Jeg tok et årsstudium i filosofi i fjor. Ofte leser man først om en filosof, og deretter det filosofen selv har skrevet. De bygger jo ofte på hverandre, så det er greit å plassere dem i en setting først.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Kunne ha sagt noe mer også, men gjør det nå. I militæret tok jeg ex. phil. Hva er forskjellen mellom årsstudium og ex. phil? Har du tatt ex. phil? Jeg leste bare om filosofer, men leste et verk av Platon. Det var Gorgias.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et årsstudium i filosofi omfatter logikk/matematisk logikk, og fordypning i utvalgte filosofer. Tror pensum kan variere fra år til år. Mesteparten av pensumet baserer seg på kilder, altså hva filosofene selv skrev. Jeg tok ex phil for mange år siden. Det er en kort innføring i de mest kjente tanker i filosofiens historie. Personlig foretrekker jeg Kierkegaard, men han var ikke på pensum. Ellers vil jeg sterkt anbefale Wittgenstein. Han var veldig original, og filosoferte en del over betydningen av språk med interessante eksempler og bilder. Filosofer endrer jo også litt mening i løpet av livet sitt, så å lese det de skrev da de var ung, kan være forskjellig fra å lese det de skrev da de var eldre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

FriskusenIreneleserJørgen NHilde H HelsethTor-Arne JensenElin Katrine NilssenHeidi LWenche VargasJakob SæthreMorten MüllerFarfalleToveElisabeth SveeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAkima MontgomeryLars MæhlumNinaBjørg L.DemeterVidar RingstrømBenedikteSvein Erik Francke-EnersenKjell F TislevollSiljeØystein Espeseth-AndresenJakob Lund KlausenTorill RevheimKirsten LundHarald KOddvarGritaolinemay britt FagertveitPia Lise SelnesRolf IngemundsenTine SundalelmeNabodamaWencheLisbeth Marie UvaagSynnøve H Hoel