Da er det helg igjen.

For min del, og kanskje flere med meg, er dette den første vanlige hverdagshelgen etter sommeren. Full gass med skolestart på jobb! Et sammensurium av planlegging, organisering og møte med energiske og glade elever har vært herlig, og førte til at jeg koblet av med Voksne mennesker av Marie Aubert da jeg kom hjem, og sloknet på sofaen etterpå. Det er fredager slik de skal være!

Videre inn i helgen er det Aldri aldri aldri av Linn Strømsborg som blir med meg. Samme tema som Voksne Mennesker: Få barn eller ikke. Ufrivillig barnløshet. Frivillig barnløshet. Lykke. Anger. Knuste drømmer. Valgets kvaler.

Noen vil kanskje si at valget av bøker kan sammenhenge med min runde fødselsdag, som også var denne uka. Ikke godt å si, men jeg er definitivt i målgruppa!

God helg, alle sammen! Høsten er offisielt i gang. Mange spennende boknyheter som ligger og venter på oss. Det kan jeg like!

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Leste ferdig boka Islamofobi, og den er både og. Forfatteren kommer med amnge rare påstander om at de som e rimot islam , automastiks er islamofober osv. de som er imot Islam, har ofte en god grunn---

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det blei ei travel veke, inkludert helga, så eg fekk noko mindre tid enn normalt til lesing. Derfor held eg framles på med Familien Moskat, er omlag halvvegs i 2. bind no. Veka som kjem teiknar ikkje til å bli mindre travel, skal tru om eg klarer å gjere meg ferdig innan neste lesehelgtråd? Vi får sjå. Det er uansett ikkje så nøye.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hei. Denne helgen holder jeg på å lese Perlesøsteren av Lucinda Riley. Har vært helt oppslukt i serien siden jeg begynte på den. Jeg gruer meg nesten til å bli ferdig med serien. Men bøkene har gått raskt unna. Ellers er det veldig deilig å ligge inne å lese når det regner ute. Håper alle har hatt en fin sommer og at dere nyter siste innspurt av sommeren. God helg.

Godt sagt! (6) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Regn og bøker hører veldig godt sammen, synes jeg. Gjerne med noen toner av Chopin i tillegg. Denne helgen er det fokus på Jernhælen av Jack London- en forfatter jeg liker godt, men det er eventyrbøkene jeg har lest mest, så det blir interessant å dykke ned i hans mer politiske verk.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Lenge siden skolestart her i huset, så dette er en vanlig helg sånn sett. Litt trist at det nå går mot høst. Har fyrt i ovnen for første gang etter sommervarmen. Jeg har fått hyggelig besøk i helgen, og da blir det nok ikke så mye lesing. Jeg holder på med en liten bok av Baha Tahir, 'Tante Safiyya' som et ledd i å følge det lokale biblioteket sin leseutfordring; en bok fra forskjellige land hver måned. Denne måneden er det Egypt. Boka beskrives som dette: "En ung muslimsk mann blir involvert i et blodig familiedrama og må søke tilflukt hos munkene i stedets koptiske kloster." Den er liten og lettlest, og ganske interessant. God helt til alle :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hverken skolestart eller valgkamp her, men mye besøk og travelt i heimen. Men jeg har begynt å lese Korsvitenskap av Edith Stein og holder på med Silkeveiene av Peter Frankopan ved siden av. Til uka reiser vi til Sør-Østlandet for et par uker, da skal vi tømme huset etter min mor, så da regner jeg med at det blir en del bøker jeg tar med meg derfra. Hun får bare plass til en brøkdel dit hun flytter. Så da får vi se, blir nok ikke så mye lesing akkurat nå.
Ha en strålende helg, med eller uten bøker.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

I år er første året på 19 år at vi ikke har skolestarter i huset - og det kjennes veldig rart. Jeg bærer inn reklamekataloger om sekker og matbokser, og de angår meg faktisk ikke. Hm, en epoke er over.

Javel, så har jeg mer tid til å lese :-)

Denne helga holder jeg på med to bøker. Så mye hadde jeg av Trude Marstein på øret. Når jeg gjør husarbeid, går tur og strikker. Denne liker jeg veldig godt.
Mellom to permer holder jeg på med Fordi det er bittert og fordi det er mitt hjerte av Joyce Carol Oates. Her har jeg kommet ca 1/3 inn i handlingen, og denne synes jeg er meget god. Jeg liker Oates' skrivestil og skildringer veldig godt. Hun får fram mye mellom linjene, synes jeg.

Når jeg leser hva dere andre leser, så blir det flere nykommere inn på ønskelista mi; både Strømsborg, Westover og Aubert må dit!

Et hjertesukk jeg ofte har: Så mange gode bøker - så lite tid...

Jaja - man får kose seg med det man rekker. God helg alle :-)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Må være rart uten skolestarter i huset, ja! Jeg gruer meg til den dagen kommer her, men det er heldigvis lenge til - enda så raskt tiden flyr.

Jeg har akkurat begynt på Senteret av V. Durnak og har Vernon Subutex 2 på øret samt div podcaster. Greit med noe på øret når det blir høstlig og strikketøyet kommer frem igjen :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her er en som slipper å tenke på skolestart! Men er litt usikker på om en heseblesende valgkamp er så mye bedre...? Den er i full gang og ingen dag er helt fri. Da er det så godt å få lest seg i søvn. Har avslutta boka til Sivert Nesbø, den som heter Sjøen Om Vinteren. Ei flott men kortskrevet bok om ei jente som tenker sine tanker og opplever sine ting - og spør sine spørsmål. Lettlest nynorsk, ei skikkelig feelgood-bok! Har hoppet over til Hanne Ørstadvik og boka Over Fjellet. Leste boka hennes Presten for mange år siden og likte den godt, denne av nyere dato svikter heller ikke meg som leser..

Ha en flott helg med eller uten regn, og les hva som enn hjertet begjærer :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Skolestart her også. Mye å gjøre på jobb, og litt for lite tid. Har med meg jobben hjem i helga, så regner med å få gjort meg relativt ferdig til mandag.

Nå svitsjer jeg litt mellom to bøker: "Den ubeboelige planeten" og "Noe tapt og noe vunnet". Jeg tror jeg legger bort planet-boka, og så leser jeg først boka til Tara Westover. Akkurat ferdig med Åsne Seierstads "En av oss". En meget god bok!

God helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg hørte Tara Westover på lydbok i fjor, verdt en lesning/ lytting! En av oss virker også som en interessant, og ikke minst viktig bok... Fortsatt lykke til med skolestart og god helg. Hektiske tider!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kjekt med helg som alltid. I går var så heldig at jeg fikk låne meg Voksne mennesker av Marie Aubert og klarte dermed å sluke den i ett sett i går. Veldig interresant tema med det å få barn eller ikke ,det er noe som mye om diskutert i aviser, samfunnet og nå også i bøker. Jeg vil gjerne få start på den andre boka jeg har fått låne nemlig Arkivarens testamente av Helga Hjorth, men i kveld skal jeg ut med en venn og bare nyte litt kveld rett og slett. Og ja, det venter masse spennende.

Ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Arkivarens testamente står på min liste også. God helg, og kos deg med både sosialt og eventuell lesetid!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Tine SundalKirjalabyrinttiEileen BørresenErlendBertyTone SandvikVibekeJenny Dahl BakkenAtmanSigrid NygaardINA TORNESTovePirelliKristin SpalderHeidi Nicoline ErtnæsØystein LElin SkjerengAnniken LBjørn SturødErlend Rødal VikhagenMarit HåverstadRufsetufsaellinoronilleLibraritas vBeathe SolbergGodemineJulie StensethAnita NessmoiraIdaLilleviKaroline in Wonderandrea skogtrø egganTone HHarald KBerit RMarit AamdalGroKristine DalaneTom-Erik Falla