Kategori:
Nyere verdenslitteratur (unntatt Norden), utgitt etter 1975
Bare de som er registrert (jfr. hovedtråden) kan foreslå og velge (ny tråd etter forslagsfristens utløp) bok, men alle kan delta i diskusjonen under felleslesingen.
Begrunn gjerne forslaget, og helst med lenke til boka.
Forslagsfrist for Nv8:
Søndag 24. februar, kl. 18.00
Viser 12 svar.
Søndag 24. februar 2019, kl. 18
Hei,
Seks bøker er foreslått.
Jeg skal snart lage ny diskusjonstråd for valg av Nv8.
Følg med.
Jeg vil gjerne ut i verden, gjerne langt ut. Jeg foreslår derfor å følge Juan Gabriel Vasquez til Colombia. Lyden av ting som faller er en familiekrønike og fortellingen om Colombias narkokartell. Det er en historie om hvordan samfunnsutviklingen og storpolitikk kan påvirke den enkeltes liv. Mulighet for både refleksjon og diskusjon av forhold mellom nord og sør, og mellom samfunn og individ. Forfatteren vant IMPAC-prisen for denne romanen.
Takk, Randi
Jeg valgte å lese denne, da jeg leste Resten av dagen av Ishiguro i 2018. Da har jeg oppdaget en ny forfatter etter min smak. Han skriver virkelig godt, Juan Gabriel Vasquez. Forstår godt at han fikk en pris for denne.
Selv takk. Jeg har ikke lest den, men fikk mer lyst til å gjøre det nå!
Jeg skal ut i verden en tur de nærmeste to ukene og kommer derfor ikke til å bli med på avstemningen, men et forslag vil jeg gjerne levere likevel.
Jeg har hatt lyst til å lese noe afrikansk ei stund nå og har vaklet litt mellom Nadine Gordimer og André Brink, som begge har skildret rasemotsetninger i Sør-Afrika med kritisk, hvitt blikk, både fra før apartheid-tida og etterpå. Jeg landet til slutt på Et funn av Nadine Gordimer, som fikk Nobelprisen i 1991. I denne romanen handler det ikke bare om svart/hvit, men om kultur- og klasseforskjeller i litt videre forstand. Ikke umulig at man kan finne paralleller til dagsaktuell samfunnsdebatt her hjemme også..
Mitt forslag til Nv8:
New York-trilogien av Paul Auster.
Har en del Auster- bøker i hylla, men har ikke lest alle. Den siste jeg leste var 4 3 2 1, og den falt i smak.
New York-trilogien (tre kortromaner) har jeg ikke lest. Jeg ser den får gode omtaler, så den skal jeg lese med det første. Blir dere med?
Som vanleg har eg luksusproblemet med litt for mykje å velje mellom, men trur eg endar med å foreslå Resten av dagen av Ishiguro.
Boka vert rekna som hans litterærere gjennombrot, og er filmatisert. (Lurer nesten på om eg har sett filmen).
Ser at mange har boka, og at den har fått varierte kritikkar, mest positive verkar det som når eg ser raskt over.
Kanskje ei bok som er veleigna til diskusjon?
Det var denne jeg tenkte å foreslå
Eg likte godt den boka, leste den i 2018. Boka er nok velegna til både refleksjon og diskusjon.
Eg er klar for meir Ishiguro. Eg har "Never let me go" på leselista for 2019 :)
Mitt forslag er Arkitektens læregutt av Elif Shafak.
Dette er en bok som pirrer leselysten! Den har fått gode omtaler her hos oss, og jeg vil tro den er godt egnet for samtaler og diskusjoner.
Jeg sakser fra bokelsker Tines blogg:
"Arkitektens læregutt er en roman og har alle de elementer en roman trenger, spenning, nerve, romantikk og intriger, men som du ser av lenkene jeg har lagt til, så har forfatteren bygget romanen sin på faktiske hendelser og personer. Jeg gikk amok på google etter å ha lest boken og etterordet, og tenker at en tur til Istanbul nå står høyt oppe på ønskelisten."
Et besøk i Istanbul noen år tilbake skjerpet apetitten på denne fascinerende byen. En by jeg mer enn gjerne lærer mer om, og besøker igjen.
Jeg har planer om å lese "Snø" av Orhan Pamuk, så da foreslår jeg den.
Boka "Snø" står på listen "1001 Books You Must Read Before You Die"
Den tyrkiske forfatteren Orhan Pamuk er tildelt Nobels litteraturpris i 2006.
Jeg har også boka "Istanbul" i hyllen, så valget var ikke enkelt, men må jo velge en :)