Ærlig talt, Jo Nesbø. Skjerpings! Du kan bedre enn dette.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 23 svar.

Jeg har aldri lest noe av Nesbø, så jeg bør vel ikke uttale meg så veldig mye, likevel velger jeg å si noe: Er det ikke litt snodig at hans bøker selger så skrekkelig bra, både her til lands og i utlandet (i fjor tjente han 5 mill. på boksalget KUN i Storbritania!!) ? Noen bøker ligger godt gjemt og får aldri se medias (u)fortjente søkelys.... rart at det er blitt sånn. MEN heldigvis er det ingenting som tilsier at de som omtales mest i media er de beste, det er jo den individuelle opplevelsen som teller! (Synes nå jeg)

Filmen Hodejegerne synes jeg var knallbra, dog.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kan ikke annet enn å være skuffet over denne. Jeg har hørt så mye om Jo Nesbø og også Hodejegerne, men nei. Alt for mye unødvendige detaljer og alt for enkelt språk. Er som å lese en barnebok for voksne. Et par veldig ulogiske brister også gjør at det trekker ned for meg. Historien fenger, så jeg klarte å lese den ferdig, er ikke der det stopper for meg, men jeg hadde forventet langt mer enn dette.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja ja, godt vi er forskjellige , med forskjellig smak i bøker også. Jeg elsker bøkene til Nesbø, jeg er skikkelig fan av Harry Hole .....den drittsekken ! Aner ikke hvorfor , det finnes bedre bøker og bedre forfattere. Men det er noe med skrivemåten , og noe fandenivolsk med Hole og ett plott jeg liker i bøkene. MEN det jo en rød trå i bøkene , man blir kjent med aktørene / personene i bøkene, så det er lurt å lese fra første bok. man trenger ikke men det er nokså ok..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Blir litt nysjerrig på prefferansene dine når jeg leser en slik slakt. Mulig jeg tar feil, men får en misstanke om at du ikke liker denne type bøker i det hele tatt ? Hvis det er riktig, blir vel denne kritikken litt malplassert.
Hvis jeg tar feil, hva er isåfall dine favoritter innen sjangeren ?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg liker krim, har lest masse god krim. Men den her falt ikke i smak sånn sett. Språket er så enkelt at et barn kunne skrevet den. Følte som sagt jeg leste en barnebok for voksne. Historien fenget greit nok den, men jeg hadde forventet langt mer. Kanskje fordi alle skryter Nesbø så langt oppi skyene at jeg hadde for høye forventninger, jeg vet ikke. Favorittene mine er vel Henning Mankell og Robin Cook

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du har ikke lest noe av Nesbø tidligere såvidt jeg forstår? Jeg vil anbefale deg å f.eks. ta en titt på Snømannen om du synes denne boka ble enkel. For den er ganske annerledes enn den boka jeg har lest om Harry Hole i alle fall. For meg var dette mer en "morokrim" (positivt ment), kjapp underholdning, enkle karaktertegninger, osv. Og på det premisset likte jeg den godt. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette var min første Jo Nesbø bok ja. Jeg har noen Harry Hole bøker liggende, har bare ikke lest de enda. Men mamma lånte de og hadde samme oppfatningen av dem som jeg hadde av denne, så jeg skal innrømme jeg er litt skeptisk. Men skal gi de en sjanse bare jeg kommer meg gjennom noe annet først.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Uff, nei, ikke les Snømannen, den var så dum..... :) Egentlig bør man vel lese dem i serie, ellers blir det litt forvirrende. Jeg likte den siste....Gjenferd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå ble jeg nysgjerrig, hva synes du var dumt med den?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Slutten....ble så usannsynlig og oppkonstruert, synes jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Første gangen jeg leste Hodejegerne ble jeg kjempeskuffet! Så fikk jeg koblet Harry Hole ut av hjernen, og startet på nytt, og da elsket jeg boka! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Haha - er jeg den eneste som elsket denne boka?? Synes den var skikkelig kul, jeg :D som noen andre har skrevet under meg er den helt absurd, men det er nettopp derfor det er så befriende lesning. Ble veldig positivt overasket etter å ha lest så mange dårlige anmeldelser!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Enig med deg, dette er en av yndlingsbøkene mine. ;-) Synes den er utrolig bra. :-D Av meg får den i hvert fall terningkast 6. :-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du er ikke den eneste! Min desiderte favoritt av Nesbø sine bøker. Befriende humoristisk og samtidig spennende

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig! Hvis du oppfattet meg dit hen at jeg syns boka var absurd i negativ mening, er det feil. Jeg likte også boka godt, selv den er langt unna Harry Hole bøkene i stilen. Hvis du ikke allerede har lest dem, anbefaler jeg deg Carl Hiaasens bøker!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg synes den var helt grei, men den når ikke opp til de andre bøkene. Grei tidtrøyte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig. Hodejegerne var en skuffelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva er problemet med Hodejegerne? Forklar! Er dere blitt vanemennesker? Savner dere Harry Hole? Eller de 600 sidene?

Jeg mener, skal dere først uttale dere om ei bok, så prøv å si noe meningsfyllt om hva som funker eller ikke. La leserne slippe klisjeene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hodejegerne er, som du sier, langt unna den Jo Nesbø vi kjenner fra Harry Hole bøkene... Likevel, jeg koste meg med boka, en helt absurd historie, ikke ulikt Carl Hiaasen i stil! Helt grei "ferie-lektyre" altså.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Synes det er flott og befriende med slike korte kommentarer som kommer rett fra hjertet :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig, ikke helt det store dette her :-/

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

JBLilleviKjell PMarit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingPiippokattamarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine Louise