Kvelande kjærleik, Ferrantes første roman i nynorsk-utgave leste jeg i dag. En utrolig fin debut-roman. Bokmål-utgaven Hjemreise kom i 1994 - jeg gjorde en liten sammenligning av de to utgavene. Gjett hvilken jeg likte best? Mer om denne i Reading Randi

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg har lest alle bøkene i Napoli-serien. Etter den erfaringa starta jeg under litt tvil på "Kvelande kjærleik" og jeg har nettopp avsluttet den. Jeg synes Ferrante - eller hvem dette nu er - generelt får alt for god kritikk.
Jeg skjønner ikke oppbyggingen av boka (bøkene) og tematikken. Det gjelder spesielt denne boka, som egentlig er den første av hennes bøker.
Jeg hadde en slik Strindbergs følelse da jeg leste denne, og den gode Strindberg er vel ikke akkurat enkel å forstå seg på.
Jeg så fram til det jeg hadde forventet var tematikken. For temaet er jo svært interessant.
Etter min mening ble det altfor masse fabuleringer, drømmer og uklarheter underveis.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

IdaMariarThea EmilieHeidiKikkan HaugenEmilieskKay NilsenToveHilde SWencheSteinHilde Merete GjessingGVTanteMamieJohn LarsenKirjalabyrinttifornixPilarisKjerstiJan Erik  OlsenJenny Dahl BakkenEvaIvar SandJan Arne NygaardBjørg Elin NærlandBerit RJulie StensethMonica CarlsenMarianneTrude OmaRandi FramnesMarteMorten JensenMaren Hjelle AuneAlice NordliLibraritas vStian PollestadMargrethe  HaugenTore OlsenEllen E. MartolÅsmund Ådnøy