Ser at det nå i disse påsketider, naturlig nok disktueres påskekrim her inne. I den forbindelse, trenger jeg litt hjelp med hukommelsen: Midt på 1980- tallet ble det i påsken sendt en påskekrim på NRK, basert på en kriminalhistorie skrevet av en engelsk forfatter. Innspillingen var imildertid foretatt på Sunnmøre, i Ålesund- området. Jeg har gitt opp å komme på hva denne serien het. Noen som har bedre hukommelse enn det jeg har ? :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Malstrøm ja! Jeg har både filmen og boka. Filmen kan du bestille på amazon UK:
https://www.amazon.co.uk/Maelstrom-BBC-DVD-David-Maloney/dp/B0108B2RZ6

Filmen (serien) har uvant langsomt tempo i forhold til hva vi er vant til i dag, men det er litt fint og. Filmmusikken er like skummel og skjebnesvanger som før. Huset på øya er like skummel som før. Masse fines scener fra norsk natur. Og så er det hysterisk gjensyn med 80-tallets kles- og interiørmote da! :)

Boka gav ikke noe ekstra ift. til filmen, så anbefaler egentlig ikke den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tidligere i dag var jeg innom YouTube og søkte " Malstroem" og da fant jeg blant annet et treff med åpningsvignetten - bilde av en dukke under vannoverflaten - ledsaget av musikk. Fikk også gjenoppfrisket at familienavnet Jordahl stod sentralt i serien. Den vakre naturen du nevner har jeg brukt mye opp gjennom årene, siden jeg tilfeldigvis har feriert mye i samme kommune som serien ble innspilt i - har familiær tilknytning til området :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Malstrøm fra 1985?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det var det, ja ! Ifølge Wikipedia - fem episoder påsken 1985, før Adam Dalgliesh ( Roy Mardsen) overtok de 4-5 etterfølgende årene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Garantert Malstrøm. Alternativet er vel 3-4 påsker med Dalgliesh - som ikke er et alternativ.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Han kom vel neppe til Sunnmøre - men ellers fartet han da både hit og dit, på øyer og fastland.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Morten MüllerMarit HåverstadHarald KPiippokattaTone Maria JonassenReidun SvensliPirelliEster SSynnøve H HoelKorianderNinaChristofer GabrielsenNorahCarine OlsrødNtotheaAnniken RøilHeidiEirin EftevandReadninggirl30Bjørg RistvedtAnne-Stine Ruud HusevågMarenHilde H HelsethBård StøreDemeterIreneleserLilleviAnitaKirsten LundNicolai Alexander StyveLesevimsaEivind  VaksvikBritt ElinEgil StangelandAlice NordliPer Åge SerigstadsiljehusmorLene Nordahlingar hSigrid Blytt Tøsdal