Liker du Ferrante?

I Italia er det journalister som lurer på om den italienske forfatteren Domenico Starnone kan stå bak pseudonymet "Elena Ferrante". I mars 2018 kommer boken «Bånd» ut på norsk. Og NRKs litteraturkritiker Marta Norheim har funnet flere likhetstrekk med Ferrante.

Den nyeste boken hans kan leses som et tilsvar til Ferrante-boken «Svikne dagar», mener Marta Norheim.
I Ferrantes «Svikne dagar» går livet videre for den svekne kona, 38-årige Olga, når mannen velger en yngre kvinne. Olga slites av sjalusi og sinne.
I Starnones «Bånd» svarer den mannlige hovedpersonen kona at det var nødvendig for han å forlate henne til fordel for en yngre kvinne.
Både i Ferrantes og Starnones bøker skjer handlingen i Napoli.
Bøkene ligner hverandre mistenkelig mye. Det er tydelige parallelle historier. Det finnes jo mange bøker som handler om skilsmisse og sorg, men det er morsomt å lese disse to som en dialog, sier Norheim.

Ikke vet jeg - ønsker egentlig ikke å vite hvem Elena Ferrante er jeg. Liker mysteriet Ferrante.
Jeg har lest at som hun har fått utgitt på norsk. Det kunne sikkert vært spennende å få tak i "Bånd" av Domenico Starnone også :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken