Helg står nå for døren igjen. Denne helgen er meldt veldig blant vær. Der blir gjerne litt turgåing om været tillater det og søndag mest sannsynlig kino. Uansett denne helgen leser jeg på Stalins Kyr av Sofie Oksanen, som jeg liker godt. Det beskriver mye om hvor det var under den kalde krigen eller KK som jeg velger å forkorte det til, altså ikke kvinner og klær :P. Og hvordan det er å ha lidelse som spiseforstyrrelser.

Hva leser dere? Noe å anbefale eller ikke og eventuelt hvorfor?

Håper alle får en nydelig helg :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 21 svar.

Jeg har begynt på Allahs tårer av Spets , og den er som bøkene til Egeland, og den er bra. Liker du Egeland, og Beltø, er denne i samme genre---

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har aldri lest Egeland eller Beltø, noe du vil anbefale :)?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du liker bøker som omhandler gamle legender, mysterier osv, så er både Allahs tårer og en del av Egeland sine bøker bra. Alle bøkene omBjørn Beltø anbefales. Spør på biblioteket eller bokhandel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste ferdig Jon Fosse Det andre Namnet, i går kveld (mulig det var midnatt). Mitt første litterære møte med Fosse, men absolutt noe av det mest interessante jeg har lest i år- om ikke i handling og tematikk, så ihvertfall i skrivestil. Nå skal jeg kun fokusere på August Strindbergs Röda rummet en stund fremover.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fosse har jeg ikke lest noe, vurderer å sette han på skal leselisten. Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sofie Oksanen står på min leseliste, og finnes i huset. Så det burde være lett. Før det skal jeg lese ferdig "Bradshaw-variasjonene" av Rachel Cusk, som er fin så langt. I tillegg leser jeg "En delt verden. Hvorfor vi lever i murenes tid." Forfattet, og det godt, av Tim Marshall. Jeg leser ikke så mye som jeg gjerne ville, men i dag har "The Legends of King Arthur and his knights" vært med i hagearbeidet. Skrevet, eller lest av Sir James Knowles, det kommer ikke helt klart frem. Men fornøyelig er det. Underveis forsto jeg hva hva James Lee Burke og John Steinbeck mente da de skrev at dette var en urhistorie som mange forfattere står i gjeld til. Det er lett å se hos Steinbeck, men ikke like åpenbart hos Lee Burke. Det er noe annet enn det nordiske krimforfattere gjør, eller kanskje ikke. Personer vandrer ut og inn av historiene, og dermed blir litteraturen mer som livet. King Arthur er ikke ofte inne i historien, men fungerer som kontekst. Ridderne slåss, møter og redder damer i nød, som uansett synes å klare seg godt på egen hånd. Jeg er glad for at jeg endelig går inn i denne berømte historien som det finnes så mange referanser til.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bradshaw vurderer jeg å lese, anbefaler du den :)? Hørtes interresant ut. Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser Papa Hemingway for tiden og koser meg med at så mange kjente skikkelser dukker opp - han hadde litt av en bekjentskapskrets! Jeg har fortsatt et par uleste bøker av Hemingway i hylla og det er vel naturlig å lese dem etter at jeg er ferdig med biografien. Men så ser jeg at Steinar Sæter synes William Faulkner er bedre. Jeg skammer meg fortsatt litt fordi jeg avbrøt Absalom, Absalom! fordi jeg synes den var så forferdelig tung å lese. Det aller helligste ligger også på lur og jeg kan kanskje forsøke meg på den?

Etter å ha sett Romeo og Julie på teater har jeg tatt Shakespeare-pause. Johan Falkbergets Plogjernet ligger klar på nattbordet og jeg er spent på hvordan det går med An-Magritt og de andre. På øret er jeg på slutten av Yrsa Sigurdsdottirs Det tredje tegnet og synes det er helt grei krim. Jeg tror neste lydbok blir første bok i Sagaen fra Valhall, en action-saga om vikingtidens dronninger. Jeg forsøker å sette meg i eventyrmodus og håper å bli positivt overasket.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg liker også William Faulkner, men han er ikke lett å lese.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja Hemingway kjente mange ulike mennesker kan man vel si. Håper du får en god lesning og god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helga er en kjærkommen venn etter noen strevsomme dager. Neida, intet nytt under sola, det er fotball og politikk det går i. Og onsdag fikk jeg et nytt hjertestøt for å bli kvitt en urytme som kommer innimellom. Imidlertid har jeg lest ferdig Per Pettersons Menn I Min Situasjon. Enda ei særdeles god bok fra Pettersons hånd, men jeg holder Ut Å Stjæle Hester og Til Sibir som enda bedre. Nå har jeg begynt på ei bok opprinnelig fra 1931(!). Det er William Faulkner sin Det Aller Helligste i en versjon fra 1988. Den er både intens og spennende, liker denne bedre enn f.eks noen av verkene til Hemingway. Hos sistnevnte prates det for mye, noe mindre hos Faulkner. Denne påstås å være en klassiker innafor amerikansk litteratur - og kanskje det...! Den lå og smilte så pent i ei kasse med gratis bøker i Tvedestrand nå i sommer. Syntes så synd pån, vettu ;-) Bruker nok noen kvelder før den er utlest, neste helg er neste mål. Ha ei strålende helg i sol eller regn :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har også lest Menn i min situasjon og likte den godt, ikke lest Ut å stjæle hester eller Til Sibir. Jeg ga faktisk Til Sibir i julegave til mamma min for noen år siden og hun likte den veldig godt. Mhm interresant skal sjekke ut Faulkner.

Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne uken går jeg inn i helga sammen med Elling og Kjell Bjarne. - To av mine absolutte yndlinger fra den litterære verdenen.

Jeg bare elsker Ellings tolkninger av omverdenen. Så presise, konkrete, og like ofte er de fulltreffere som de er totalt skivebom. Jeg lo høyt da Elling undret seg over om ikke hans egen mor hadde sett på han med et seksuelt sultent blikk en gang i tiden. Det er altså Fugledansen jeg leser nå. Handlingsmessig slutter denne boka lika før den første filmen om Elling starter: Elling er tvangsinnlagt på psykiatrisk sykehus, der han møter Kjell Bjarne for første gang...

På vent ligger Liane Moriartys The husband's secret. Jeg har litt drama-abstinenser etter tv-serien Big little lies, så det blir spennende å se om ikke denne romanen kan gi meg en god dose av det.

God helg, folkens!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ja Elling er så fin. Begge er så herlige karakter. Ja spennende om du liker Big Little lies i roman. Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hei igjen. Denne helgen leser jeg Midnattsrosen av Lucinda Riley, men den blir jeg nok ferdig med i løpet av morgendagen. Jeg er fortsatt i Riley verden og tror jeg skal lese kjærlighetsbrevet, eller lavendelhagen. Har masse litteratur å velge, jeg liker litt historiske romaner nå for tiden. Jeg har lest ferdig kinderwhore og Tjenerinnens beretning. Tjenerinnens beretning var god, men syns det ble en brå slutt, men er spent på neste bok. Ellers blir det nok litt trening i løpet av helgen. Har dere noen gode historiske romaner som er å anbefale, gjerne om andre verdenskrig? Ønsker dere alle en riktig god helg

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En fin helg hørtes dette ut som :). 2 verdenskrig roman som jeg kan anbefale er Urmakeren i Auschwitz av John Donoghue, Skygge over London av C.J Sansom, Hele livet på en dag Alyson Richman, Ken Follett har skrevet en trilogi som utspiller seg fra første verdenskrig frem til kald krig som er veldig bra og Fortellingen i av Natasha Solomon da har du en del som utspiller seg historisk og rundt 2. verdenskrig. Håper du får en fin helg :) og ja den første boka slutter brått. Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må bare spørre: Hvordan likte du Kinderwhore?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boken var veldig godt skrevet, veldig tragisk og vondt historie. Den falt absolutt i smak så anbefaler den videre. Det var lite tekst på sidene noe som gjorde den lettlest. Det er ikke den beste boken, men den var god altså.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg, for min del, syntes den var helt fantastisk. Alltid spennende å høre hva andre synes. Sterk historie. Enig med deg at den er veldig godt skrevet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har du lest the handmades tale «Tjenerinnens beretning»? Hva syns du om slutten. Jeg følte boken var veldig bra, men det ble liksom en pang slutt som jeg grubler sånn over. Skal ikke røpe noe. Men bare lurte på om du hadde lest den?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, jeg har ikke lest den. Men jeg vurderer det. Har sett et par episoder av serien, men synes den ble for grotesk. Nå som Atwood er ute med en oppfølger, får jeg enda mer lyst til å lese den første. Det du skriver om slutten gir meg nesten enda mer lyst...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

snurreAnn Helen EToveRisRosOgKlagingVegardHarald KMads Leonard HolvikCathrine PedersenGrete AmundsenTonje SivertsenEllen E. MartolHallgrim BarlaupHarald AndersenElisabeth SveeAnn EkerhovdStig TIngeborgConniePär J ThorssonKirsten LundBjørg L.Sol SkipnesEli HagelundAnne Berit GrønbechKjerstisiljehusmorMartinLiseChristin SillibakkenIngeborg GJulie StensethBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTine SundalKari FredriksenGrete AastorpRoger MartinsenTrude JensenJørgen NAlice Nordli