MyrvangTherese HolmHanne MidtsundHeidi LIngvild SChristofferEvaStine AskekntschjrldMaikenLars MæhlumToveanniken sandvikTalmaLilleviKari ElisabethBerit RSynnøve H HoelIreneleserTanteMamieTor Arne DahlMarteTor-Arne JensenKristine LouiseAjiniakraAnne Berit GrønbechElisabeth Svee