Fin tråd. Veldig godt spørsmål mange nok spør seg selv om. Dagens litteratur har nok en del bøker ment litt mer for det ene kjønn en det andre. Jeg for min del leser ikke typisk jente-litteratur. Er ikke glad i drama eller kjærlighetsromaner. Man har nok drama i hverdagen. Og faktisk har jeg flere bøker av mannelige forfattere en kvinnelig forfattere. Alle har jo vær sin smak. Men faktummet at det finnes kvinne-litteratur og bøker mer for menn, det er helt sant. Og så har jeg lagt merke til at det virker som de fleste bokklubber rundt om baserer seg på bøker for kvinner. For barn har man klubber som tl-klubben, pennyklubben, disneyklubben. Også er det noen for begge kjønn. Men jeg ser ingen som er ment kun for gutter. Og for voksne så har vi energica(som jeg synes passer best for kvinner), Hobbyklubben(og her er det mye bøker om strikking, scrapping, tegning osv. Altså for kvinner), Babyglede...osv. Også har du noen krimbokklubber og fakta. Men også for voksne ser jeg ingen bokklubb rettet direkte mot menn. Så bokklubbmiljøet er neste litt diskrimminerende mot menn!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Du tar opp noe viktig her, Stine, når du egentlig snakker om markedet. For det er åpenbart at de som starter bokklubber, baserer dette på markedsundersøkelser. Altså er det lett å trekke den konklusjonen at kvinner melder seg lettere inn i bokklubber enn menn. Hvorfor får andre svare på.

Som mann kunne jeg tenke meg en bokklubb som fokuserte på:

Mat og vin
Dubeditter (tekniske gadgets)
Ekstremreiser til eksotiske steder
Bøker om filosofi og historie
Skjønnlitteratur der det fokuseres på mannens rolle i forhold til kvinner, barn, foreldre, samfunn

Men når jeg leser gjennom denne lista en gang til, så tenker jeg meg at dette også kunne være en bokklubb som kvinner gjerne ville bli medlemmer av. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Svaret ditt fikk meg til å lure på hvilke bøker du ville ha hatt i en bokklubb for menn?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmm...vanskelig å si, siden jeg ikke er en mann. Det kan jo hende at mange av de klubbene jeg ser på som typisk kvinneklubber også passer tildels for noen menn. Men alle har jo forskjellig syn på det og smak.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det finnes en bokklubb for gutter som jeg vet om, Boing Klubben. Men det er ikke mye i forhold til jentenes utvalg, nei!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanKirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenDolly DuckReadninggirl30TheaHilde H HelsethCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård Støre