Etter en litt treg start grep handlingen meg fullstendig, og det ble umulig å legge boken fra seg.

Hovedpersonen er en ung, tøff og smart etteretninsoffiser og tolk i de norske ISAF-styrkene med afganske røtter. Sharba fører sin egen krig parallelt med krigen mot terror. Hun kommer ut for ekstreme situasjoner med sine medsoldater og opplever hvordan den politiske situasjonen hjemme i Norge påvirker det som skjer i striden. Det foregår nemlig høyt spill i de politiske kulisser der skillet mellom venn og fiende kan være vanskelig å se.

Boken er utrolig spennende, og det er godt skrevet. Handlingen er tidvis skremmende realistisk og viser hva mennesker under press kan få seg til å gjøre.

Detaljene i boken er presise og gode, det er tydelig at forfatteren vet hva han snakker om.

Nå venter jeg bare på filmen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Helt enig at det er en svært spennende historie som virkelig fanget min interesse. Vil likevel si meg uenig i påstanden at detaljene i boken er presise. Jeg har nylig tjenestegjort i Afghanistan, og er ikke enig i at forfatteren vet hva han snakker om når det gjelder militære detaljer. Selvfølgelig skal man ikke forvente at forfatteren sitter på det nyeste av militærfaglig informasjon, men research som ikke er mer inngående enn å se en reportasje på Dagsrevyen eller et besøk av Forsvarets hjemmesider ville hindret de til tider sjenerende unøyaktigheter som preger store deler av historien. Hvis forfatteren ønsker, slik det går fram av hans blogg, å skrive spenningsbøker hvor de militære skildringene er pregt av autentisme bør han ta grep for å oppdatere sin kunnskap om temaet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Interessant kommentar rand. For meg som ikke er inne på militære detaljer virket boken veldig troverdig og god, men med den bakgrunnen du har vil unøyaktigheter avsløre seg raskt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag