Jeg syntes ikke det var spesielt vanskelig å lese Amtmannens Døtre. Både tema og tidskoloritt fenger meg. Når det gjelder lydbøker, som denne tråden etter hvert dreier seg om, er jeg en smule usikker. Jeg tilbrakte min barndom med å høre på ”Barnetimen for de minste” og hørespillene som gikk på radio lørdag formiddag; historiene som ble fortalt gjennom disse programmene fenget meg der og da. I voksen alder (les de siste 15-20 åra) har jeg bare hørt på en eneste lydbok. Jeg synes det er vanskelig å få med meg alt jeg ønsker av en bok når noen andre leser den høyt for meg, rett og slett på grunn av at stemme- og toneleiet kan påvirke mye. Jeg elsker å holde på (ta i) boka jeg leser – ett eller annet skjer når jeg væter fingeren og lar den gli over og vende en side, samtidig som jeg drømmer meg bort og inn i boka jeg leser. Jeg tror det er nærmest umulig å forklare det som skjer, om man ikke har den samme tilnærmingen til litteratur (og stoffligheten til boka). Mitt råd er at bøker (kanskje spesielt klassikere) ikke alltid kan leses når man føler at man bør lese dem. Det tok meg mange år å erkjenne at noe litteratur faktisk ER modningslitteratur – man greier ikke lese disse bøkene, eller skjønne dem, før man er klar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg tror jeg skjønner hva du mener med modningslitteratur. Kanskje er det rett og slett for tidlig for meg å lese denne boka...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eller kanskje du rett og slett ikke liker boka? Det er tross alt lov å ikke like bøker, selv om andre bedømmer verket som en ”klassiker”. Personlig har jeg store problemer med Don Quijote – syntes den første tredjedelen var fornøyelig, men at resten var som en evig gjentagelse av ting som allerede hadde vært sagt/gjort. Er glad for at jeg har lest den som referanseverk, men ellers ga den meg svært lite. Kanskje jeg skjønner den når jeg nærmer meg pensjonistalder? Det er bra at vi har noe å se frem mot når vi blir eldre ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke bare fordi det er en "klassiker" jeg ville lese den altså. Jeg syntes boka i seg selv virket interessant, det var bare språket som hindret meg. Sikkert fordi jeg egentlig har lest ganske lite i mitt liv, og aldri noe så gammelt som denne boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHanneTanteMamieReadninggirl30Akima MontgomeryIngvild SNeraRisRosOgKlagingCathrine ØHarald KTheaNinaHeidi HoltanRune U. FurbergRufsetufsaBritt ElinStein KippersundTorill RevheimLinnEllen E. MartolGro Anita MyrvangTherese HolmHanne MidtsundHeidi LChristofferEvaStine AskekntschjrldMaikenLars MæhlumToveanniken sandvikTalmaLilleviKari ElisabethBerit RSynnøve H HoelIreneleserTor Arne DahlMarte