Men jeg holder med deg, Marit. Og med DanA - bortsett fra i denne setningen her:

"Jeg ville heller skjært av meg tennene." (sitat fra sitatboks på siden du lenket til)

Altså: enten får det bli heller skjært av meg tenna, ellerheller skåret av meg tennene. Konsekvent språkbruk, kjære D.A., om jeg må be, konsekvent språkbruk!

På vegne av vanvittig mange i Det kongelige norske riksmålsforbund.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Med halvvisne røtter i Språklig samling stemmer jeg tvert for "tenna".

Jeg beit meg merke i denne for meg ukjente poeten fordi jeg først bare skumleste overskrift og ingress og fikk for meg at det var salige (eller usalige?) Dan Andersson som hadde fått en renessanse. Det hadde han forsåvidt fortjent, men så var det altså en annen poet. Og poeter trenger jo ikke å tenke på konsekvent språkbruk.

Og det finnes mange gode grunner til å si opp en jobb - at kaffemaskina streiker, kan være dråpen som får begeret til å flyte over.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

WencheKirsten LundHarald KBård StørePiippokattaG LEgil StangelandTanteMamieLisbeth Marie UvaagCamillaToveLasse W. FosshaugBjørg L.OleCarine OlsrødTor Arne DahlAmanda AGro Anita MyrvangPer LundTorill RevheimmarithcGladleserBente NogvaCecilie69Berit RMarit HåverstadBjørn SturødKarin BergStine AskeSynnøve H HoelHilde VrangsagenkntschjrldBjørg Marit TinholtPer Åge SerigstadBenedikteMonica CarlsenInge KnoffLillevigretemorMorten Müller