En vittig bok jeg hadde litt problemer med å komme i gang med. Men de siste 150-200 sidene gikk jo fort...

I mine øyne manglet det stort sett en rød tråd (det som liknet var vel en slags 'lovnad' om en rød tråd et sted lenger ut i boka...) og boka var en relativt assosiativ og løs samling av underfundige og vittig-morsom-triste hendelser.

Joda, det finnes jo et par mysterier man lurer på, samt forvarsler om tragiske hendelser som gjør at i alle fall jeg fortsatte i påvente av å finne ut av hva boka egentlig ville meg. Men, jeg er nok ikke på langt nær så begeistret som 'resten av verden' av denne boka. Tok meg selv i å tenke opptil flere ganger "Denne gjør seg kanskje bedre som film..." (..oooohhh... helligbrøde.... Og selvfølgelig vil man gå glipp av vittige formuleringer, men fortellingen manglet som sagt fremdrift i mine øyne, og jeg tror dette kunne vært løst ved en filmatisering
- sånn! Da fikk jeg bannet i kirken i dag også ;) )
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg hadde hørt veldig mye positivt om denne boka på forhånd da jeg kjøpte den brukt på Fretex i vår. Til og med ekspeditøren der kommenterte: "Det er den beste boka jeg noengang har lest!" Jeg strevde meg gjennom over 400 sider før jeg syntes det begynte å ligne noe mer enn det du kaller en relativt assosiativ og løs samling av underfundige og vittig-morsom-triste hendelser. Så de siste 200 sidene var klart best også etter mitt skjønn.

Irving ble for ordrik og sprikende, så selv om det er mange bra elementer i boka, ble den ingen favoritt hos meg. Så nå er vi to som har bannet litt i kirka ;>)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da er vi tre....holder på nå og veksler på å småflire og ha lyst til å gi opp, er på ca side 300 og synes den er veldig ujevn....til tider direkte kjedelig, så kommer den seg igjen.....det blir nok ikke mer Irving på meg hvis dette er det beste han har skrevet....

Nå er den ferdiglest og dette var helt klart ikke min greie, måtte bare se hvordan det gikk....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er min absolutte favorittbok gjennom tidene. Typisk John Irving hvor du i ene øyeblikket gapskratter og det neste sitter med tårer i øynene. Han kan lage enhver scene komisk uansett hvor tragisk det kan være. Som film - ganske sikkert. Flere av bøkene hans er jo filmatisert.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg gapskrattet , og det er det ikke så ofte jeg gjør,over den episoden med folkevogna. Da den havnet på scenen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, det var episoden med folkevogna som gjorde at jeg for første gang lo høyt og lenge av en bok. Ubetalelig! Boka er en av mine største favoritter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig Buddah, selv om jeg ikke er ferdig med boka enda. Nyter den bit for bit - litt hver dag, hører den på lydbok og elsker det! De vakre deilige tankerekkene, digresjonene, assosiasjonene som sakte men sikkert bygger en verden opp.

Det er kanskje en bok som blir kjedelig hvis man vil ha en begynnelse og en slutt og en rød tråd å følge, et målebånd som sier hvor man befinner seg i historiens forløp til enhver tid. Men nettopp mangelen på dette målebåndet er det jeg finner er styrken, måten karakterene bare vokser - episode etter episode, til de har blitt en integrert del av livet ditt - de har blitt dine gode venner og kamerater og du vemodig må si farvel til dem på siste side.

En kamerat som Owen...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

gretemorPiippokattaEgil StangelandSraDevoralibrosMorten MüllerTor-Arne Jensenmay britt FagertveitAnne-Stine Ruud HusevågVannflaskeIngunn STine SundalKjell F TislevollKaramasov11Tatiana WesserlingTorill RevheimHanne Kvernmo RyeFrisk NordvestmarithcmgesiljehusmorMarianneNIngeborg GGro-Anita RoenElisabeth SveeSynnøve H HoelWenche VargasHarald KElin FjellheimIngvild SalpakkaEli HagelundEllen E. MartolBjørg L.AvaBård StøreLeseberta_23Berit RJan-Olav SelforsJulie StensethFride Lindseth