Det er snart sommar og ferie. Har de begynt å planlegge ka bøker som skal med på ferie? Koffor akkurat dei bøkene? Har du gode tips? Eg skal til engelsktalande land så eg har skaffa meg engelske bøker (Noblem Woodman, Llewellyn) fordi dei verka lettleste og eg kan legge dei igjen i landet etterpå (www.bookcrossing.com).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 29 svar.

[ Slettet av bruker ]

For nokre år sidan las eg Galapagos av Kurt Vonnegut og syns at den var kjempebra. Heilt sidan det har eg hatt ambisjonar om å lese meir Vonnegut og i sommar har eg derfor tenkt å ta med meg eit par vonnegutbøker på ferie. Slaughterhouse 5 og minst ei til. Utanom Vonnegut er det framleis gankske ope...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så kjekt med desse tilbakemeldingane. Eg har fått fleire tips om bøker eg ikkje visste om, men som eg no har lyst til å lese. Sommarlista kan bli lang :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fin tråd det her. Mange gode tips:)

Har spart disse til sommeren:

  • Tusen strålende soler
  • Huset ved moskeen
  • Vidunderbarn
  • Alkymisten

Ellers vet jeg at Pinnsvinets eleganse skal kjøpes inn i pocket og leses igjen og igjen. Virkelig en favorittbok som nå lånes fra biblioteket!:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har òg lagt Tusen strålende soler klar for sommaren. Pinnsvinets eleganse - den må eg sjekke ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Pinnsvinets eleganse er en bok man kan ta fram litt nå og da og nyte hele sommeren. Man vil liksom ikke at den skal ta slutt, men likevel får man mer og mer av den hver gang man leser den.Helt utrolig fin bok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ei liste eg er ganske nøgd med og som eg gler meg til å begynde på! Den består av "Doppler" og "Naiv.Super" av Erlend Loe, "Imot kunsten" av Tomas Espedal, "Kafka på stranden" og "Norwegian wood" av Haruki Murakami, "Pinnsvinets eleganse" av Muriel Barbery, "Ambulanse" av Johan Harstad og "Syndere i sommersol" av Sigurd Hoel. Alle (utanom "Syndere i sommersol", som eg har frå før) skal bestillast slik at dei kjem rett etter eksamen er ferdig ;) Om alle blir lest iløpet av sommaren er jo ein sak, men eg gler meg uansett storleg til å komme i gong!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den eneste boka jeg har bestemt meg for å lese i sommer er Regines bok, og så blir det vel noen få tilfeldige romaner i tillegg fra den altfor lange leselista mi. Jeg skal jobbe hele ferien, og vil heller nyte sommeren på andre måter enn å fordype meg i en annen verden. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har tenkt til å lese masse i sommer, og skal blant annet komme igjennom Herdis-bøkene til Torborg Nedreaas, Jenny av Sigrid Undset, Hundre år av Herbjørg Wassmo, Egalias døtre av Gerd Brantenberg, Lørdag av Ian McEwan, Musikk og stillhet av Rose Tremain, Fuglesang av Sebastian Faulks, Overvintring av Kate Moses og kanskje noe av Olav Duun. Det er de bøkene jeg har hatt i hylla lengst, så jeg føler at jeg må lese dem snart... Ellers kommer jeg helt sikkert til å kjøpe noe nytt underveis!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Olav Duun. Han er noko av det beste eg har lese, trur eg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg gleder meg veldig til å lese ei hel bok av han, har bare lest utdrag. Er spent! Hvilke titler har du lest?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dei fleste trur eg. Men Juvikfolke (heile serien) står i særklasse hjå meg. Det onde - det gode. Medmenneske, Ragnhild osb...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Medmenneske og Menneske og maktene! Min først Duun-bok gikk litt trått, uvant språk, men hvilken styrke og psykologi! Elsker også sitatboka: Eg gir ei god dag i det vonde, redigert av Otto Hagberg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sitatboka har ikkje eg. Den må eg skaffe meg. Yesss! Psykologi til det inderste. Han burde vore verdsstjerne den forfattaren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er med dygda som med diamanten, ho må ikkje vera for stor, for da ser ho billig ut:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

bra! Det skal eg ta med meg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest Herdis-bøkene for veldig, veldig lenge siden, og da syntes jeg de var fine. "Jenny" leste jeg omigjen for noen år siden, og jeg syntes den hadde holdt seg, den gir et interessant innblikk i kunstnerkretser i Roma for hundre år siden og er jo fantastisk godt skrevet. "Egalias døtre" syntes jeg var artig da jeg leste den på -70-tallet(?), vet ikke hvordan den er nå. Tenkte vel mest på St.Croix-trilogien hennes da jeg så navnet, og den satte jeg veldig stor pris på. "Lørdag" er en fantastisk roman, og "Musikk og stillhet" leste jeg med stor glede sist sommer. Olav Duun står også på min "burde-lese"-liste, så der kan jeg ikke si noe, og de andre har jeg heller ikke lest.

Jeg synes det er vanskelig å råde noen, - som vi har sett her inne er jo smaken så forskjellig! Lykke til, jeg tror du må få en praktfull sommer:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for det! Ja, på lesefronten lover det i alle fall bra. Nå kan det bare regne, for min del...:) Hvilke bøker skal du lese i sommer?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har kjøpt "Min kamp" som lydbok med tanke på soling, - ligge på ryggen med lukkede øyne og bare lytte! Ellers skal jeg til Island i august og har planer om å lese meg litt opp og gjerne inn i sagaene. Jeg har kjøpt meg "Sin egen herre" av Laxness, også får jeg "Hvor ble det av Buzz Aldrian i alt mylderet" (el.l.) i en lesesirkel, og den handler visst også mye fra Island. Men før dette hadde jeg kjøpt Toril Brekkes bøker om utvandringen til Amerika som jeg tenkte var fin å lese på hytta, men nå har jeg også kjøpt meg Margaret Skjelbreds trilogi (Lerkehjerter, Vildresinn og Alvemål) og Edvard Hoems Bjørnson-biografi på salg på Bokklubben (kr. 340 til sammen!), - og derved gjort det vanskelig for meg;-) Dessuten hadde jeg tenkt å lese "Veien" ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvor ble det av Buzz.. handlar vel meir om Færøyane etter det eg hugsar. Men hugsen er jo ikkje til å stole på :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Der var det mange gode bøker! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg håper det, ja! Lest noen av dem? Og isåfall, hva synes du?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hadde tenkt å gjemme "Øya" av Victoria Hislop, men så begynte jeg på den i går... Tenker meg det blir Min Kamp 5 jeg, - selv om jeg nå har "Knausgård-pause" etter at jeg er blitt overfora av hans indre følelser og ytre eskepader.

Og så kunne jeg tenkt meg noe VELDIG lett til å ha med på stranda og/eller i hengekøya, men jeg har ikke helt kommet i feriemodus enda. Og når jeg sjekker bokhylla mi så ligger det noen uleste der også. Kanskje får jeg endelig lest boka til Jonas Gahr Støre?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I klassen veldig lett på stranda eller i hengekøye vil jeg slå et slag for en helt ny bok: "Englelære" av Danielle Trussoni. Litt Kate Moss, litt Dan Brown, men nye bedre enn sistnevnte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk, den skal jeg sjekke ut:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er også begynt å planlegge sommerlektyren:-) Greit å kjøpe med seg pocket-utgaver, og som du sier kan alltids legges igjen.. Hittil har jeg kjøpt "Pinnsvinets eleganse", "Døren", "Hendelser ved vann" og "Kronprinsessen" - lett blanding med andre ord. Gleder meg til ferien:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ser du har ikke har lest "Den usynlige muren" og "Drømmen" av Harry Bernstein (må leses i denne rekkeføgen). Han debuterte som forfatter over 90 år gammel og forteller i sine bøker om sine opplevelser i barn og ungdomsårene. Det er lettleste bøker samtidig som du får kjennskap til hans oppvekst under 1. verdenskrig i England.

Dette er mitt bidrag til din sommer-lektyre og jeg tror ikke du vil bli skuffet. Jeg synest de er veldig bra. Jeg har så mange bøker på "skal lese" lista mi at det er ikke noe problem å velge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Desse bøkene er heilt ukjente for meg. Så spennande. Skal setje dei på ønskelista.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så hyggelig at du vil det da. Du kan lese litt omtale spes. om den første boka her inne. For ikke lenge siden gav jeg bøkene i gave og mottaker ble veldig begeistret, du får kjøpt de i pocketutgave. Det skal noe til å ikke like disse bøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KHeidi HoltanChristofer GabrielsenKirsten LundSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsvein