Ja det kan det nok hende du har rett i, jeg vil tippe jeg leser 50/50 mannlige og kvinnelige forfattere. Har vel egentlig aldri gjort noe overslag over det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg leser nok mest mannlige forfattere, men det er mye fordi jeg er glad i klassikere - og der er det stort sett mennene som skriver (med gode unntak som Virginia Woolf og Karen Blixen). Har lest lite krim de siste 20 årene, men har lagt merke til at kvinner skriver mye mer av det nå enn da (Mja, vel... Agatha Christie).

Jeg tenker at jeg leser 50/50 når det gjelder nålevende forfattere, men jeg kommer bare på Anna Gevalda og J.K. Rowling i farta...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så forresten, et eller annet sted, at det at menn leser lite kan være en myte. Saken er visst at de foretrekker fagbøker, fakta, nyheter og tekniske ting når de leser - og det er ikke lesestoff som regnes med i alle statistikkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er nok riktig, Trond Ivar. Mitt utgangspunkt var nok litt for begrenset. Jeg tok utgangspunkt i skjønnlitterære bøker. Her er statistikken klar. Menn leser mindre skjønnlitteratur enn kvinner og de leser hovedsaklig bøker skrevet av menn. Dette baserer seg på statistikk fra bibliotek og fra forleggerforeningen. Det har vært gjort forsøk på enkelte bibliotek med å etablere egne "manneavdelinger", der menn kan gjemme seg med sine litterære tilbøyeligheter, hva nå det måtte være, og faktisk har det hatt en effekt i forhold til menns låneadferd.

Menn leser for øvrig mer aviser og fagtidskrifter enn kvinner og spiller mer dataspill. Gutter leser mer tegneserier enn jenter. Så får det bli sosiologenes oppgave å spekulere i hvorfor det er sånn. Og vi bokelskere får bli enige om dette er interessant. Hva vi leser er nok, som Ida skriver et annet sted i denne tråden, mer et spørsmål om smak enn om kjønn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hilde H HelsethLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanKirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenDolly DuckReadninggirl30TheaCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsane