Liker så godt denne litterære selvangivelsen :) Takk for at du drar det i gang, Randi! Koser meg med å få en oversikt over hva jeg har lest, og se hva de tilfeldige valgene mine har ført frem til. Ja, for som alltid har jeg lest bøker kun etter innfallsmetoden, og har ikke noe spesielt mål utover å nyte litteraturen.

Min litterære selvangivelse er fra 1. juli til 31. desember 2017, siden jeg allerede har avgitt selvangivelsen for første halvår. Dette gir meg dessuten en morsom mulighet til å sammenlikne med første halvår av 2017.

-jeg har lest 76 bøker siste halvår: 57 av kvinnelige forfattere og 19 av mannlige forfattere
-13 ulike land er representert: Norge 30, Sverige 15, Frankrike 7, USA 7, Storbritannia 6, Irland 2, Spania 2, og Afghanistan, Argentina, Chile, Cuba, Danmark og Kroatia med 1 hver
-Hele 39,5% av det jeg har lest er skrevet av norske forfattere, i motsetning til 10,5% første halvår
-52 av 76 bøker er lest på originalspråket (norsk, svensk, engelsk, spansk)
-tre novellesamlinger og to diktsamlinger
-11 forfattere er representert med flere bøker
-30 av bøkene er hørt som lydbøker
-hele 10 bøker er lest i papirutgave, mot kun én første halvår av 2017
-40 bøker har fått terningkast 5 eller 6 av meg.

I sommer sa jeg at jeg hadde lyst til å lese mer av Sør-Amerikanske forfattere, hvilket jeg har gjort. Jeg hadde kanskje et hemmelig ønske om å lese mer av norske forfattere også, iallefall kan det se sånn ut siden jeg har lest hele 30 bøker av norske forfattere det siste halvåret, mot bare 6 det første halvåret 2017. Også fornøyd med å ha klart å lese en hel bok på spansk! Kjøpte den da jeg var på ferie i Spania i sommer. Skaffet meg samtidig lånekort på biblioteket der, og planen er å lese e-bøker på spansk etter hvert.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Så hyggelig at du synes det. Til tross for at det ikke blir formidlet direkte lesetips, så synes jeg det er spennende å se hvordan mitt eget og andres bokår ser ut. Jeg blir i alle fall inspirert til å velge nye bøker ut fra en helhetlig oppsummering.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Samme her :) Når jeg ser tilbake på hva som har gitt meg de beste leseopplevelsene, er det lettere å gjøre flere slike valg fremover. Og jeg synes alltid det er inspirerende å se hva og hvordan andre tenker om bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Christin SillibakkenMalinTheaG LReidun SvensliNikkaDaffy EnglundBerit RSigrid Blytt TøsdalRolf IngemundsenPiippokattaMarie HolterEvaHanne Kvernmo RyeJulie StensethEileen BørresenTove Obrestad WøienChristinaLinda RastenAnn Christinmay britt FagertveitLene AndresenHarald KAnniken LTanteMamieDemeterEllen E. MartolReidun Anette AugustinIngunn SBjørg L.Bjørg  FrøysaaRune U. FurbergIna Elisabeth Bøgh VigreDinaEster SmgeVannflaskeSynnøve H HoelRufsetufsaKristine87