Historia eg tenker på var opphaveleg skrive som skodespel, som roman kom den ut i 2008. I tillegg har den vært sendt som radioteater, satt opp som opera, og filmatisert. Forfattaren har fått ei mengde utmerkingar for boka, mellom anna Nordisk råds litteraturpris.

No er ingenting av dette nokon garanti for at det er ei bok som vil slå an i lesesirkelen, men det kunne vere moro å finne ut av det. Derfor foreslår eg Utrensking av Sofi Oksanen som neste lesesirkelbok.

Boka handlar om kvinneskjebner i Estland under og etter den andre verdskrigen, og etter jernteppefallet rundt 1990. Stort meir veit eg ikkje om den, men av 308 bokelskar-terningkast (oops, har «alle» lest den frå før?) så har 101 (33%) landa på 6, og 148 (48%) landa på 5.

I tilfelle ein treng fleire påskot for å velge denne boka; her er to til:

Finland feira nyleg 100-årsdag som sjølvstendig nasjon. Vi kunne velge denne boka som ein gratulasjons-gest

Sofi Oksanen fyller 41 år same dag som fristen for å legge inn forslag. Nok ein gratulasjons-gest.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg har i alle fall lest Oksanens Utrenskning... den var bra den, altså - interessant om kvinneskjebner i fortidens Estland.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Heidi HoltanAgnete M. HafskjoldTanteMamieJane Foss HaugenMarit HøvdeEgil StangelandLailaTor-Arne JensensveinAnniken RøilCarine OlsrødHarald KOleLena DammenRune U. FurberggretemorBerit RConnieBjørn SturødGrete AastorpAnneWangritaolineJohn LarsenKirsten LundToveAliceInsaneBente NogvaVannflaskeLinnTurid Kalvatn SchøyenBjørg L.Tone SundlandRaymonIngvild SSigrid NygaardBeathe SolbergPia Lise SelnesHarald AndersenSolveigFindus