En virkelig nyskapende kokebok! Hvis man er litt erfaren på kjøkkenet, så fungerer mange kokebøker som en ren huskeliste over retter som er gode. Men kokeboka til Ottolenghi er helt annerledes. Den tar deg med til nye smakskombinasjoner og lærer deg retter som du ikke kunne ha klekket ut selv. At en salat av auberginer, safranyoughurt og pinjekjerner kan smake så overjordisk himmelsk hadde jeg aldri kunne forestille meg. Det samme gjelder salat av blomkål, dill, tomat og spinat. Og oppskrifta på brioche er nydelig.

En tredjedel av boka består av oppskrifter på rene grønnsaksretter. Dette er den beste biten av boka fordi det er så få andre kokebøker som er virkelig gode på grønnsaksretter. En tredjedel består av kjøtt- og fiskeretter. Jeg gleder meg til makrellsesongen begynner, fordi boka har mange oppskrifter på denne underutnyttede fiska. Og en tredjedel av boka er full av syndige søtsaker - i litt midtøstensk stil søtt, krydret og med mye nøtter..

Selv om smakene er fantastiske er framgangsmåtene godt forklart, og det er forholdsvis lite arbeidskrevende retter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ole Jacob OddenesHarald KAnette SRavnEster SStig TMalinn HjortlandAud- HelenHeidi BTheaTuridmajaBente L.RufsetufsamgeTor Arne MyklebustSilje-Vera Wiik ValeRolf IngemundsenTherese HolmMarianneNsveinTheresesiljehusmorTor Arne DahlKirsten LundCecilie69Ingunn SNtotheaCathrine PedersenWenche VargasAkima MontgomeryBjørg Marit TinholtReidun SvensliAnn ChristinBente NogvaIngunnJChristofferJohn LarsenSynnøve H HoelGrete AastorpChristin Sillibakken