For snart 25 år siden gav jeg bort det aller meste av min barneboksamling til min nevø. Både han og hans senere to yngre søsken fikk stor glede av dem. I dag har jeg fikk jeg tilbud fra hans mor ( min søster) om å få hele samlingen tilbake. Jeg takket ja til tilbudet, til tross for at jeg ikke har egne barn. Bøkene skal plasseres i den nostalgiske del av bokhylla.
Hvor har dine bøker fra barndommen havnet ??. Har du bevart dem, eller har du gitt dem videre til yngre medlemmer i familien/slekta, evt til andre ( feks loppemarkeder) ? :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Noen er blitt gitt bort for mange år siden. Noen har jeg gitt bort til mine barn. Nå som de er såpass store, er det flere av de som de synes er blitt for barnslige. Derfor har jeg tatt enkelte av de tilbake. De står nå plassert i min bokhylle. Dette gjelder spesielt de bøkene som jeg har nostalgiske, gode barndomsminner fra. Kommer ikke til å kvitte meg med de. Hvem vet, kanskje jeg en gang kan lese de for mine barnebarn?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da jeg flytta hjemmefra tok jeg med meg tre barnebøker: Den store Ole Brumm-boken (oversatt av Torbjørn Egner), den første Ruffen-boka og Den vesle heksa av Ottfrid Preussler. De står i voksenhylla mi fortsatt.

Siden har barnet fått nyere utgaver av både Ole Brumm og Ruffen. Alle mine gamle barnebøker står hos min mor, alle barnefarens barnebøker står hos oss. Det er mange doble, for Bokklubbens barn var tydeligvis obligatorisk den gangen.
Barnet er ikke interessert. Det går i Harry Potter og fantasy, litteratur skrevet i dette århundre.
Det er litt OK og litt trist.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Artig at du nevner Ruffen. Jeg har fortsatt en av bøkene om ham - den som heter " Sjøormen som ikke kunne svømme". Han lærer å svømme av blekkspruten 1030, og senere redder han en stor båt fra å forlise i uvær.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er den første boka, ja. Den store Ruffen-boken samler seks historier, der Ruffen blant annet besøker sin tante Nessie i Skottland og møter den flyvende hollender.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alle bøkene om Hardy-guttene, alle om Hjortefot, det meste av Louis L`Amour, videre Lucky Luke og mange Sølvpilen befinner seg i esker på loftet. Hadde i si tid 20-25 årganger av Donald Duck, i min spede barndom lånte jeg dem bort til en ungdom fra Toten. Det var fryktelig dumt...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den som visste det ...
Som yngstemann i ein stor søskenflokk, og med 25+ eldre syskjenbarn så var tilfanget av brukte bøker nærmast ubegrensa. Men alle desse bøkene som eg på eit tidspunkt såg på som "mine" var i realiteten eit lån frå felleskapet. Når neste generasjon i slekta kom hakk i hæl så fordunsta samlinga utan at eg på noko tidspunkt prøvde å halde greie på kva for bøker som tok vegen til kven.

Eg håper alle saman er lest grundig i filler av storøygde ungar, i eller utanfor slekta, og helst med lommelykt under dyna etter gjentatte strenge beskjedar om å legge seg og sove.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har tatt vare på den store samlingen av hardy-guttene bøker, og kommer aldri til å kvitte meg med dem. Jeg har også lyst til å lese dem igjen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Frøken Detektiv, Hardy-guttene og Bobseybarna bøkene sparte jeg en stund, men etterhvert byttet jeg dem inn i nytt lesestoff, flere lånte jeg på biblioteker (Hardyguttene) og av eldre slektninger, noen har jeg fortsatt mens andre favoritter har jeg kjøpt meg i voksen tid. Stompa bøkene har jeg lest alle av, sparte på dem noen år, men byttet de inn for ca 15-20 år siden, men har fortsatt alle Inabøkene.

  • Leste mye knøttene og driver nå å samler serien opp på engelsk
  • Leste Mitt skattkammer flere ganger, men de lånte jeg på biblioteket
  • Bøkene om Pip lånte jeg på biblioteket og tok de med meg hjem fra en gratishylle der
  • Leste mange bøker om Robin Hood, men de kom alle fra biblioteket sammen med Ivanhoe, som jeg har kjøpt meg på engelsk på senere år
  • Forskjellige Enid Blyton, igjen lånt av eldre slektninger og på biblioteket
  • Elsa Beskow, Astrid Lindgren, Anne Cath Vestly - i hovedsak lånt på biblioteket, mener jeg fikk noen av dem i gaver, men de ble kjapt byttet bort
  • Jules Verne
  • Asterix, Donald, Sølvpilen
  • Norges Historie i Billeder og Tekst - en av mammas bøker som tidligere hadde tilhørt hennes bror som døde som 10-åring - denne boka har jeg fortsatt, den fikk meg hektet på historie
  • Donald Duck i Disneyland - byttet den til meg fra en annen leser her siden den var en av de som ble byttet bort
  • Bamse og vennene hans byttet den bort, men kjøpte den på QXL for noen år siden
  • Har alle 4 bøkene i serien Disneyland som foreldrene mine kjøpte på tidlig 70-tall
  • Leste 4-5 bøker om barna Hedenold og samler de opp på svensk fra tid til annen
  • Hadde HvemHvaHvor 1958 og 1965 men har nå kun 1965 som jeg fant i bruktbutikken
  • Leste Snorres kongesagaer og har boka fortsatt, også Musikkens verden
  • Leste bøkene om Flette-Mette - lånt av eldre slektninger og på biblioteket
  • Lånt av slekt og venner og kjøpt med iløpet av årene - Milly Molly Mandy, Tre små skattegravere, Sommeren på Mirabelløya, A og B og C på Gullbakken, bøkene om Verdens Ende, Trapp med 9 trinn
  • Jorden rundt med Det Beste - en av mornors bøker som dukket opp i byttebutikken
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Knøttene er blant mine favoritter i tegneserienes verden. Mitt skattkammer bøkene har jeg beholdt. Bobsey - serien pluss flere av Lindgren og Vestly er blant det jeg får tilbake fra min nevø. Donald Duck har jeg fortsatt ca 150 blader av- fra perioden 1977- 1984. Bladene beholdes, men de to pocketbøkene blir trolig gitt bort. De blir aldri gir bort. Snorres kongesagaer holder jeg på med å lese - kjøpte den på loppemarked. Tar lesingen av den over tid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaIreneleserVannflaskeHanne Kvernmo RyeEmil ChristiansenMads Leonard HolvikIngunn SNorahSolHeidi HoltanEivind  VaksvikKirsten LundWencheTerje MathisenBookiacLars Johann MiljeritaolineHanneVigdisPer LundWilliam BillisonBjørn SturødINA TORNESLinda NyrudSivHarald KJarmo LarsenTor Arne DahlNicolai Alexander StyveCarine OlsrødDagfinn JakobsenMarianne  SkageAlice NordliGro-Anita RoenIngeborgChristofferHilde Merete GjessingIngunnAnne-Stine Ruud HusevågIngunnJ