Dersom du vil være med, skriver jeg deg opp i lista i hovedtråden.
Gi nærmere beskjed.
Viser 9 svar.
Ja visst! Jeg vil veldig gjerne være med.
Flott,
Har ført deg opp i deltakerlisten (hovedtråden), så nå kan du være med å foreslå og velge bok.
Jeg skal skrive litt mer i TS i hovedtråden hvordan opplegget er.
Velkommen!
Jeg trenger visst litt mer opplysninger. Hva betyrTS? Jeg har omsider funnet ut hva som menes med En9.
Jeg ser at de hittil foreslåtte bøkene stort sett er av norske forfattere (Vesaas, Hamsun, Undset) pluss en svenske Lo-Johansson. Da passer det kanskje med å foreslå en dansk forfatter. Hva med Martin Andersen Nexø (enten Pelle Eroberen eller Ditte Menneskebarn)? Her får vi litt sosial-realisme. Jeg likte disse bøkene veldig godt den gang jeg leste dem (for veldig, veldig lenge siden). Et lite minus(?) her er at dette er veldig tykke bøker. En annen mulighet er Hans Scherfig med f.eks Det forsømte forår. Det er en ganske morsom bok. Nå vet jeg ikke hvor lett det er å få tak i disse bøkene i dag.. I nødsfall kan man jo også velge Karen Blixen med Den afrikanske farm.
TS = trådstarter
Vi leser både tynne og tykke bøker. Jeg for min del har foreslått Kristin Lavransdatter (hele trilogien). Vi har nok også lest noen bøker som har vært vanskelig å få tak i. Ofte finnes de på bibliotek og/eller på nett.
Det viktigste er at boken (du kan foreslå bare én bok) tilhører riktig kategori.
Denne gangen gjelder det bok nr. 9 i kategorien Eldre nordisk litteratur.
Lykke til.
Og hva legger dere så i ELDRE litteratur, (hvor går grensen mellom nyere og eldre)? Av de bøkene jeg nevnte, foreslår jeg DITTE MENNESKEBARN. Her hos "BOKELSKERE" har boka fått høy karakter av de som har lest den. Boka kan skaffes som lydfil hos bl.a. BOKKLUBBEN og finnes sikkert i de fleste bibliotekene. Boka kom ut omtrent samtidig som Kristin Lavransdatter.
Eg las "Ditte menneskebarn" for "hundre år" sidan - og meiner å huske det som ei god bok. Tåler godt eit gjensyn! :-)
Lenke til
Ditte menneskebarn
Jeg vil tro at denne boka passer utmerket sammen med Kristin Lavransdatter-trilogien. Begge handler om en kvinnes liv i sin helhet. Men det dreier seg om helt ulike sosiale klassetilhørigheter (og alt det medfører) samt helt ulike geografiske steder og tidsepoker for handlingen. Det burde være mange ting å sammenlikne her.
Dette diskuterte vi ei stund, og bestemte til slutt at skillet skulle gå ved 1975. "Eldre nordisk" omfatter altså alt som er skrevet i 1975 eller før.