Jeg skal til Australia i sommer, og da har jeg rundt 100 timer reisetid å komme meg igjennom tur-retur! Så jeg lurte på om noen har bøker å anbefale? Bare se på boklista mi, og anbefal ut i fra hva dere tror jeg kan like, eller en bok dere mener "alle" burde lese! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 29 svar.

I Australia, for noen år tilbake (ikke alt for mange) spurte jeg i en bokhandel hva som var populært blant australiere å lese.

Jeg ble anbefalt Robert G. Barret. En eller flere av bøkene hans om Les Norton, en laid back muskelbunt fra Bondi ... som ofte snubler over trøbbel men som alltid klarer å fikse brasene. Gjerne ved hjelp av et durabelig pub-slagsmål.

Jeg kunne sagt du gjennom bøkene lærer noe om australia og (australske) menn ... om at de liker å drikke, pisse, sloss og ... sånn ... men det gjør jeg ikke.

Jeg vil ikke legge for mye vekt på læringsmomentet ... eller de litterære kvalitetene ...

Dette er enkel litteratur ... men du trenger ikke noe alt for tungt på en hundre timers tur ... og når du lander vil det være naturlig å møte alle og enhver med et casual "G'day mate" ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enkel litteratur med underholdningsverdi er det jeg er ute etter, så dette så veldig bra ut. Skal jeg lese noe tyngre får jeg gå gjennom bokhyllene til kjæresten når jeg kommer nedover, regner med jeg finner både kjente og ukjente bøker der :) takk for tipset!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Personleg er eg ein stor fan av George R.R. Marin, og bokserien hans "the Song of Ice and Fire".

Handlinga går føre seg i eit oppdikta middelalder-liknande univers, der kampen om kongemakta står sentralt. I bøkene vert ein introdusert for fleire av partane i denne striden. Det er ikkje noko klart skilje mellom godt og vondt (som ellers er så vanleg i fantasy genren), og det står dermed fritt for lesaren å velje kven av hovudpersonane han eller ho skal holde med, alt etter smak og moral.

Bøkene er fullstappa av renkespel og intriger, riddarar, heltinner og prinsesser i eksil, store turneringer og blodige slag, drager og magi, og mykje anna episk og spanande.

Ein bokserie eg absolutt vil anbefale til alle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tamara McKinley har skrevet flere bøker og alle har handling fra Australia. Sjekk ut forfatteren, jeg mener og tror de er lettleste og greie "reise-bøker".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tipset :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg henger meg på anbefalingen om å lese Down Under av Bill Bryson. Det eneste minuset med Brysons bøker er at de kan være utfordrene å lese offentlig, da faren for hysteriske latteranfall er stor ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som jeg svarte Thelma, så er nok dette en bok som blir med i bagasjen, selv om det er fare for å le høyt offentlig. Jeg gleder meg allerede til å starte, og det er vel fare for at den kanskje blir lest før jeg drar. Bokanbefalinger bør jeg egentlig ikke få før det er igjen 4 dager til reisen, da jeg ikke har tid til annet enn å skaffe boka og legge den i bagasjen! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ååå, jeg er bare litt misunnelig! Australia er helt herlig. Hva med å lese Bill Brysons Down Under, en litt annerledes, og til tider hysterisk morsom reiseskildring fra nettopp Australia? En annen av mine favoritter er En by som Alice av Nevil Shute. Jeg liker å lese bøker fra steder jeg har vært, eller skal til! God tur!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Australia er nydelig rett og slett, jeg gleder meg! Ser det er flere som henger seg på anbefalingen av Down Under, så den blir nok registrert på lånekortet før sommerferien trer i gang. Hørtes ut som min type litterær underholdning! Takk for det :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Flaggermusmannen av Jo Nesbø foregår i Australia, så kanskje den kunne vært noe? Og Shantaram er jo en fin og lang bok. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo Nesbø har jeg fremdeles til gode å lese noe av faktisk, så det er på høy tid at jeg starter. Den er oppe til vurdering! Shantaram har jeg ikke hørt om, men den blir sjekket opp :) takk for tipsene!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke hørt om Shantaram? Wow. Det er en sterk bok, anbefaler den virkelig. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ser at "The Tales of Beedle the Bard" står under "har lest" men jeg ser ikke Harry Potter-bøkene der. Og jeg anbefaler da på det sterkeste at dette er en serie du bør lese. Ser du liker litt fantasy og eventyr, så dette passer fint. Ser også at du er født samme år som meg, altså er vi like gamle. Så derfor hvet jeg, i hvertfall for min del, at disse bøkene ikke er for barnselige. Jeg elsker Harry Potter serien. Og siden den er på 7 bøker, skal det nok holde til en slik tur. I hvertfall nesten. De 3-4 første bøkene er ganske lettleste så de bruker man ikke mange timene på. Ellers vil jeg foreslå kanskje noe av Jules Verne, mye av hans litteratur er på engelsk da. Men der er det fantastiske eventyrromaner som "Reisen til jordens indre" og "En verdensomseiling under havet."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest Harry Potter-bøkene, MANGE ganger, men når jeg førte de opp på lista mi over bøker, så var det en gammel nettleser, så alternativet "har lest" kom ikke opp, og nå får jeg ikke til å forandre på det :p Men ja, de anbefaler jeg for alle, uansett alder.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ser du liker fantasy. Sjekk ut "Bartimeustriologien" (Amuletten fra Samarkand, Golemens øye og Ptolemaios port.) av Johnathan Stroud. Ellers anbefaler jeg av prinsipp bøkene til Terry pratchett, hysterisk morsom fantasy. Helst på engelsk hvis du fikser det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Regner med at det er Kristin Lavransdatter du sikter til :) Har startet på den, men som du sier så er språket noe vanskelig, i allefall i starten. Men jeg har bestemt meg for at dette er en historie jeg skal lese, og boken står i bokhylla hjemme, så det er mulig den blir med Down Under :)

takk! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hvis du liker krim og fantasy og ikke har noe i mot å lese på engelsk så anbefaler jeg deg serien om Harry Dresden av Jim Butcher; en serie om en trollmann som også er privatetterforsker.

Veldig spennende og lettleste bøker (jeg pløyde gjennom 8 bøker på ei uke, men så leser jeg litt fort da). Serien er på 12 bøker, jeg er usikker på om den er ferdig eller ikke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det hørtes ut som om det kunne være en serie for meg. Engelsk er ikke noe problem, og krim blandet med fantasy høres ut som ypperlig underholdning! Pløyde gjennom alle Harry Potter-bøkene på ei uke selv, så tempoet er det ikke noe i veien med her heller. Dette er definitivt en serie jeg kommer til å se nærmere på!

:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det beste med å reise er bøker som nesten aldri tar slutt.

Her er min liste:

1) Thomas Mann: Trolldomsfjellet
2) Remarque: 3 kamerater
3) Murakami: Norwegian Wood

Hvorfor akkurat disse tre? Det skjønner du etter hvert ... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har fått anbefalt Norwegian Wood tidligere også faktisk, men har bare ikke kommet så langt at jeg har startet å lese den. takk for tipset :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter å ha studert bøkene dine så er jeg enig med Anna Bella om at Ringenes Herre burde passe bra. Selv digger jeg den boka.
Ser du har lest en av John Irving og kan anbefale et par til som jeg syntes er bedre enn den du har lest, Garps Bok og Til jeg finner deg.
Har du ikke lest Innhaugfolket av Anne Karin Elstad så anbefaler jeg virkelig den. Det er 4 bøker, men man får kjøpt alle 4 bøkene samlet i et bind, nesten 900 sider. Vi befinner oss tidlig på 1800 tallet og følger folket som bor på gården Innhaug. Det er dramatikk, kjærlighet, hat, fattige kår, utroskap, ja alle livets faser følger vi her, samt flere slektsledd. Den er ikke lett å legge fra seg og bør være ypperlig reisefølge :-)
God tur :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker John Irving, så de kan det godt hende at jeg leser før jeg drar også. Mamma har faktisk anbefalt Folket på Innhaug flere ganger, men jeg har alltid sett på det som "gammeldags". Men jeg kommer helt sikkert til å sjekke dem ut :)

Takk for det :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Folket på Innhaug er IKKE "gammeldags" :-) Den er like mye en ungdomsbok. Full av kjærlighet og dramatikk, samt lettlest. Du kommer til å råkose deg med den fortellingen, så jeg er helt ening med din mor hehe

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Australia er herlig! :) Til en så lang tur og hvis du bare vil ha med en bok (stor riktignok) så er ikke Ringenes herre dum! Vil tro den tar ca 100 timer å lese:p Eller Les Miserables:)

Passer kanskje ikke kjempebra inn i lista di, men er bøker som burde leses en gang i livet:)

Du får ha en kjempefin tur:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ringenes Herre har jeg lest, og den var egentlig litt langdryg for min del. Liker Tolkiens historier, og er glad for at jeg har lest dem, men de er til tider lite underholdende. Les Miserables hørtes ikke dumt ut, likte stykket på teater, og forsåvidt filmen også, så da kan vel boka vær en bra ting å få med seg også :)

Tusen takk :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har sett på lista di over bøker og her er noen som kanskje kan passe for deg. Ganske spennende bøker de fleste.

Men dersom du skal ut og reise blir det ganske tungt å bære alle disse bøkene. Mitt tips er å laste mp3spilleren med lydbøker. Det finnes noen gratis tilgjengelige lydbøker på engelsk, for eks her: http://freeclassicaudiobooks.com/ (klassikere).

Lista mi:

McCarthy: Ikke et land for gamle menn

Bronte: Jane Eyre

Du Maurier: Jamaicakroen

Sussman: Kambyses tapte hær

Tartt : Den hemmelige historien

Pirzig: Zen og kunsten å vedlikeholde en motorsykkel

Guterson: Sneen på sedertrærne

Powers : I skogens dype minne

Schwarz: Islagt

God tur!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanKirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenDolly DuckReadninggirl30TheaHilde H HelsethCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård Støre