Da var helg igjen og til og med nærme påskehelgen. Denne helgen skal jeg høre på lydbok Dinner at the Nathan Englander og skal lese bok I en og samme person av John Ivring. Lydbok er thriller som tar opp Israel og Palestina konflikt med spennende innhold. Ellers begynte jeg å lese litt på Irving sin bok, den er overraskende og god og håper det forsetter.

Hva tenker dere å lese denne helgen?Og ellers i påsken.

God lesehelg/eller helg og god palmesøndag:)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 32 svar.

I helga har jeg lest mye og lenge. Lånte med meg bøker hjem på fredag og er ferdig med dem. Tre helt greie krimbøker som A.J.Kazinsky: En hellig allianse, Roslund & Hellström: Oppreisningen og J.P.Delaney: Den forrige jenta. Dette fordi biblioteket hadde en krimutstilling som jeg ikke kunne gå forbi. Lånte og leste også Alan Hollinghurst: Den fremmedes barn. Den er i grunnen, nei, delvis riktig god, men litt pratsom. God underholdning alle sammen, men to av dem hadde jeg lest før. Delvis derfor det går så fort unna. Jeg prøver å bli ferdig med Jonathan Safran Foers' Her er jeg. Den er også riktig god og samtidig alt for pratsom. Jeg hører innimellom på lydbok også. Colin Firth leser Graham Greene: The End of the Affair, sverger på at jeg skal bli ferdig i påska med den, og Kenneth Grahame:The Wind in the Willows (en gammel venn). Flere lydbøker skal følge i påskeuka mens jeg jobber flittig med alt som må gjøres i hus og hage, selv når snøen faller igjen, og det er store dammer i hagen. Jeg er uansett fornøyd. Det er vår!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Håper du koser deg med bøkene, god helg fortsatt til deg og god påske :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sidan det er påske har eg leita fram ei bok eg har sett fram til ei stund: Svarthuset av Peter May. Både forfattar og Orknøyane er heilt ukjende for meg.
Har elles nettopp avslutta ein roman som vart ein positiv overraskelse, nemlig Alle disse dagene av Tove Braathen.

Elles så lurer eg på om det er berre i vårt land det er krim som er mest aktuelt i påska? På bokhandelen bugner det av krimbøker, og trur at eg også har lese ein krim eller to dei fleste påsker. Veit nokon kvifor det har blitt slik med Påskekrim?
Uansett:God påske! :-)

( ooppps....Ytre Hebridene er det visst, ja...må visst til å leite fram ein Atlas)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Håper du koser deg med bøkene :). Vet at Tyskland også er veldig opptatt av påskekrim, men usikker på hvorfor det er slik. God helg fortsatt til deg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg holder på med den siste boka i trilogien til Peter May, Lewisbrikkene.Liker bøkene godt og håper du også får glede av dem. Et lite PS : Dem foregår på Ytre Hebridene ikke Orkenøyene:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ah ..." I en og samme person" er en av Irvings bedre bøker synes jeg - kos deg med den!
Her i huset nærmer jeg meg slutten av "Jane Eyre" som jeg spontant valgte å lese etter å ha slukt de to første bøkene i Stieg Larssons Millenium-trilogi. Trengte noe helt annet før jeg går løs på den tredje og siste boka hans. Har virkelig storkost meg med Milleniumbøkene så langt og gruer meg nesten litt til å lese den siste for da er det ikke flere bøker igjen etterpå - for meg er dette forresten et solid kvalitetstegn; at en gruer seg til en bok/serie tar slutt.

Og dette gjelder forresten også for den nåværende boka - Jane Eyre. Jeg er utrolig positivt overrasket over hvor veldig fenget jeg er av denne fortellingen. Den er rett og slett helt nydelig! (Noe veldig annerledes enn krimmen jeg ellers er fordypet i om dagen - og nettopp det passet meg ypperlig nå!).

I lydbokverdenen har jeg "prøvet og feilet" mye i det siste. Har startet på flere bøker og avbrutt etter alt fra 1-3 timer; ikke nødvendigvis pga dårlig historie/plott, men like ofte fordi fortellerstemmen blir for monoton og søvndryssende. Forsøke meg blant annet på "Annihiliation", "The Feed", og en rekke andre bøker med god omtale og som virker spennende... men nei. Til slutt ble det den tredje boka i Unni Schulmans krimserie om Journalisten Magdalenda Hansson som fenget meg. Likte godt de første to bøkene og denne tredje - "Svar hvis du hører meg" er ikke noe dårligere. Anser ikke dette som "veldig god litteratur" på noe som helst måte, men som lett underholdning og krim som er enkel å henge med i passer den meg perfekt.

SÅ... denne palmsøndagen kommer til å bli brukt på: morgenyoga (gjort!), rulleskitur med min kjære (ingen snø her gitt), og deretter sofasløving for å lese ut de siste 100 sidene i Jane Eyre.

God helg. Og god påske! (OG god bok!)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Takker for det, ja boken er ganske bra fra det jeg har lest nå. Jane Eyre er fantastisk synes jeg. Håper du kose deg med bøkene du leser, god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har akkurat begynt på Persepolis av Marjane Satrapi som jeg tror blir svært interessant. Leser ikke grafiske romaner så ofte, men akkurat denne har fristet lenge.

Ellers er jeg omtrent halvveis i siste boka i Slåttekar serien; Liv andre hav levd av Edvard Hoem. Som vanlig er boka vakkert lest av forfatteren selv, og jeg koser meg stort med denne.

Når påsken kommer tror jeg at jeg må ta frem en Agatha Christie bok, mest sannsynlig denne: Barneselskapet (Hallowe'en Party). Det skal bli veldig godt med noen feriedager neste helg :)

Riktig god påske alle sammen! :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Kos deg med bøkene, god helg og god påske :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er i gang med krim og har kjøpt bøkene til Kristina Ohlsson , med hovedpersonene Alex Recht og Fredrika Bergman.
Så i helgen og påsken blir det krim , hyttekos og god mat.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kos deg med krim, god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

har kommet til side 117 i boka om Min europeiske familie de siste 54 000 år. Dette er my eom DNA, folkevandringer osv, og kan for noen bli litt kjedelig---

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Den er jo blant Nordens beste sakprosa, som man holder på å kåre nå. På hvilken måte er den kjedelig?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

ikke alle liker den type litteratur. OK for meg som liker å lese om slike ting, men denne boka er vel for de mer spesielt intereeseert e

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Håper det blir mer spennende etter hvert, god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helg - og påske faktisk :-) Tenk det, så fort denne vinteren har gått!
Selv om det har vært en kald og lang vinter, så har den på en måte vært til å bruke til noe. Det er mange år siden jeg har fått til å gå så mye på ski og være så mye ute som i år. Så tida har gått fort, synes jeg :-)

Jeg er av de heldige som nå har anledning til å ta ut noen feriedager i forbindelse med påska, og dermed har jeg nå langfri !!!
Jeg planlegger å få tid til litt av hvert, både fjell og sjø. Vi reiser til Åre i morgen, og blir der noen dager. Så skal vi tilbringe siste del av påska hjemme, og da kan det bli bortoverski i nærmere fjellstrøk, men også kanskje turer med joggesko på bena i lavlandet. Værmeldingen gir oss håp om mange fine dager, så om den slår til skal det bli mye uteliv.

Om det ikke blir bare fint vær, så skal jeg ikke deppe, for jeg har bunkret opp masse bøker i heimen, og skal ikke kjede meg.

For helga nå har jeg valgt Elena Ferrantes sist utkomne (i Norge, egentlig er vel dette debutromanen hennes) Kvelande Kjærleik. Jeg har kommet ca 1/3 inn i den, og den er, som de andre av Ferrantes bøker, veldig god så langt.

Krim skal det også bli, det hører nå påsken til. Men jeg 'måtte bare' lese denne først :-)

Ønsker dere alle en superfin palmehelg :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg har selv lest Elena Ferrante debuatbok, men under et annet navn da. Håper du liker boken og koser deg i helgen og påsken :) God helg :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her i havgapet er det i skrivende stund stiv kuling og regnbyger, herlig etter ukesvis med sol og finvær, liker litt ruskevær innimellom. Men snøklokkene blomstrer og tulipaner og påskeliljer er langt kommet, så føler nok at det er vår her.
På bokfronten har jeg startet på Peter Mays Lewisbrikkene, tredje boka fra Ytre Hebridene. Virker like bra som de to første. Og så har jeg et Påskehefte som heter Stille uke som jeg skal lese litt i mellom slagene, for det er nemlig fire bursdags-feiringer i den stille uke i år. Så med andre ord, stille blir det neppe.
Ønsker dere alle ei god helg og ei god “stille uke”.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Kos deg deg med bøkene og god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fredag! Denne fredagen blei fin, for sola skinner fra knall blå himmel og temperaturen vitner om vår - om en ser bort fra den snøklessa som ramler ned på etterskudd hvert år, da, sikkert i april :-( Fotballen ruller for fullt med treningskamper, og kvelden, den siste timen, ender med god lesing. Har lest gjennom den første boka til Britt Karin Larsen fra Finnskogen, den som heter Det Vokser Et Tre I Mostamâgg. Begynte serien med bok nr. 2 og fortsatte med nr. 1. Uansett, dette er virkelig god litteratur, og "Det Vokser..." gikk rett inn på favorittlista mi :-)

Har begynt på Louise Booth sin Da Fraser Møtte Billy, har kommer drøyt 100 sider avgårde. Gleder meg storligen til resten, for starten har vært god. Dyr som "ser" og hjelper barn er uimotstålig - og Booth skriver godt.

Om påsken bringer enda mer lesetid er litt uvisst akkurat nå, eldste datter mi kommer med kjæresten i natt med Haukeliekspressen. En må jo være sosial også ;-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Boka er god synes jeg, håper du også finner like mye glede som jeg fant i den. Jeg kan absolutt anbefale denne bok og det du sier et godt poeng med dyr. Dyr har ofte en god sans for diverse ting som mennesker ikke klare å plukke opp på samme måte.

Håper du får en fin påskeferie og ja må også vær sosial :)

God helg :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg tør slutte meg til Steinars og din gode attest for boka, selv om jeg ikke har kommet like langt i lesingen som det han har. Basert på det jeg har lest, ligger det an til å bli minst en femmer på terningen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt over halvveis i boka, og er ikke skuffa over ei eneste side :-) Fraser kommer seg fint opp trappene nå mens Billy sitter øverst og mjauer "heia" ;-) Ei flott påske til deg også :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tilfeldigvis befinner jeg meg nå på mitt nærbibliotek, og innen stengetid kl 22, skal jeg plukke ut helgas bok. Det er mer enn nok å velge mellom, biblioteket har et godt utvalg, selv om det "bare " er en lokalavdeling av hovedbiblioteket. Har ingen anelse om hvilken bok jeg ender opp med. Er enig med Røyset i at det nå er på høy tid med vår og mer behagelige temperaturer. Blir hjemme i påsken, sparer mine ferieuker til i sommer og høst. Likevel blir det noen dagsturer ut, spesielt dersom neste ukes gode værutsikter for Vestlandet slår til.
God lesehelg til alle :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Håper du finner en god bok da, god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det blir en bok jeg lenge har hatt på lista - "Da Fraser møtte Billy". Om det spennende møtet mellom en gutt med autisme og en hjemløs katt :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tru det eller ei, men jeg er litt over 100 sider inne i samme boka :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den bok har jeg lest og den er veldig rørende, du kan glede deg. God lesning :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er linne i lufta, no blir det vel vår?
For av vinteren er vi vel mette i år?
Jau, eg veit det er påske, men må det bety
At ein treng om å bakse med snøen på ny?

Nei, la fjell vere fjell og ta heller ein tur
Ut til kyst eller lågland før godveret snur
For å sjekke om snart ikkje bjørka skyt knopp
Og la sola få varme ein vintertreig kropp

Men så var vel slik at eg helst skulle gi
Ein rapport om kva bøker eg no har på gli
Den blir kort, for som sist held eg på med Macbeth
Og med Skrapelodd, Vargskinnet blir då komplett.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Du Jostein, du Jostein, du imponerer hver eneste uke!
Du får sagt så utrolig mye i disser versesnuttene dine, og du er så godt formulert!
Jeg blir direkte i godt humør av deg :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Helt enig i din gode attest til vår huspoet :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, håper virkelig våren er i gang. Må nok en gang si at du er utrolig flink til å svare på helg innlegget, kreativ. God helg til deg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken