Jeg leser litt om yoga denne helga. Jeg har kikket litt i Henriette Liens En yogareise, og nå holder jeg på med Maria Fürsts bok. Liens bok formidler mange tanker rundt livsstil og yoga, mens Fürsts bok er en mer direkte innføring og opplæring i yoga, både tankesett og stillinger. Jeg har deltatt på noen få klasser i yoga, og synes tildels det er utfordrende, men jeg kjenner også at det gjør meg godt. Så dette er noe jeg har lyst til å lære mer om, og kanskje gå litt dypere inn i. Veldig interessant!

Ellers har jeg liggende Helene Floods Terapeuten,som jeg egentlig hadde planer om å begynne med denne helga. Har bare ikke kommet så langt enda.. :-)

I går, etter skitur, satt jeg forresten for første gang i år UTE i SOLVEGGEN og drakk kaffe :-) Deilig :-)

God helg alle!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Da vil jeg gjerne anbefale Yoga With Adriene. Jeg har praktisert hennes yoga i flere år nå. Det er yogavideoer (de fleste gratis) for alle nivåer, lengder, sinnsstemninger og anledninger. Du finner mer av det her:

https://yogawithadriene.com/

https://www.youtube.com/user/yogawithadriene/featured

https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2018/sep/25/yoga-adriene-mishler-youtube-interview

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du, henne har jeg funnet :-) Har gjort noen av videoene hennes, og hun er så rolig og flink til å forklare. Men jeg har vel kommet til et punkt at jeg har lyst til å lære litt mer :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Yoga er noe mange liker. Må innrømme at jeg kan kun det faglig i forhold til den religiøse betydningen fordi jeg har hatt et årsstudium i religion. Jeg har hørt om trimmen i Yoga fordi jeg har mor som er veldig glad i det og at det er noe de fleste kan gjøre også med skader eller kroniske plager. Kanskje yoga er noe jeg skulle prøvd, men ikke helt sikker. Herlig med sol og kaffe :).

Håper du får en fin søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er vel ikke opptatt av det religiøse aspektet - ikke i det hele tatt :-)

Men jeg synes det er fint for treningens skyld. Jeg synes særlig jeg har utbytte av det i forhold til å styrke kjernemuskulaturen og få bedre bevegelighet og balanse, noe jeg tror er viktig og bra etterhvert som jeg blir eldre (har tross alt passert 50 nå..) Og så synes jeg det er deilig at man skal være så tilstede i egen kropp, fokusere på pusten, og forsøke å stenge alt annet ute. En deilig måte lande på. Jeg anbefaler det :-)

Å, jeg har en deilig søndag! Nå har jeg vært på skitur, og senere i dag blir det middag på restaurant.

God søndag til deg også:-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det religiøse innholdet ja, i yoga-praksis -
Fortell gjerne nærmere hva du fant ut gjennom studiene.
Så spanderer jeg gjerne noen punkter som min fasit :

i farten fant jeg tre kyndige i spørsmålet:

Den norske akademiker A.Romarheim , ( se s.90..101) ;

og så en indisk web-systematiker med velutbygde spørrespalter -
som bemelder seg yoga-instruktør:

og norsk-amerikanske skribent fru Kjos , tenksom
men ellers vanlig kristen.

Det forsøkes vel ikke ofte lenger å prøve å fremstille
program yoga som rent nøytrale øvelser --
unntatt akkurat i møte med en skeptiker, får vi vel si?

Noe annet inntrykk gir vel ikke Wikipedantene heller:
"Part of a series on Hinduism" -

er det ikke de som vet hvordan alt ligger an ..
(på en madrass)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er mer det generelle jeg har lært i studiene. Det handler om det brukes som meditasjon teknikk som for å komme nærmere det gudommelig eller ikke. Noen bruker det også i religiøse sammenhenger som trim og andre ting. Men det handler om å sette fokuset på sitt eget selv og bli mer forent med seg selv også i det religiøse. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ann Christinmay britt FagertveitLene AndresenHarald KAnniken LTanteMamieDemeterEllen E. MartolReidun Anette AugustinIngunn SBjørg L.Bjørg  FrøysaaReidun SvensliRune U. FurbergIna Elisabeth Bøgh VigreDinaEster SmgeVannflaskeSynnøve H HoelRufsetufsaKristine87EvaThearitaolineCamillaKarin BergBeathe SolbergelmeVariosaMarianne  SkageConnieAxelinaPiippokattaKarina HillestadEmil ChristiansenGunillaHarald AndersenIngeborgGro