Dette er en makeløs bok, skrevet av en mann med visjoner! Bare hør: "Det er nu solgt i alt 30 000 eksemplarer. Dette viser at det arbeide jeg i 1887 påbeynte: Å bringe fruktvinen under kultur og derved skape en ny norsk industri, både fabrikkindustri og husindustri, begynner å bære frukt" Skrevet i 1929. Men det ble nok ikke vinen, men derimot en annen væske, olje, som skulle vise seg å være framtiden...

Boka er full av gode oppskifter på å lage vin av norske råvarer, og Sopp har prøvd samtlige, utallige ganger. Han nevner blant annet hvilke fruktvin som ligger nærmest druevin på smak. Han påstår sågar å ha funnet en gjærsopp som makter å omdanne sukker til alkohol i væsker med et alkoholinnhold på 30 %!

En ørliten kuriositet: om du lurte på hvem som først importerte pasta til landet, er det samme mann som gav sitt navn til Sopps pasta... yeah, Dr. Olav Sopp.

Og det må nevnes at jeg har et nydelig, slitt eksemplar fra 1929, som jeg kom over i en støvete bokhylle i en brukthandel... fantastisk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Else R. Wiborg skriver i sin bok "Mine soppgleder" om Dr. Olav Sopps bok "Spiselig sopp":

"Mange av disse oppskriftene fra 1883 er aldeles nydelige, og jeg har prøvet å plukke ut noen få, for å vise at de kunne kokekunster i gamle dager."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Therese HolmsomniferumEgil StangelandLars MæhlumHeidi HoltanKirsten LundLailaBerit B LieIngunn SReadninggirl30LilleviAnne LiseAndreas BokleserNorahStig TPrunellaMarkus IngebretsenRufsetufsaPiippokattaKarina HillestadSynnøve H HoelRoger MartinsenIrene KnudsenPer LundHarald AndersenAnne Helene MoeToveAnneWangCathrine PedersenMarenKikkan HaugenAnneIrenelesergretemorCarine OlsrødHarald KAnne Berit GrønbechBård StøreStian AxdalGunn Duaas